Kraamzorg aanvragen

Kraamzorg aanvragen

Open hier ons informatieboekje met nog veel meer informatie.

Kraamzorg de Waarden is een professionele organisatie met gediplomeerde en zorgzame kraamverzorgenden. Onze kraamverzorgenden zijn betrokken en doen hun werk met veel plezier. Zo zorgen we voor een mooi begin van je nieuwe leven als ouder en een mooi begin van het leven van je kind.

Onze kraamverzorgenden voeren dagelijks observaties uit bij jou en je kindje. Hierdoor kunnen ze snel afwijkingen en mogelijke risico’s signaleren, waardoor de kans op complicaties erg klein is. Gedurende de kraamtijd leren we je steeds meer, zodat je aan het eind van de kraamweek zelfverzekerd in je nieuwe rol als ouder staat.

We zorgen er voor dat alle kraamverzorgenden die in onze organisatie of in opdracht van ons kraamzorg verlenen voldoen aan de volgende eisen:

  • Bevoegd en bekwaam
  • Ingeschreven in het Kwaliteitsregister van het Kenniscentrum Kraamzorg
  • Handelen volgens de, voor kraamverzorgenden geldende, professionele standaarden, waaronder de richtlijnen van de beroepsgroep
  • Als het een kraamverzorgende in opleiding is zal zij alleen kraamzorg verlenen onder de supervisie van een praktijkbegeleider.

Als organisatie zorgen wij voor continuïteit van de kraamzorg.

Kijk bij de postcodecheck of je in ons werkgebied woont.

Wanneer kraamzorg aanvragen?

Wij raden je aan om vóór de 5e maand, het liefst rond week 12 van je zwangerschap je kraamzorg te regelen. Dat betekent dat je vlak nadat je voor het eerst bij de arts of verloskundige bent geweest, al op zoek kunt gaan naar een kraamzorgorganisatie waar jij je prettig bij voelt. Vervolgens kun je de kraamzorg zelf aanvragen. Kraamzorg de Waarden probeert een goede balans tussen het aantal aanmeldingen en de capaciteit kraamverzorgenden te houden en daarom kijken wij wekelijks of wij je ook daadwerkelijk kunnen aanmelden. Mocht dit niet mogelijk zijn dan laten wij dit binnen 2 werkdagen weten via de mail of telefonisch.

Wanneer je je inschrijft vóór de 5e maand van de zwangerschap en je hiervan een bevestiging hebt ontvangen middels de zorgovereenkomst, volgen wij het Landelijk Indicatie Protocol.

Wanneer de inschrijving heeft plaatsgevonden in of na de 5e maand van de zwangerschap, ontvang je in ieder geval de minimale kraamzorg van 24 uur. Zie voor meer informatie de Algemene leveringsvoorwaarden voor de kraamzorg.

Aanmelden bij Kraamzorg de Waarden

Taken kraamverzorgende

De kraamverzorgende begeleidt jou en je gezin en geeft je nieuwe gezin de best mogelijke start. Ze houdt de gezondheid van jou en je baby nauwlettend in de gaten en zorgt ervoor dat jij goed kunt herstellen van je bevalling. Hier lees je wat de taken van de kraamverzorgende zijn en wat je tijdens de kraamtijd precies kunt verwachten.

Een gelukkig nieuw leven met Kraamzorg de Waarden

Naast onze persoonlijke kraamzorg door goed opgeleide en zorgzame kraamverzorgenden kun je ook gebruik maken van allerlei handige extra’s, zoals gratis bedverhogers, het bijwonen van een borstvoedingscursus en jouw eigen persoonlijke pagina om de zwangerschap van week tot week te volgen.

Iedere week een mail met tips en informatie

Na je aanmelding ontvang je iedere week leuke weekinformatie over de ontwikkeling van je kindje en je zwangerschap. Telkens met passende tips en adviezen, leuke  instructiefilmpjes, gezondheidstips, productinformatie, aanbiedingen en nog veel meer. Mocht je dit nog niet gedaan hebben of ben je via je zorgverzekeraar of op een andere wijze aangemeld en wil je de wekelijkse zwangerschapsmail wel ontvangen? Meld je dan alsnog hier aan

Kraamzorg aanvraag ongedaan maken

Na een digitale aanmelding via de website en/of aanmelding via de zorgverzekering komt de overeenkomst tot stand nadat je van ons schriftelijk de zorgovereenkomst hebt ontvangen. Je hebt tot veertien dagen na de op de overeenkomst vermelde datum het recht om de overeenkomst ongedaan te maken.

Na het telefonisch aanmelden voor de kraamzorg komt de overeenkomst tot stand wanneer je als cliënt de overeenkomst hebt ondertekend en geretourneerd. Na de datum van ondertekening heb je nog veertien dagen het recht om de overeenkomst ongedaan te maken.

Kraamzorg aanvragen?

Kraamzorg aanvragen?

Spreekt onze kraamzorg je aan? Meld je dan aan en je ontvangt een uniek kadootje tijdens de intake. 

Aanmelden kraamzorg

Advies nodig?

Vraag het aan Sanne

Blijf op de hoogte
en praat mee

Advies nodig?