5 tips voor de meest gemaakte fouten bij het inrichten van een babykamer

Terug naar overzicht

5 tips voor de meest gemaakte fouten bij het inrichten van een babykamer

Ook als je de babykamer gaat inrichten is het handig om te leren van anderen en niet dezelfde fouten te maken. Daarom hebben we 5 tips voor de  meest gemaakte fouten bij het inrichten van een babykamer voor je op een rijtje gezet!

De 5 meest gemaakte fouten bij het inrichten van een babykamer kamertje

1. Alles bij de hand

De inrichting van je kamertje laat je veelal afhangen van het kamertje. Soms heb je een mooi hoekje waar precies de commode tussen past. Oh en de kledingkast kan dan prima naast de deur aan de andere kant. Qua inrichting heel leuk, maar erg praktisch? Nee. Het komt namelijk nogal vaak voor dat je tijdens het verschonen van je baby iets nodig hebt uit die kledingkast. Voor de derde keer een schoon shirtje die dag bijvoorbeeld. Als je kast dan helemaal aan de andere kant van de kamer staat moet je iedere keer met je baby op je arm de kleertjes pakken. Zet je kledingkast dus dicht bij de commode, zodat je schone kleertjes binnen handbereik hebt.

De 5 meest gemaakte fouten bij het inrichten van een babykamer kledingkast

2. Voor je het weet is je baby geen baby meer

Het lijkt nu nog erg ver weg, maar voor je het weet is je baby geen baby meer. Heb je de kamer net behangen met een zoetsappig babybehangetje, dan kun je waarschijnlijk na een jaar weer aan de slag om er een wat stoerdere kamer van te maken. Kies daarom voor neutrale kleuren op de muren en maak het af met leuke accesoires zoals muurstickers, schilderijtjes, etc. 

De 5 meest gemaakte fouten bij het inrichten van een babykamer muren 3

3. Zachte verlichting

Op het moment dat je baby nog veilig in je buik zit bekijk je het kamertje natuurlijk graag goed, met duidelijk licht. Maar als je baby er straks is, is het handig als je niet te fel licht hebt. Stel je eens voor dat je lekker in je bedje ligt en je kijkt omhoog zo een felle lamp in. Zorg dus voor een lamp die warm licht verspreid. Handig voor in de nacht is ook een klein nachtlampje wat je gemakkelijk aan kunt doen. Als je 's nachts gaat voeden of naar je kindje moet is het handig dat je een klein lampje kunt aandoen, dan stoot je in ieder geval niet je tenen in het donker. 

De 5 meest gemaakte fouten bij het inrichten van een babykamer licht

4. Het is geen speeltuin

Als je waarde hecht aan je nachtrust is het aan te raden om geen speeltuin te maken van het kamertje. Zorg voor een goede opberger voor speelgoed wat eventueel in de kamer ligt. Baby's, maar ook dreumissen en peuters raken snel overprikkeld. Zorg dus dat het kamertje rustig is met weinig afleiding. Het kamertje is om in te slapen, spelen kan beter ergens anders worden gedaan. 

De 5 meest gemaakte fouten bij het inrichten van een babykamer speelgoed 2

5. Denk aan jezelf

We noemen het een babykamertje, maar vergeet niet dat het voor een groot deel ook een mama-kamertje wordt. Je brengt veel tijd door in het kamertje van je baby met verschonen, aankleden, in slaap wiegen, voeden en later ook voorlezen. Zorg dus dat je voor jezelf een lekker plekje hebt om te zitten, want ga er maar vanuit dat je hier soms, lees vooral 's nachts, lang zult zitten! Kies voor een comfortabele fauteuil  met kussentjes, een kleedje in de buurt voor de koudere nachten en een tafeltje waar je gemakkelijk spulletjes op kwijt kunt als je aan het voeden bent, zoals een glaasje water voor jezelf. 

De 5 meest gemaakte fouten bij het inrichten van een babykamer stoel

Heb jij je babykamer al ingericht? Ben jij nog tegen dingen aangelopen die je beter anders had kunnen doen?

 Januari 2018

 

Laat je reactie achter

Posting comment as a guest.
Bijlages (0 / 3)
Share Your Location
Kraamzorg aanvragen?

Kraamzorg aanvragen?

Spreekt onze kraamzorg je aan? Meld je dan aan en je ontvangt een uniek kadootje tijdens de intake. 

Aanmelden kraamzorg

Advies nodig?

Vraag het aan Sanne

Blijf op de hoogte
en praat mee

Advies nodig?