Terug naar overzicht

Sanne vertelt: kramen bij een fotomodel

Hallo ik ben Sanne van Kraamzorg de Waarden, en elke maand geef ik jullie een kijkje in mijn leven.

Als ik in mijn agenda blader en de maand november voorbij zie komen, realiseer ik me dat het een erg drukke maand voor me was. 

Ik heb me weer even student kunnen voelen door de e-learning, praktijkles en het examen wat ik moest doen om te kunnen assisteren bij de ziekenhuis bevalling met lachgas (ja, je bent nooit te oud om te leren). Ik heb leuke vlog filmpjes opgenomen en op kantoor heb ik het concept van alweer het derde Sanne boekje gezien.  Ook deze maand bij mooie bevallingen kunnen helpen en jonge gezinnen kunnen begeleiden in hun eerste prille dagen met het nieuwste gezinslid.

Nog maar net klaar met een heerlijke week kramen bij het 'fotomodel' van de Waarden en meteen een hele leuke fotoshoot er achteraan gehad.  Vol bewondering heb ik staan kijken naar de fotografe die haar tijd nam om het juiste kiekje te kunnen schieten.

Sanne vertelt kramen bij ons fotomodel familie fotomodel Kraamzorg de Waarden

Maar hoe doe je dat nou, het juiste kiekje schieten?

Je wilt natuurlijk niets liever dan je kind op de juiste manier op de foto zetten. En omdat ik gelukkig meer verstand van kraamzorg heb dan van fotografie, heb ik deze vraag even bij een professional neergelegd. Ze gaf als tips, dat je het beste kunt kiezen voor een zo licht mogelijke kamer. Let er wel op dat je geen direct zonlicht hebt omdat dit weer voor harde schaduwen kan zorgen. Je kan variëren met licht vanuit verschillende hoeken, zelfs tegenlicht kan soms  een verrassend effect geven. Verder zorg je er voor dat de kamer lekker warm is als je echt voor een uitgebreide newborn shoot wilt gaan, met een half uitgeklede baby. Speel een beetje met de verschillende hoogtes vanaf waar je fotografeert, maar zorg te allen tijde dat je kindje op een veilige plek ligt. Wil je gebruik maken van prachtig natuurlijk licht, dan kun je het beste je fotomoment laten plaatsvinden in het golden hour. Het gouden uur of magische uur, net hoe je het wilt noemen, is de tijd die net na zonsopkomst of vlak voor zonsondergang plaatsvindt. Het licht is dan zachter en warmer door de stand van de zon, geen filtertje meer nodig dus😉

Sanne vertelt kramen bij ons fotomodel social media Kraamzorg de Waarden

Het voordeel van digitale fotografie is natuurlijk wel dat je er maar op los kan klikken, zonder te hoeven nadenken. Er zit er altijd wel een goed gelukte foto bij en de rest kun je gewoon met één druk op de knop weggooien. 

Ja, met één druk op de knop maken of weggooien of verzenden ....

Want wat doe je vervolgens met je mooiste en best gelukte afbeeldingen? Deel je ze op social media?  We leven in een tijd waar we zonder bijna niet meer kunnen voorstellen. Je maakt een fotootje en met een druk op de knop kun je de hele wereld laten mee genieten als je zou willen.  Maar wil je het wel delen met de hele wereld ? Je denkt er misschien niet over na als je op de knop van verzenden drukt. Toch is het wel belangrijk om dat wel te doen. 

De fotografe die deze maand in mijn kraamgezin op bezoek kwam, om foto's voor De Waarden te maken snapte meteen wat ik bedoelde met 'discreet baby bloot'. Ze maakte foto's van het hele badritueel, met daarbij ook wegen en temperatuur opnemen van de baby. Ze koos ervoor om aan de kant van het hoofdje haar foto's te nemen en niet aan de kant van de billen bij het temperaturen. Door de positie van de camera heeft ze prachtige foto's gemaakt zonder onnodig bloot van de baby in beeld te krijgen.  

Sanne vertelt kramen bij ons fotomodel verzorging baby Kraamzorg de Waarden

Ik kijk uit naar de volledige fotoreportage en naar de volgende maand. De voor- iedereen - altijd - drukke - decembermaand! Behalve voor mij 😊. Dit jaar de inkopen online, boodschappen laten we bezorgen en geen vijfgangendiner rond de kerstdagen. Ik ga heerlijk kramen!

Iedereen een fijne en niet al te drukke decembermaand gewenst.

Groetjes Sanne

Laat je reactie achter

Posting comment as a guest.
Bijlages (0 / 3)
Share Your Location
Kraamzorg aanvragen?

Kraamzorg aanvragen?

Spreekt onze kraamzorg je aan? Meld je dan aan en je ontvangt een uniek kadootje tijdens de intake. 

Aanmelden kraamzorg

Advies nodig?

Vraag het aan Sanne

Blijf op de hoogte
en praat mee

Advies nodig?