Voordelen voeden op verzoek

Terug naar overzicht

Voordelen voeden op verzoek

Je baby heeft tijdens de zwangerschap, continue voeding tot zijn beschikking gehad. Na de geboorte valt dit weg, en moet de voeding op gang gebracht worden.

Het maagje van je baby is nog heel erg klein, ter grootte van een druif, en door heel vaak en kort te drinken komt de borstvoeding het snelste op gang. Hierdoor heb jij minder last van stuwing en zal dit het dichtst bij de tijd gedurende de zwangerschap komen voor je baby. Je baby kan ook nog niet klok kijken, dus meldt zich vanzelf voor een voeding. Weet dat bij een pasgeborene zo elk anderhalf a twee uur drinken, natuurlijker voor hem is, dan elke 3 uur. Probeer daarom geen tijden vast te leggen, maar voedt op verzoek. In de nacht en ochtend is er meer melk, dus zou je baby dan wat langer weg kunnen blijven voor een voeding. Aan het eind van de dag, wil je kindje graag clusteren (vraag naar meer voeding), en kan zich dan wel elk uur zich melden.

Baby aan de borst 2 Hoe vaak voedt je een baby Kraamzorg de Waarden

Juist de eerste dagen moet je borstvoeding op gang komen, dus hoe vaker je kindje drinkt des te sneller zal de productie op peil zijn. 8-12 keer is dan ook normaal en ook vaker is geen enkel probleem.

Ook tijdens de regeldagen, voedt je op verzoek. Dit zal gedurende de regeldagen wat vaker zijn, dan je gewend bent. Maar juist door hier op te reageren, zal het vraag en aanbod principe vlotter werken.

Baby aan de borst Hoe vaak voedt je een baby Kraamzorg de Waarden

Wil je meer lezen over het voeden en hoe vaak je voedt? Lees dan ons blog "Hoe vaak voedt je een baby"

 

Laat je reactie achter

Posting comment as a guest.
Bijlages (0 / 3)
Share Your Location
Kraamzorg aanvragen?

Kraamzorg aanvragen?

Spreekt onze kraamzorg je aan? Meld je dan aan en je ontvangt een uniek kadootje tijdens de intake. 

Aanmelden kraamzorg

Advies nodig?

Vraag het aan Sanne

Blijf op de hoogte
en praat mee

Advies nodig?