Overbodig shoppen voor je baby voorkomen

Terug naar overzicht

Overbodig shoppen voor je baby voorkomen

Kruik copy

Vol goede moed ga ik verder de winkel door. Kruiken heb ik nog nodig! Daar sta ik weer, ditmaal voor de kruiken en vol met twijfels! Welke heb ik nodig? Een elektrische of van die ouderwetse? Er zijn zoveel opties! Ik zoek snel even het uitzetlijstje erbij. Naadloze aluminium kruiken! Dit kan ik! Oh wat zijn de kruikenzakken leuk, hier word ik weer blij van. Na dit kleine succesje loop ik verder de winkel door, op naar het beddengoed.

Onderweg kom ik de allerschattigste babynestjes tegen, dat lijkt me nou heerlijk zo’n lekker zacht plekje. Ik neem er eentje mee. 

Bij het beddengoed zoek ik toch maar weer even het uitzetlijstje erbij: 2 moltons of moltonhoezen, 3 onderlakentjes of hoeslakentjes, 2 bovenlakentjes en 2 dekentjes. Check! Ik bedenk me hoe mijn kleine man er bij zal liggen in z’n schattige bedje. Dan kom ik de bedbumpers tegen, lijkt me handig en ziet er ook nog mooi uit. Wel vreemd dat het niet op het lijstje staat, maar is natuurlijk ook niet strikt noodzakelijk. Ik neem het maar gelijk mee, ben er nu toch.

Na het rek met de hydrofiele doeken, luiers, spuugdoekjes en badcapes zit mijn kar behoorlijk vol. Ik geloof dat ik er maar mee stop voor vandaag. Ik ben moe, maar voldaan. Zo lekker Netflixen met de benen omhoog dat heb ik wel verdiend! Morgen is er weer een dag en heb ik de intake, ook weer spannend!

Intake

Tijdens de intake neemt de consulente alles met me door. Trots laat ik mijn babykamer zien en mijn nieuw gekochte spulletjes. Voorzichtig geeft de consulente aan dat babynestjes toch wel risicovol zijn en niet onbewaakt gebruikt mogen worden. Ze verwijst me naar de website van de NCJ, hier staat een uitgebreide lijst met producten en een beschrijving of ze veilig zijn. Ook de bedbumpers zijn risicovol geeft de consulent aan. Tja nu ze het zo zegt is het ook wel logisch. Weer wat geleerd, volgende keer de website van de NCJ.

Ze wijst me ook nog even op Veilig Slapen van Veiligheid.nl en laat hier ook een folder over achter. Dat is altijd handig. 

Ach ja nu heb ik in ieder geval weer een goed excuus om binnenkort terug te gaan naar de winkel om te ruilen. Kan ik meteen nog een paar kleertjes meenemen….

4 jaar later...........

Inmiddels ben ik 4 jaar verder en werk ik alweer 3 jaar bij De Waarden. Een stuk wijzer als het gaat om veiligheid zou je denken... Maar ook bij mijn tweede, die ik onlangs heb gekregen, heb ik nog een miskoop gedaan.

Mijn oudste huilde dag en nacht alles bij elkaar. Dat ging ik anders doen, was de gedachte. Ik heb heel internet afgespeurd naar een mooie co-sleeper. Na uren zoekwerk en wikken en wegen (ja, de doortastendheid is bij mij ver te zoeken als ik zwanger ben) een co-sleeper besteld. Prachtig ding, van hout, wipstand, alles....

Tips voor deken dekbed en wieg Kraamzorg de Waarden 3

Manlief heeft het ding op de dag van aankomst in elkaar gezet als verrassing. Vol enthousiasme liet hij het me s avonds zien, en toen zag ik het.... Gesloten zijkant zonder gaas en de wipstand kon niet geblokkeerd worden. Onveilig dus... Tja en op het toppunt van je hormonen zie je het gelijk misgaan. Met pijn in het hart de co-sleeper geruild voor een minder mooi maar veiliger exemplaar.

Nu zul je misschien denken: 'wat een overdreven gedoe'. En wellicht is dat ook zo, maar er klakkeloos vanuit gaan dat alles wat in de babyzaken te koop is veilig is kan ook niet. Gezond verstand is het motto, maar laat dat nou ver te zoeken zijn tijdens mijn zwangerschappen.

Toch maar weer terug naar de website van de NCJ zodat ik zelf een goede afweging kan maken!

Liefs Roos

-------------

Roos

Roos is getrouwd en moeder van Koene (3) en Maartje (0). Hoe doortastend ze normaal is, zo twijfelachtig is ze als ze zwanger is. Ze deelt graag haar ervaringen met De Waarden.  

Heb jij ook iets overbodigs aangeschaft tijdens je zwangerschap? Deel het met ons, want gedeelde smart.........

Oktober 2018

Laat je reactie achter

Posting comment as a guest.
Bijlages (0 / 3)
Share Your Location
Kraamzorg aanvragen?

Kraamzorg aanvragen?

Spreekt onze kraamzorg je aan? Meld je dan aan en je ontvangt een uniek kadootje tijdens de intake. 

Aanmelden kraamzorg

Advies nodig?

Vraag het aan Sanne

Blijf op de hoogte
en praat mee

Advies nodig?