Terug naar overzicht

Sanne vertelt: dragen is niet suf of stoffig, het is hip

Hallo, ik ben Sanne van Kraamzorg de Waarden en wil het in dit blog hebben over iets wat super hip is maar volgens mij ook van alle tijden: de draagdoek.

Terwijl in Nederland de herfst al echt is begonnen, heb ik me de afgelopen week nog even heerlijk kunnen vermaken op het zonovergoten en superhippe Ibiza. De drukte van de feesten, clubs en wereldberoemde DJ's was al over, dus het was een weekje van totale ontspanning en rust op dit idyllische eiland. Rustige en werkelijk prachtige strandjes afgestruind, met alleen een handdoekje onder de arm. Op een terras neerploffen en met een mojito in de hand naar de voorbijlopende mensen kijken die super relaxted in het leven lijken te staan. 

Sanne vertelt dragen is niet suf en stoffig maar hip ondergaande zon Ibiza Kraamzorg de Waarden

Ik had van mijn vriendin, Ibiza-ganger in hart en nieren, begrepen dat we op zondag de zonsondergang bij Playa de Benirràs moesten meemaken. Chillen op z'n best: zonsondergang, helderblauwe zee en trommels. En als dan de zon onder is en aan de heldere hemel de sterren zichtbaar worden, is er een groot kampvuur waar de mensen, opgezweept door de muziek van de trommels dansen. Dit is zorgeloosheid!

Het is een soort kip en ei-verhaal. Want is Ibiza nou zo hip door die dure clubs of gewoon door al die laid back hippies? Hier zag ik ze gewoon voorbijkomen: moeders in hun puurste vorm. Zich niet druk makend of hun haar of make-up nog wel goed zat. Gewoon chill in makkelijke kleding en met hun baby's in draagdoeken. Gezinnen met jonge kinderen waarvan ook menig keer de vader de drager van het kind was. Het zag er allemaal zo relaxed uit.  Geen gedoe met buggy's die niet vooruit te slepen zijn door het mulle zand. Kinderen die zo heerlijk weg konden doezelen tegen een veilig vader- of moederlichaam aan. Opeens kreeg ik spijt! Spijt dat ik mijn eigen kinderen nooit heb gedragen.

Sanne vertelt dragen is niet suf en stoffig maar hip draagdoeken Kraamzorg de Waarden

Ik heb het zeker wel geprobeerd, maar uiteindelijk is het nooit naar tevredenheid van mijzelf gelukt. De drager bij de oudste was stug en voelde niet lekker aan. De draagdoeken die ik bij de jongste van mijn zus kon lenen, kreeg ik maar niet goed omgeknoopt. En dat zelfs niet met haar uitleg en instructie DVD. Het zag er bij mijn zus heerlijk uit en nu zag ik het weer.... dragen is heerlijk. Het is niet suf of stoffig, het is hip en van alle tijden. Kinderen overal ter wereld worden al generaties lang gedragen.

Zo af en toe wil een kraamvrouw wat informatie over draagdoeken. Ik verwijs dan door naar de site van De Waarden. Omdat ik weet dat we speciale draagdoekconsulentes hebben. Nu ik weer even in veelvoud heb kunnen zien dat het dragen van je kindje zoveel voordelen heeft, weet ik het zeker. Om mijn kraamvrouwen ook die informatie en uitleg te kunnen geven, moet  ik de draagdoekconsulente zelf maar eens een bezoek gaan brengen en me uitgebreid laten informeren. Met alleen doorverwijzen naar de site, maak ik het mezelf te gemakkelijk. Fijn als ook ik er wat meer van afweet. 

Ben je ook enthousiast geworden en wil je alvast wat meer informatie hebben over het dragen van je kindje, kijk dan hier op onze website.

Groetjes Sanne

Heb jij je kindje gedragen? Laat je ervaring gerust achter in de reactie hieronder!

Laat je reactie achter

Posting comment as a guest.
Bijlages (0 / 3)
Share Your Location
Kraamzorg aanvragen?

Kraamzorg aanvragen?

Spreekt onze kraamzorg je aan? Meld je dan aan en je ontvangt een uniek kadootje tijdens de intake. 

Aanmelden kraamzorg

Advies nodig?

Vraag het aan Sanne

Blijf op de hoogte
en praat mee

Advies nodig?