Terug naar overzicht

Sanne vertelt: is het nog wel van deze tijd?

Hallo, ik ben Sanne en werk als kraamverzorgende bij Kraamzorg de Waarden. Eigenlijk zou ik willen beginnen met de zin: 'Ik ben kraamverzorgende en wat is jouw super kracht?

 
Als je als kraamverzorgende werkt moet je gewoon over super krachten beschikken. Het is een heerlijk beroep en ik geniet echt met volle teugen van dit prachtige vak, elke dag weer.
Maar houden de super krachten niet een keer op? Dwingt de verandering van tijd ons niet een beetje deze super krachten los te laten?

Sanne vertelt is het nog wel van deze tijd super power Kraamzorg de Waarden
De tijd dat vrouwen bij het krijgen van hun eerste kindje stoppen met werken buiten de deur zijn we al lang voorbij. Tegenwoordig heb je het als vrouw (naast het runnen van je huishouding en de kinderen) best druk met een eigen carrière. Vaak een parttime functie als het kan.... En dat kan meestal ook. Maar zelfs dan moet je veel regelen, plannen en organiseren om alles rond te krijgen.
 

Parttime werken in de kraamzorg

Zelfs in de kraamzorg is parttime werken mogelijk door te werken op rooster. Maar dan lopen we wel tegen een probleem aan, het probleem van de aflos. Is een wissel van een kraamverzorgende in de kraamweek eigenlijk wel een probleem? Het is maar net hoe je het wil bekijken. Ik noem als voorbeeld zo maar even wat beroepen van jonge vaders en moeders waar ik afgelopen maand de zorg heb mogen verlenen. Een onderwijzeres, biologische boer en boerin, een agenten-echtpaar, iemand die een uitzendbureau heeft en iemand die in de evenementenorganisatie zit bij een heel groot Nederlands pretpark. Deze moeders hebben, na het krijgen van hun kindje, hun baan om kunnen zetten in een fijne werkweek met minder dagen achter elkaar werken of om een extra dag vanuit huis te kunnen gaan werken. Om zo het moederschap en een baan goed te kunnen combineren.

Is het dus nog wel van deze tijd om te verwachten dat vrouwen die in de kraamzorg werkzaam zijn, gewoon acht en soms ook wel tien dagen achter elkaar werken? Dat ze naast dagdiensten ook altijd nachtdiensten moeten kunnen doen? Kraamverzorgenden hebben superkrachten maar het zijn en blijven ook vrouwen die kinderen krijgen en soms een werk beperking hebben. Wissels zijn nou eenmaal niet te vermijden. Alleen al door vakanties, roosters, ziekte en drukte ontkom je er gewoon niet aan. Een wissel is niet per definitie vervelend. Ik zie gelukkig hele positieve reacties voorbij komen. Gezinnen die van verschillende kraamverzorgenden hebben genoten omdat ze allemaal op hun eigen manier hebben bijgedragen aan een fijne kraamweek.

Of zoals een collega (die op een vierdaags rooster werkt) wel eens heeft gezegd. Ik begin elke kraam weer met een blij en opgewekt gevoel. De acht dagen achter elkaar waren voor haar te zwaar maar nu heeft ze een goede balans in werk en vrije tijd.

Sanne vertelt is het nog wel van deze tijd Sanne kraamverzorgende Kraamzorg de Waarden

Uiteindelijk is het toch belangrijk dat je je beroep kunt blijven uitvoeren met al je power, je super power en dat alle kraamvrouwen goede zorg krijgen en terug kunnen kijken op een fijne kraamweek.

Groetjes Sanne

Laat je reactie achter

Posting comment as a guest.
Bijlages (0 / 3)
Share Your Location
Kraamzorg aanvragen?

Kraamzorg aanvragen?

Spreekt onze kraamzorg je aan? Meld je dan aan en je ontvangt een uniek kadootje tijdens de intake. 

Aanmelden kraamzorg

Advies nodig?

Vraag het aan Sanne

Blijf op de hoogte
en praat mee

Advies nodig?