Je baby voeden: borstvoeding en flesvoeding

Het geven van borstvoeding is de beste start voor je baby, maar ook goed voor je eigen gezondheid. Als je door bepaalde omstandigheden geen borstvoeding kunt of wilt geven, kun je je kindje flesvoeding geven (je kunt ook flesvoeding geven met moedermelk, maar wanneer wij over flesvoeding spreken, bedoelen we kunstvoeding). 

Borstvoeding geven

Borstvoeding is de mooiste en beste start die je je baby kunt geven. Wij doen er alles aan om het geven van borstvoeding te laten slagen. Onze kraamverzorgenden ondersteunen en begeleiden je hier volledig in. Daarnaast hebben wij lactatiekundigen in dienst om je net even dat beetje extra begeleiding te geven wanneer dat nodig is.

Meer over borstvoeding

Flesvoeding geven

Er kunnen diverse redenen zijn om te kiezen voor flesvoeding (je kunt ook flesvoeding geven met moedermelk maar wanneer wij over flesvoeding spreken, doelen we op kunstvoeding). Het is belangrijk dat je hier goed over nadenkt en een weloverwogen beslissing maakt. Bespreek de keuze van de voeding met je verloskundige.

Meer over flesvoeding 

Borstvoedingscursus

Kan iedereen borstvoeding geven? Hoe weet ik of mijn kindje voldoende heeft gedronken? Mag ik alles eten en drinken? Hoe leg je je kindje aan? Wat doe je als het niet gelijk lukt? Hoe zit het als ik weer ga werken? Tijdens onze borstvoedingscursus behandelt onze lactatiekundige deze en allerlei andere vragen en geeft je tips en adviezen. Meld je aan voor één van onze borstvoedingscursussen! 

Borstkolf huren

Wij werken met de borstkolf Libento James. Een elektrische kolf waarbij je enkelzijdig, dubbelzijdig en zelfs afwisselend kunt kolven. De kolf is veilig in gebruik. Je kunt de borstkolf bij ons bestellen of huren

Kraamzorg aanvragen?

Kraamzorg aanvragen?

Spreekt onze kraamzorg je aan? Meld je dan aan en je ontvangt een uniek kadootje tijdens de intake. 

Aanmelden kraamzorg

Advies nodig?

Vraag het aan Sanne

Blijf op de hoogte
en praat mee

Advies nodig?