Verschillende soorten Lactatiekundig consulten

Terug naar overzicht

Verschillende soorten Lactatiekundig consulten

Een lactatiekundige kan worden ingeschakeld bij:

 • Voorlichting en advies m.b.t. borstvoeding;
 • Problemen bij het aanleggen van de baby;
 • Weigeren van de borst;
 • Pijnklachten;
 • Terugkerende borstontsteking;
 • Mogelijk onvoldoende melkproductie;
 • Onvoldoende groei van de baby;
 • Vroeggeboorte en dysmaturiteit;
 • Ziekte of handicap van de moeder;
 • Ziekte of handicap van de baby;
 • Opnieuw beginnen met borstvoeding (relacteren).

Onze consulten

Lang en voldoende borstvoeding geven, heeft een positief effect op zowel de gezondheid van de moeder als de gezondheid van de baby. Veel zorgverzekeraars vergoeden een consult van een lactatiekundige in de aanvullende zorgverzekering. Na het consult krijg je direct een factuur toe gestuurd die je kunt declareren bij je zorgverzekering.

Klik hier om direct een borstvoedingsconsult in te boeken

Borstvoedingsconsult

Tijdens een borstvoedingsconsult wordt het probleem erkend. We doen een mondonderzoek bij de baby, observeren de borstvoeding, borsten en het (drink)gedrag van de baby. Naar aanleiding van de observaties maken we samen een persoonlijk plan en geven we uitleg over o.a. het afkolven, het hoe en wat met bijvoeding en het verdere verloop. Aan het eind van het consult krijg je een verslag via de mail. Na het consult kun je nog 2 weken vragen stellen aan onze lactatiekundige over de inhoud van het consult.

Prenataal consult

Als de borstvoeding vorige keer niet naar wens is verlopen, je te maken hebt met een persoonlijke situatie die effect kan hebben op de borstvoeding of als je je gewoon graag in persoonlijk contact voorbereid, kan een privéconsult fijn zijn. Het prenataal consult is een persoonlijke borstvoedingscursus aan huis tijdens de zwangerschap. Je krijgt hierbij een plan van aanpak op basis van jouw eventuele eerdere borstvoedingservaringen, de mogelijkheden en jouw wensen. 

Telefonisch consult

Telefonisch contact met de lactatiekundige door de kraamverzorgende en/of kraamvrouw wordt gedurende de kraamweek gratis aangeboden. Bij een telefonisch consult na de kraamweek worden de kosten per consult van 15 minuten berekend. 

Nazorg

Na elk consult (muv het telefonische consult) krijg je van ons 2 weken nazorg! Dit betekent dat je over alles wat besproken tijdens het consult nog twee weken vragen mag stellen. Voor nieuwe vragen wordt wel een telefonisch consult in rekening gebracht. Indien dit het geval is wordt je daar uiteraard over geïnformeerd.

Annulering

Zodra er een datum afgesproken is voor een consult houden we tijd voor je vrij in onze agenda. Mocht je toch geen gebruik willen maken van onze diensten kun je tot 12 uur voor het consult het consult kosteloos afzeggen. Daarna brengen wij het gehele consult in rekening.

Direct een consult inboeken?

Via onderstaande knop kun je direct een lactatiekundig consult inboeken. 

Direct een consult inboeken

Kraamzorg aanvragen?

Kraamzorg aanvragen?

Spreekt onze kraamzorg je aan? Meld je dan aan en je ontvangt een uniek kadootje tijdens de intake. 

Aanmelden kraamzorg

Advies nodig?

Vraag het aan Sanne

Blijf op de hoogte
en praat mee

Advies nodig?