Als het mis gaat

Als het misgaat

Zorg bij een overleden kindje of miskraam

Soms komt het voor dat een kindje overlijdt. Dit kan tijdens de zwangerschap zijn, de bevalling of kort daarna. De tijd die volgt is een tijd vol verdriet, verwarring, boosheid en onmacht. Het voelt oneerlijk en het verdriet is groot. Een moeilijke en verdrietige periode breekt aan waarin je beslissingen moet nemen en veel moet regelen. Of je in deze periode hulp en steun wilt van een kraamverzorgende bepaal je zelf. Op je verzekeringspolis staat of je deze zorg vergoed krijgt.

Kraamzorg bij een overleden kindjesterrenstraaltje

Onze kraamverzorgende doet er alles aan om jullie zo goed mogelijk bij te staan. Allereerst houdt de kraamverzorgende jouw algehele conditie nauwlettend in de gaten. Zij ondersteunt jullie waar dit nodig is Denk hierbij aan de zorg voor andere gezinsleden en het huishouden. Daarbij biedt zij een luisterend oor en emotionele ondersteuning, jullie wensen en behoeften staan hierin centraal.
Gedurende deze week houdt de kraamverzorgende een zorgplan bij, waarin zij haar bevindingen en de gebeurtenissen bijhoudt. Ook is er ruimte in het zorgplan om jullie gevoelens op te (laten) schrijven, dit kan later troost bieden en zeer waardevol zijn.

Herinneringen aan je overleden kindje

In deze roerige tijd kan het zijn dat jullie door alle emoties niet alles goed hebben kunnen opnemen. Tastbare herinneringen aan de bevalling en de baby kunnen kleine dingetjes zijn die later van grote waarde blijken te zijn. De kraamverzorgende kan jullie helpen bij het maken van een mooie herinneringsbox. Hierin kunnen jullie aandenken aan jullie kindje doen zoals, een naambandje, navelklemmetje, echo, bevallingsverslag van het ziekenhuis, een haarlokje, een voet- of handafdrukje, een knuffeltje en/of een tekening van andere kinderen . Daarbij kan het helpen een foto- of video-opnamen te (laten) maken van jullie baby. Hierin kan Stichting Make a Memory misschien iets betekenen voor jullie.

Stichting Make a Memory

Stichting Make a Memory vervaardigt foto's voor familie van ernstig zieke, stervende of overleden baby's vanaf 23 weken zwangerschap en kinderen tot en met zeventien jaar. De fotografie vindt plaats in het ziekenhuis of in de thuisomgeving. Voor ouders wordt de fotografie kosteloos uitgevoerd door de stichting. Vakkundig vervaardigde foto's bieden in een later stadium een mooie herinnering en kunnen troost bieden bij de verwerking van verdriet. De stichting is 24 uur per dag bereikbaar via 06 - 533 992 44.

Waardevolle websites over dit onderwerp:

www.stichtingjongehelden.nl 
www.sterrenkindje.nl 
www.vlindersite.nl 
www.kindermandjes.nl 
www.doorleefboek.nl 
www.vlinderkusje.nl 

Kraamzorg aanvragen?

Kraamzorg aanvragen?

Spreekt onze kraamzorg je aan? Meld je dan aan en je ontvangt een uniek kadootje tijdens de intake. 

Aanmelden kraamzorg

Advies nodig?

Vraag het aan Sanne

Blijf op de hoogte
en praat mee

Advies nodig?