Kraamzorg

De beste kraamzorg voor jou en je kindje

Tijdens je kraamtijd heb je iemand nodig die je begrijpt, je twijfels wegneemt en je vertrouwen geeft tijdens de eerste periode. Zo iemand vind je bij Kraamzorg de Waarden. 

Wij weten als geen ander dat elke zwangerschap en geboorte uniek is. Daarom stemt onze kraamverzorgende haar zorg af op jouw wensen en verwachtingen, uiteraard binnen onze mogelijkheden. Gedurende de kraamtijd leren we je steeds meer, zodat je aan het eind van de kraamweek zelfverzekerd in je nieuwe rol als ouder staat. Een gelukkig nieuw leven, dat wensen wij iedere baby en zijn ouders toe.

Kraamzorg taken kraamverzorgende Sanne Kraamzorg de Waarden

BabyManager: de aanvulling op fysieke kraamzorg
Iedere (toekomstige) ouder verdient de beste start van zijn/haar ouderschap. Daarom willen we gezamenlijk de kraamzorg toegankelijk houden voor iedereen, zonder (financiële) drempel. Lastig, aangezien wij als sector voor diverse uitdagingen staan. Daarom heeft Kraamzorg de Waarden Groep gewerkt aan BabyManager. Een mobiele applicatie voor iOS en Android waarmee toekomstige en kersverse ouders begeleid worden tijdens hun bijzondere periode.

Vergoed door alle zorgverzekeraars
Om BabyManager voor iedereen beschikbaar te maken is er contact geweest met de zorgverzekeraars. Dit heeft geleid tot een samenwerking met alle zorgverzekeraars waarin verzekerden 1 uur kraamzorg kunnen inleveren en hiervoor twee maanden toegang krijgen tot het BabyManager+ Informatief abonnement inclusief 24/7 chatten met onze kraamzorgprofessionals en digitale voorlichting ontvangen. Sinds 1 juli 2023 is het mogelijk om de digitale kraamzorg verder uit te breiden bij een tekort aan fysieke kraamzorguren, doordat ook videobelbudget vergoed wordt door zorgverzekeraars.

Kraamzorg taken kraamverzorgende Sanne Kraamzorg de Waarden

Onze kraamverzorgenden werken in kleine teams en werken nauw samen met je verloskundige. In de meeste gevallen gaan zij ook mee naar het ziekenhuis bij een thuisverplaatste bevalling. Ze wonen verspreid over het werkgebied, ook dicht bij jou in de buurt.

❤ Plaatsen waar wij kraamzorg leveren

Bekijk hier het overzicht van alle plaatsen van ons werkgebied.

❤ De kosten en uren van kraamzorg

Kraamzorg valt in Nederland onder de basisverzekering. Dat betekent dat alle kosten voor de geïndiceerde kraamzorguren, de inschrijving, de intake en de partusassistentie door je zorgverzekeraar worden vergoed, behalve de wettelijke eigen bijdrage. Hoeveel uur kraamzorg je krijgt en wat de kosten hiervan zijn, lees je op de pagina over de zorgverzekering en kosten van kraamzorg.

❤ Kraamzorg Plus

Naast onze professionele kraamzorg door betrokken kraamverzorgenden kun je ook gebruik maken van onze extra's, zoals gratis bedverhogers, borstvoedingscursus en 24-uurs bereikbaarheid voor al je vragen. Lees meer over onze kraamzorg.

❤ Kraamzorg regelen

Rond de twaalfde week van je zwangerschap is het tijd om de kraamzorg te regelen. Misschien heb je op internet rondgekeken naar de verschillende kraamzorgorganisaties die er zijn of heb je het er met vrienden of familie over gehad. Uiteindelijk is het belangrijk dat jij je goed voelt bij de organisatie en je aan het eind van de kraamweek zelfverzekerd in je nieuwe rol als ouder staat en op eigen kracht verder gaat. Meld je aan voor onze kraamzorg!

Kraamzorg aanvragen

Kraamzorg aanvragen?

Kraamzorg aanvragen?

Spreekt onze kraamzorg je aan? Meld je dan aan en je ontvangt een uniek kadootje tijdens de intake. 

Aanmelden kraamzorg

Advies nodig?

Vraag het aan Sanne

Blijf op de hoogte
en praat mee

Advies nodig?