Je gaat bevallen!

Je gaat bevallen!

Na negen maanden is het eindelijk zo ver: je gaat bevallen! Een bijzondere gebeurtenis waar je maandenlang naar hebt toegeleefd. De geboorte is een intens moment voor zowel jezelf als voor de baby. Gelukkig kun je jezelf er goed op voorbereiden.

Elke bevalling is anders; iedere vrouw beleeft het op haar eigen manier. Wel verlopen de meeste bevallingen volgens dezelfde stappen. Je kunt zelf veel doen zodat je vol vertrouwen de bevalling tegemoet gaat. Een goede voorbereiding is het halve werk: ga op zoek naar informatie, stel vragen aan je verloskundige, rust goed uit. En het allerbelangrijkste: vertrouw op jezelf en je lichaam. Je kunt het ❤

Alles weten over weeën, ontsluiting, het breken van de vliezen, persweeën, de geboorte en nageboorte?

Lees hier meer

Thuis bevallen of in het ziekenhuis?

De keuze voor een thuisbevalling of ziekenhuisbevalling kan best lastig zijn. Beide plekken hebben hun voor- en nadelen. Het is belangrijk dat je kiest voor een plek waar jij je op je gemak voelt. Onze kraamverzorgenden kunnen bij een thuisbevalling al eerder aanwezig zijn om je optimaal te begeleiden. Als je bent bevallen in het ziekenhuis of in een geboortecentrum leveren wij indien hiervoor capaciteit is opstartzorg in de avond en de nacht. De opstartzorg is minimaal 2 uur. Mocht er geen capaciteit zijn kun je gebruik maken van de BabyManager app of onze instructiefilmpjes te volgen.

Meer over bevallen

In bad bevallen?

In bad bevallen is een manier van bevallen die steeds populairder wordt en dat is ook niet zo gek. Warm water ontspant en verzacht ook de pijn van je weeën. Ook uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat een waterbevalling voordelen met zich mee brengt.

Maar hoe werkt een badbevalling precies, wat heb je nodig en kan iedereen in bad bevallen?

Meer over bevallen in bad

Kraamzorg aanvragen?

Kraamzorg aanvragen?

Spreekt onze kraamzorg je aan? Meld je dan aan en je ontvangt een uniek kadootje tijdens de intake. 

Aanmelden kraamzorg

Advies nodig?

Vraag het aan Sanne

Blijf op de hoogte
en praat mee

Advies nodig?