Terug naar overzicht

Hoe moet je de babyuitzet en babykleertjes wassen?

Gebruik bij het wassen geen wasverzachter.

Het is heel belangrijk om je nieuwe, gebruikte of geruilde babyuitzet en babykleertjes een keer goed te wassen voor je kindje. In nieuwe kleding zitten namelijk stoffen die misschien kunnen irriteren op de huid van je baby. En heb je gebruikte babykleertjes, dan is het verstandig om deze schoon en fris in de kast te hebben. Je wilt toch het allerbeste voor je kindje!

Welk wasmiddel gebruik ik voor het wassen van de babyuitzet en babykleertjes?

Een pasgeboren baby heeft een gevoelige huid. Daarom raden we je aan om een wasmiddel zonder parfum te gebruiken voor het wassen. Dit kan gewoon je eigen wasmiddel zijn mits er geen parfum in zit.
Wasverzachter zit vol met geur- en kleurstoffen die kunnen gaan irriteren. Daarom adviseren we om geen wasverzachter te gebruiken. Gebruik je waspods of was capsules? Ook dan moet je er goed op letten dat er geen parfum of wasverzachter is toegevoegd.

  • Tip: Doe een klein scheutje witte azijn (geen schoonmaak azijn) in het wasverzachterbakje. Hiermee spoel je namelijk alle zeepresten uit je was en bovendien is het ook nog goed voor je wasmachine.

was waslijn jurken

Wasmachine reinigen

Na alle vuile was die je er in wast is het goed om af en toe je wasmachine te reinigen. Dit kan heel eenvoudig door een lege trommel te laten draaien op 90 graden. Hiermee worden alle mogelijke bacteriën en schimmels gedood. Je kunt dit misschien een keer extra doen voordat je de babyuitzet en babykleertjes gaat wassen.

Wanneer moet ik de babykleertjes wassen?

Zorg ervoor dat je babyuitzet en babykleertjes in week 36 gewassen hebt. De kleertjes kunnen nu de kast in in afwachting van de komst van je baby. Vergeet niet om ook een setje in de ziekenhuistas te stoppen voor als je in het ziekenhuis gaat bevallen. Wist je dat je vanaf week 37 ook thuis mag bevallen?

  • Tip: Was de babykleertjes binnenste buiten zodat ze langer mooi blijven.
  • Tip: Lees goed de was labels zodat je de kleding niet te heet wast.

was 1 op 1

Drogen van de babyuitzet en babykleertjes

Het drogen van je babyuitzet en babykleertjes kun je het beste aan de waslijn doen. Het grote voordeel hiervan is dat de babykleertjes langer mooi blijven. Uiteraard kunnen veel babyuitzet artikelen ook in de droger, maar dan is er natuurlijk de kans dat ze uit model raken of krimpen.

  • Tip: Hang de gewassen hydrofiel doeken dubbel gevouwen aan de waslijn zodat ze beter in vorm blijven.

Strijken

Als je er zeker van wilt zijn dat eventuele nog aanwezige bacteriën gedood worden, dan kun je de babykleertjes en babyuitzet nog strijken. Om de babykleertjes mooi te houden kun je ze het beste ook binnenstebuiten strijken. Ook voor hydrofiel doeken, dekens en lakentjes geldt dat je ze het beste kunt strijken om ze mooi te houden.

  • Tip: Bescherm de kleding tijdens het strijken door tussen de kleding en de strijkbout een hydrofiel doek te leggen.

was kledingkast smal

Zo gedaan!

Het lijkt een hele klus maar dat valt reuze mee. Was de babyuitzet en babykleertjes gewoon met je eigen was mee. Let erop dat je het juiste wasmiddel gebruikt en begin er op tijd aan. En laat je baby dan maar komen!

 

 

Laat je reactie achter

Posting comment as a guest.
Bijlages (0 / 3)
Share Your Location
Kraamzorg aanvragen?

Kraamzorg aanvragen?

Spreekt onze kraamzorg je aan? Meld je dan aan en je ontvangt een uniek kadootje tijdens de intake. 

Aanmelden kraamzorg

Advies nodig?

Vraag het aan Sanne

Blijf op de hoogte
en praat mee

Advies nodig?