Zwanger

Gefeliciteerd, je bent zwanger!

Waarschijnlijk heb je net een zwangerschapstest gedaan en die was positief. Je bent zwanger!  Je kunt het nu vieren, je mag het iedereen gaan vertellen, maar wat moet je eigenlijk allemaal regelen? Wij willen je hier graag bij helpen. Door je goed voor te bereiden op de bevalling, kom je niet voor onverwachte situaties te staan. Met de zwangerschapskalender bereken je de uitgerekende datum, met de checklist vergeet je niks en het uitzetlijstje is handig bij het aanschaffen van de spulletjes. En natuurlijk zijn we de aanstaande partner niet vergeten.

 Zwanger en nu babyschoentjes Kraamzorg de Waarden

Zwangerschap van week tot week

Als je zwanger bent, gebeurt er van alles in je lichaam. Aan het begin van de zwangerschap is de baby nog zo klein als een rijstkorrel, maar in de loop van de tijd groeit je kindje hard. Hoe de ontwikkeling van je kindje precies verloopt en wat er gedurende de eerste weken van de zwangerschap precies in je lichaam gebeurt, volg je in onze wekelijkse zwangerschapskalender.

Kraamzorg aanvragen

Naast het aanschaffen van de babyuitzet en het klaarmaken van de ziekenhuistas of vluchtkoffer moet je tijdens de zwangerschap ook nadenken over kraamzorg. Je wilt natuurlijk goed zijn voorbereid op de komst van je kindje. Wij raden je aan om in de twaalfde week de kraamzorg te regelen. Onze professionele en zorgzame kraamverzorgenden leren je alles wat je moet weten, zodat je aan het eind van de kraamtijd zelfverzekerd in je nieuwe rol als ouder staat en op eigen kracht verder kan. Daarnaast bieden we veel extra’s, zoals gratis bedverhogers in verschillende hoogtes, opstartzorg en lactatiekundige zorg. Lees hier alle voordelen. 

Net zwanger? Meld je aan voor Moeders voor Moeders!

Niet voor elk stel is het even gemakkelijk om zwanger te worden. Sterker nog, maar liefst één op de zes stellen kampt met vruchtbaarheidsproblemen. Als je net zwanger bent kun je deze wensouders helpen. Tijdens je zwangerschap bevat jouw urine namelijk het hCG-hormoon, en van dit hormoon worden vruchtbaarheidsmedicijnen gemaakt. Deze medicijnen zorgen tijdens een vruchtbaarheidsbehandeling (zoals bijvoorbeeld IVF) voor de ontwikkeling en rijping van meerdere eicellen. Daarnaast wordt het gebruikt voor het stimuleren van de eisprong. Moeders voor Moeders zamelt de urine van pril zwangere vrouwen in. Je kunt je urine doneren van de 6e tot en met de 16e week van je zwangerschap. Aanmelden voor Moeders voor Moeders kan tot en met de elfde week via de website of via het telefoonnummer: 088 – 278 0000.

Kraamzorg aanvragen?

Kraamzorg aanvragen?

Spreekt onze kraamzorg je aan? Meld je dan aan en je ontvangt een uniek kadootje tijdens de intake. 

Aanmelden kraamzorg

Advies nodig?

Vraag het aan Sanne

Blijf op de hoogte
en praat mee

Advies nodig?