Handleidingen

Handleidingen tijdens de kraamtijd

Het is fijn als je tijdens de zwangerschap en de kraamtijd goed wordt geïnformeerd, zodat je zelfverzekerd in je nieuwe rol als ouder staat. In onze handleidingen en (informatie)boekjes geven we je allerlei bruikbare informatie. Zo lees je bijvoorbeeld hoe de kraamzorg en de borstvoeding eraan toegaan, zodat je je alvast kunt voorbereiden. Alle boekjes kun je gemakkelijk bestellen via onze webshop.

Zorgplan

In het Zorgplan, dat door Kraamzorg de Waarden in eigen huis is ontwikkeld, wordt de kraamzorgperiode tot in detail omschreven met onder meer als belangrijke onderdelen het bevallingsverslag, de dagelijkse observatielijsten van kraamvrouw en baby en de temperatuurlijsten. Daarnaast maken checklists deel uit van het zorgplan. Tevens is het zorgplan beschikbaar voor andere kraamzorgorganisaties en kan volledig op hun huisstijl worden aangepast.

zorgplan nl cover klein zorgplan en cover klein  

Instructiekaarten niet-Nederlanders

De instructiekaarten zijn handige kaarten die door middel van duidelijke illustraties stapsgewijs uitleggen hoe bepaalde handelingen in zijn werk gaan. Er zijn instructiekaarten over de volgende onderwerpen:

  • Borstvoeding
  • Kunstvoeding
  • Controles baby
  • Controles moeder
  • Kolven
  • Veilig slapen 

WAA40009 De Waarden Instructiekaart 1  WAA40009 De Waarden Instructiekaart 2

cover zwangerschapsboekje lage res

Zwangerschapsboekje

In het zwangerschapsboekje kun je tijdens je zwangerschap en na de geboorte een dagboekje bijhouden. Het is leuk om af en toe terug te kijken hoe je je tijdens deze periode voelde, wat je bijzondere momenten waren en waar je tegenaan liep. Je kunt dit boekje bij je verloskundige of bij ons opvragen.

Folder screeningen bij pasgeborenen

Deze folder van het RIVM informeert ouders over de hielprik en de gehoorscreening bij pasgeborenen. Er wordt beschreven hoe deze testen worden uitgevoerd en waar ouders terecht kunnen voor meer informatie. De folder is ook beschikbaar in het Engels, Turks, Arabisch en Pools.

Je kunt de folder hier downloaden op de website van het RIVM.

 

Kraamzorg aanvragen?

Kraamzorg aanvragen?

Spreekt onze kraamzorg je aan? Meld je dan aan en je ontvangt een uniek kadootje tijdens de intake. 

Aanmelden kraamzorg

Advies nodig?

Vraag het aan Sanne

Blijf op de hoogte
en praat mee

Advies nodig?