Gefeliciteerd, je bent zwanger!

Geniet van je zwangerschap!
Wij staan voor je klaar.

Kraamzorg aanvragen

Kraamzorg de Waarden is een professionele organisatie met gediplomeerde en zorgzame kraamverzorgenden. Onze kraamverzorgenden zijn betrokken en doen hun werk met veel plezier. Zo zorgen we voor een mooi begin van je nieuwe leven als ouder en een mooi begin van het leven van je kind.

Onze kraamverzorgenden voeren dagelijks observaties uit bij jou en je kindje. Hierdoor kunnen ze snel afwijkingen en mogelijke risico’s signaleren, waardoor de kan op complicaties erg klein is. Gedurende de kraamtijd leren we je steeds meer, zodat je aan het eind van de kraamweek zelfverzekerd in je nieuwe rol als ouder staat.

We zorgen er voor dat alle kraamverzorgenden die in onze organisatie of in opdracht van ons kraamzorg verlenen voldoen aan de volgende eisen:

  • Bevoegd en bekwaam
  • Ingeschreven in het Kwaliteitsregister van het Kenniscentrum Kraamzorg
  • Handelen volgens de, voor kraamverzorgenden geldende, professionele standaarden, waaronder de richtlijnen van de beroepsgroep
  • Als het een kraamverzorgende in opleiding is zal zij alleen kraamzorg verlenen onder de supervisie van een praktijkbegeleider.

Als organisatie zorgen wij voor continuïteit van de kraamzorg.

Kijk bij de postcodecheck of je in ons werkgebied woont.

Wanneer kraamzorg aanvragen?

Wij raden aan om je vóór de 5e maand van je zwangerschap de kraamzorg te regelen. Dat betekent dat je vlak nadat je voor het eerst bij de arts of verloskundige bent geweest, al op zoek kunt gaan naar een kraamzorgorganisatie waar jij je prettig bij voelt. Vervolgens kun je de kraamzorg zelf óf via de zorgverzekering aanvragen.

Wanneer je je inschrijft vóór de 5e maand van de zwangerschap, worden de geïndiceerde uren kraamzorg aan de hand van het LIP geleverd.

Wanneer de inschrijving heeft plaatsgevonden in of na de 5e maand van de zwangerschap, ontvang je in ieder geval de minimale kraamzorg van 24 uur. Zie voor meer informatie de Algemene leveringsvoorwaarden voor de kraamzorg.

Aanmelden bij Kraamzorg de Waarden

Taken kraamverzorgende

De kraamverzorgende begeleidt jou en je gezin en geeft je nieuwe gezin de best mogelijke start. Ze houdt de gezondheid van jou en je baby nauwlettend in de gaten en zorgt ervoor dat jij goed kunt herstellen van je bevalling. Hier lees je wat de taken van de kraamverzorgende zijn en wat je tijdens de kraamtijd precies kunt verwachten.

Een gelukkig nieuw leven met Kraamzorg de Waarden

Naast onze persoonlijke kraamzorg door goed opgeleide en zorgzame kraamverzorgenden kun je ook gebruik maken van allerlei handige extra’s, zoals gratis bedverhogers, het bijwonen van een borstvoedingscursus en jouw eigen persoonlijke pagina om de zwangerschap van week tot week te volgen.

Jouw persoonlijke pagina

Als je je aanmeldt via de website ontvang je een e-mail om je account te activeren. Je kunt daarna inloggen bij Mijndewaarden: jouw persoonlijke website waar je de ontwikkeling van je kindje en je zwangerschap per week kunt volgen met passende tips en adviezen.

Op jouw eigen pagina kun je jouw persoonlijke en medische gegevens inzien en wijzigen en kun je gegevens invoeren die van belang zijn voor de kraamverzorgende die straks bij jou aan het werk gaat. Daarnaast vind je er instructiefilmpjes, gezondheidstips, productinformatie, aanbiedingen en andere handige informatie. 

PaPagina Kraamzorg de Waarden

De PaPagina, speciaal voor aanstaande en jonge vaders

Voor de aanstaande en jonge vader is er de PaPagina met leuke en boeiende informatie. Iedere week weer wat nieuws. Op deze manier ben jij op een eenvoudige manier helemaal op de hoogte van alles wat je moet weten rondom de zwangerschap en het vaderschap. Je hoeft geen websites af te struinen en geen stapels boeken te lezen. Lees iedere week de Papagina en je bent volledig op de hoogte. Je partner zal versteld staan van jouw kennis.
Hoe kom je op de PaPagina? Als jullie je hebben aangemeld voor kraamzorg krijg je een e-mail met een activatielink om je account te activeren. Op mijndewaarden.nl kun je inloggen in de PaPagina.

Kraamzorg regelen via de zorgverzekeraar

Het kan zo zijn dat je je via je zorgverzekeraar moet aanmelden. Je krijgt dan niet automatisch een inlogcode van jouw speciale ‘Mijndewaarden’-pagina. Vind je het toch leuk om ‘Mijndewaarden’ te volgen, open dan het aanmeldformulier, kies de optie ‘Nieuw?’ en vul de gevraagde gegevens in. Je hoeft niet bang te zijn voor en dubbele inschrijving, want ons systeem koppelt automatisch je gegevens met de gegevens die we van je zorgverzekeraar hebben ontvangen, of die  zijn ingevoerd na de telefonische aanmelding. Je staat dus niet twee keer ingeschreven. Je ontvangt nu een e-mail om je account te activeren.

Kraamzorg aanvraag ongedaan maken

Na een digitale aanmelding via de website en/of aanmelding via de zorgverzekering komt de overeenkomst tot stand nadat je van ons schriftelijk  de zorgovereenkomst hebt ontvangen. Je hebt tot veertien dagen na de op de overeenkomst vermelde datum het recht om de overeenkomst ongedaan te maken.

Na het telefonisch aanmelden voor de kraamzorg of bij een directe aanmelding via de ziekenhuisbalie Lelystad/Emmeloord komt de overeenkomst tot stand wanneer je als cliënt de overeenkomst hebt ondertekend en geretourneerd. Na de datum van ondertekening heb je nog veertien dagen het recht om de overeenkomst ongedaan te maken.

Kraamzorg aanvragen?

Kraamzorg aanvragen?

Spreekt onze kraamzorg je aan? Meld je dan eenvoudig aan via deze button en je ontvangt als dank een leuke attentie tijdens de intake. Meld je aan en maak ook nog eens kans op een mooi kado!

Aanmelden kraamzorg

Advies nodig?

Vraag het aan Sanne

Blijf op de hoogte
en praat mee

Advies nodig?