Informatie Borstvoedingscursus

Terug naar overzicht

Informatie Borstvoedingscursus

Moeders die al tijdens de zwangerschap zijn geïnformeerd over borstvoeding blijken later beter in staat borstvoeding te geven. Tijdens onze borstvoedingscursus, online of op locatie, leer je onder andere:

hoe je je kindje aanlegt,

wat je moet doen als het geven van borstvoeding niet gelijk lukt,

hoe het zit als je weer gaat werken,

hoe je weet of je kindje voldoende heeft gedronken

en wat je allemaal mag eten en drinken. 

Onze borstvoedingscusussen zijn erg in trek en daardoor snel vol. Meld je dus op tijd aan!

Meld je hier direct aan voor onze borstvoedingscursus

Je wordt doorgestuurd naar onze digitale leeromgeving om in te schrijven. Je kunt hier niet inloggen met je De Waarden account, maar dient een nieuw account aan te maken. 

Wanneer volg je een borstvoedingscursus?

Wij adviseren om ongeveer in de achtste maand van je zwangerschap de borstvoedingscursus te volgen. Uiteraard mag dit ook eerder in je zwangerschap. De cursus duurt ongeveer 2,5 uur en wordt gegeven door één van onze lactatiekundigen voor een kleine groep zwangere vrouwen. Hierdoor ontstaat een ‘veilige’ omgeving waarin aandacht is voor persoonlijke situaties en specifieke vragen rondom borstvoeding. Na afloop krijg je een samenvatting van alles wat er is besproken.

Kosten voor de borstvoedingscursus

    • De kosten voor de online borstvoedingscursus zijn €30,-. Na afloop kun je in de digitale leeromgeving het naslagwerk downloaden.
    • De kosten voor de borstvoedingscursus op locatie zijn €35,-. Het naslagwerk kun je na afloop in de digitale leeromgeving downloaden.

Er zijn steeds meer zorgverzekeraars die deze kosten vergoeden, controleer daarom goed je polisvoorwaarden! Als je partner meekijkt, zijn daar geen kosten aan verbonden.

Meld je aan!

Onze borstvoedingscursussen zijn erg in trek en daarom snel vol. Meld je daarom tijdig aan!

Meld je hier direct aan voor onze borstvoedingscursus

Je wordt doorgestuurd naar onze digitale leeromgeving om in te schrijven. Je kunt hier niet inloggen met je De Waarden account, maar dient een nieuw account aan te maken. 

Kraamzorg de Waarden behoudt zich het recht voor de borstvoedingscursus te annuleren wanneer er minder dan 5 aanmeldingen voor de cursus zijn. Deelnemers ontvangen hiervan tijdig bericht.

Extra informatie over de online borstvoedingscursus:

Na aanmelding voor de online borstvoedingscursus ontvang je een link via de email. Met deze link kun je inloggen in Teams. 
Na afloop van de cursus kun je in onze digitale leeromgeving het cursusboek inzien.

Wij hebben de borstvoedingscursus gevolgd en vonden het zeer interessant. Met vertrouwen gaan we de toekomst tegemoet! - Eveline

Een interessante bijeenkomst en inmiddels geef ik al bijna 10 maanden borstvoeding :) - Yinthe

Dit kun je verwachten

Tijdens de cursus beantwoorden onze gediplomeerde lactatiekundigen al je vragen en geven ze handige tips en adviezen, zodat jij goed bent voorbereid op het voeden van je baby. Ook partners zijn van harte welkom om mee te kijken met de borstvoedingscursus! Zij spelen immers een belangrijke rol bij het laten slagen van borstvoeding. 

Sanne vertelt je graag wat je kunt verwachten van de cursus:

Kraamzorg aanvragen?

Kraamzorg aanvragen?

Spreekt onze kraamzorg je aan? Meld je dan aan en je ontvangt een uniek kadootje tijdens de intake. 

Aanmelden kraamzorg

Advies nodig?

Vraag het aan Sanne

Blijf op de hoogte
en praat mee

Advies nodig?