Je gaat bevallen!

Na negen maanden is het eindelijk zo ver: je gaat bevallen! Een bijzondere gebeurtenis waar je maandenlang naar hebt toegeleefd. De geboorte is een intens moment voor zowel jezelf als voor de baby. Gelukkig kun je jezelf er goed op voorbereiden.

Elke bevalling is anders; iedere vrouw beleeft het op haar eigen manier. Wel verlopen de meeste bevallingen volgens dezelfde stappen. Je kunt zelf veel doen zodat je vol vertrouwen de bevalling tegemoet gaat. Een goede voorbereiding is het halve werk: ga op zoek naar informatie, stel vragen aan je verloskundige, rust goed uit. En het allerbelangrijkste: vertrouw op jezelf en je lichaam. Je kunt het ❤

Alles weten over weeën, ontsluiting, het breken van de vliezen, persweeën, de geboorte en nageboorte?

Lees hier meer

Thuis bevallen of in het ziekenhuis?

De keuze voor een thuisbevalling of ziekenhuisbevalling kan best lastig zijn. Beide plekken hebben hun voor- en nadelen. Het is belangrijk dat je kiest voor een plek waar jij je op je gemak voelt. Onze kraamverzorgenden kunnen bij een thuisbevalling al eerder aanwezig zijn om je optimaal te begeleiden. Bij een ziekenhuisbevalling bieden we indien noodzakelijk opstartzorg in de avond en of nacht.

Meer over bevallen

De baby dragen in een draagdoek

Als de baby is geboren, kun je deze dragen in een draagdoek. Dit heeft verschillende voordelen. Zo bied je niet alleen je baby een optimale ondersteuning, ook voor jezelf is het een fijne manier om je kindje te dragen. Onze draagdoekconsulenten vertellen in onze workshops en consulten alles over het dragen van je baby en laten je kennis maken met de verschillende draagdoeken en vormen van dragen.

Meer over de draagdoekworkshop 

Kraamzorg aanvragen?

Kraamzorg aanvragen?

Spreekt onze kraamzorg je aan? Meld je dan aan en je ontvangt een uniek kadootje tijdens de intake. 

Aanmelden kraamzorg

Advies nodig?

Vraag het aan Sanne

Blijf op de hoogte
en praat mee

Advies nodig?