Dragen in een draagdoek

Dichtbij en intiem

Contact draagdoekconsulenten

Onze draagdoekconsulenten 

Anita van der Vlist 2Anita van der Vlist is moeder van tweeling (2006) Tamar en Boaz. Vanaf 1990 is ze werkzaam binnen de kraamzorg en vanaf 2002 als Lactatiekundige. ''Een baby zoekt geborgenheid en veiligheid. Door de baby te dragen komt de baby tot rust wat voor ouders als prettig wordt ervaren. Dit geeft ruimte om te groeien in het ouderschap.'' 
Tijdens haar huisbezoeken/consulten als Lactatiekundige merkte ze regelmatig dat het dragen van de pasgeboren baby een positieve invloed kan hebben op (voedings)problemen. Dat was de reden voor een opleiding tot draagdoekconsulente (2015). "Ik kan hierdoor meer adviezen geven. Tevens is het een bijzondere ervaring om je kindje dicht bij je te dragen!" Samen met Leny en Annette wil ze (aanstaande) ouders de diverse draagdoeken en draagsystemen uitleggen. Zo kunnen ouders een juiste keuze maken over de draagdoek die bij hen past.

Leny de Bruin - lactatiekundige

Leny de Bruijn is al sinds 1977 werkzaam in de kraamzorg en doet dit nog steeds met hart en ziel. Ze startte in Brabant vanwege haar Brabantse wortels, maar woont en werkt sinds 1985 in de Lopikerwaard. Na al die jaren ervaring vindt ze het nog steeds heel bijzonder om ouders te mogen begeleiden in het ‘ouders worden’ met het nieuwe kindje in hun midden. Om nog beter advies te kunnen geven - en omdat ze leergierig van aard is - volgde ze in 2011 de opleiding lactatiekunde. Inmiddels draait ze alweer vele jaren mee in het team van lactatiekundigen. “Het bijzondere is dat je soms met hele kleine dingen, een wereld van verschil kan maken.” Daarnaast werkt ze ook als draagdoekconsulente. Dit maakt voor haar het plaatje compleet, waardoor ze een extra stukje rust en ontspanning kan bieden aan ouders en kind.

Contact

Voor vragen of een afspraak voor een consult kun je per mail of telefonisch persoonlijk contact met ons opnemen.
Anita van der Vlist / 06-24332943 
Leny de Bruin / 06-40484378
draagdoekconsulente@kraamzorg.org

 

 

 

Kraamzorg aanvragen?

Kraamzorg aanvragen?

Spreekt onze kraamzorg je aan? Meld je dan aan en je ontvangt een uniek kadootje tijdens de intake. 

Aanmelden kraamzorg

Advies nodig?

Vraag het aan Sanne

Blijf op de hoogte
en praat mee

Advies nodig?