Terug naar overzicht

Sanne vertelt, de geboorte van Noël

Hallo ik ben Sanne en werk als kraamverzorgende bij Kraamzorg de Waarden.

Mijn laatste werkweek van 2017 zit er bijna op. Ik begon deze week met een thuisbevalling van een prachtig jongetje.

Mijn wacht begon om 00.00 en na een heel kort slaapje gaat de telefoon al om 02.30 uur. Ik krijg te horen dat er een leerling kraamverzorgende mee komt. We zullen het huis goed herkennen aan een bootje wat op het tuinpad ligt en de kerstversiering die ze aan zullen doen. Zo snel als ik kan maak ik me klaar voor mijn nachtelijke ritje. Altijd weer een spannende rit en ik voel ook nu weer de adrenaline door mijn lijf stromen.  

Sanne vertelt de geboorte van Noel straat met verlichting Kraamzorg de Waarden

In de straat aangekomen ben ik blij met de aanwijzing van het bootje op het tuinpad... De tip over de kerstverlichting was niet zo nuttig omdat bijna de hele staart op dit nachtelijke uur vlak voor de kerst de verlichting had laten branden. Ik ben er voor mijn leerling en dat geeft me de tijd om even met de huisarts, (die in dit geval de bevalling zal begeleiden) bij kan praten over de baring tot dusver.

Mevrouw is de vorige keer zeer snel bevallen en ze had bij het vorige touche vier cm ontsluiting. De huisarts heeft haar spullen voor de bevalling al klaargezet. Ik maakt de kruikjes klaar en leg de kleertjes voor de baby klaar. Ondertussen is de leerling ook gearriveerd. De huisarts stelt voor om nog een keer te kijken hoeveel ontsluiting er is. Het opvangen van de weeën gaat super! Toch geeft de barende vrouw aan dat ze HET niet kan als we allemaal om haar heen staan. Met de afspraak dat we op haar verzoek weer naar boven komen laten we ze alleen.

Sanne vertelt de geboorte van Noel kruik en beschuit Kraamzorg de Waarden

Een beetje vreemd om met de huisarts en mijn leerling beneden een kopje thee te drinken en wat te kletsen, terwijl het harde werken boven gewoon door gaat. Het belangrijkste is dat de barende zich op haar gemak zal voelen de komende uren... De ontsluiting gaat iets minder snel dan de huisarts had verwacht, maar het verloopt soepel en vlot genoeg. Dan horen we aan de geluiden boven dat het laatste stukje van de bevalling niet lang meer op zich laat wachten.

We gaan naar boven en vrij snel daarna blijkt dat mevrouw mag  persen. Ik verbaas me daar toch elke keer weer over. Wat kun je als vrouw een power en kracht hebben! Niet één of twee keer perst ze op een wee, nee ze krijgt het voor elkaar om drie keer te persen op een wee. En dan verschijnen daar eerst een paar donkerblonde lokjes, om gevolgd te worden door een prachtig mannetje. Hij is vrijwel meteen mooi roze van kleur en laat zich horen. WAUW!!! Dit mooie kindje geboren zo vlak voor kerst met zijn goudblonde haartjes krijgt een naam die zo mooi bij hem past, NOËL.

Sanne vertelt de geboorte van Noel Noel Kraamzorg de Waarden

En nu is hij alweer bijna een week oud. Wat ging deze kraamtijd snel. Wat een fijne week was het en wat een heerlijke leerling heeft deze week met me meegelopen. Pffff het lijkt wel of het elk jaar sneller gaat.
Ik laat het jaar in gedachten voorbijkomen. Er waren zoveel bijzonder momenten en weer heb ik een jaar genoten van het leukste beroep wat er bestaat. Ik heb  weer genoten van de jonge ouders, de grote broers en zussen. En wat waren ze leuk, lief, schattig en aandoenlijk, al die baby`s: EVIE, ROY, OLIVIER, SOPHIE & LUCAS, ROLF, IVY, RADNIKA, STEFANO, ASIYA, JASMIJN, ESMÉE, MINT, JUNAYD, LARA, EVA, ELIYA, XAVI, MINKE, LOGAN & RONIN, FELIX, KENSI, JENTHE, VAYENN, HANNA, NAOMI, JOAS, TESS, JULIE, ABBY, LINDA, PHILEINE, VIGO en NOËL (en ook de baby's die er niet bij staan, maar waar ik wel was).

Ik kijk  tevreden terug naar het jaar 2017 en blik al weer vooruit naar het nieuwe jaar. Een jaar waarin ik waarschijnlijk weer net zoveel plezier zal beleven aan mijn werk en de gezinnen waar ik de zorg mag verlenen. Een jaar waarin ik hopelijk weer hele fijne leerling kraamverzorgenden mee krijg om de nieuwe generatie kraamverzorgenden op te kunnen leiden. Een jaar waarin ik vast en zeker weer heel fijn mag samenwerken met verloskundigen, huisartsen en de jeugdgezondheidszorg. En ook een jaar waar in ik de gelegenheid zal krijgen van mijn werkgever om scholingen te volgen en om te zijn wie ik ben.

Ik ben Sanne van Kraamzorg de Waarden en ik wens iedereen een heel fijn 2018.

Vriendelijke groet, Sanne

Reacties (2)

Gonda

Weer een mooi jaar om op terug te kijken. Veel plezier liefde en gezondheid in 2018

  Bijlages
 
Nel

Dank je voor je mooie blog! Wat een kei van een schoondochter heb ik! En dank voor de goede zorgen die je aan mijn lieve prachtige kleinzoon Noël, zijn lieve papa en mama en zijn lieve grote zus Sophia gaf. Dankbaar! Een mooie kraamtijd is zo'n cadeautje.
Alle goeds voor 2018 toegewenst ?⭐️Succes!

  Bijlages
  Reactie bewerkt door Marian Eijkelenboom (ongeveer 2 jaren geleden) Marian Eijkelenboom

Laat je reactie achter

Posting comment as a guest.
Bijlages (0 / 3)
Share Your Location
Kraamzorg aanvragen?

Kraamzorg aanvragen?

Spreekt onze kraamzorg je aan? Meld je dan aan en je ontvangt een uniek kadootje tijdens de intake. 

Aanmelden kraamzorg

Advies nodig?

Vraag het aan Sanne

Blijf op de hoogte
en praat mee

Advies nodig?