Gefeliciteerd, je bent zwanger!

Elke zwangerschap is bijzonder en uniek, geniet er van!
Maar er komt ook veel op je af, daarom staan wij voor je klaar

Zwangerschap berekenen

Een zwangerschap duurt in totaal negen maanden (zo’n 40 weken). Jouw geschatte bevallingsdatum kun je gemakkelijk berekenen door 280 dagen (zeven dagen x 40 weken) op te tellen bij de eerste dag van je laatste menstruatie. Hieronder vind je een handige tool die een indicatie geeft van jouw uitgerekende datum. Je verloskundige, huisarts of gynaecoloog kan een meer nauwkeurige inschatting geven van jouw bevallingsdatum.

Met onze zwangerschapskalender bereken je gemakkelijk de uitgerekende datum van jouw zwangerschap. Vul in de kalender de eerste dag van jouw laatste menstruatie in en wij berekenen jouw bevallingsdatum!

1e dag van je laatste menstruatie

Jouw cycluslengte

Je vermoedelijke bevaldatum is
Je bent weken en dagen zwanger
Je hebt nog dagen te gaan
week
1e trimester
week 1 t/m 12
2e trimester
week 13 t/m 27
3e trimester
week 27 t/m 40

Zwangerschapchecklist

Tijdens de zwangerschap komt er van alles op je af en moet je aan allerlei dingen denken. Zo moet je de kraamzorg regelen, maar ook de babykamer klaarmaken, nadenken over kinderopvang, zwangerschapsverlof aanvragen en nog veel meer. In de zwangerschapschecklist lees je wat je allemaal wanneer moet regelen.

Help anderen met een kinderwens!

Wist je dat maar liefst één op de zes stellen kampt met vruchtbaarheidsproblemen? Als je net zwanger bent, kun je hen mogelijk helpen. Jouw urine bevat als je net zwanger bent het hCG-hormoon: een belangrijk hormoon dat dient als grondstof voor medicijnen die worden gebruikt bij vruchtbaarheidsbehandelingen. Deel jouw geluk met andere stellen en schrijf je in voor Moeders voor Moeders.

Kraamzorg aanvragen?

Kraamzorg aanvragen?

Spreekt onze kraamzorg je aan? Meld je dan eenvoudig aan via deze button en je ontvangt als dank een leuke attentie tijdens de intake. Meld je aan en maak ook nog eens kans op een mooi kado!

Aanmelden kraamzorg

Advies nodig?

Vraag het aan Sanne

Blijf op de hoogte
en praat mee

Advies nodig?