Terug naar overzicht

Sanne vertelt: op vakantie met je kindje

Hallo, ik ben Sanne van Kraamzorg de Waarden. We zitten alweer over de eerste helft van het jaar heen en de zomer is aangebroken. Zo halverwege het jaar gaat het toch kriebelen. 

Hoe leuk ik mijn werk ook vind, ook voor mij is het bijna vakantie en ik kijk er reikhalzend naar uit. Niet dat ik opgebrand ben, maar heb er gewoon heel veel zin in!

zonnebloem sanne vertelt op vakantie met je kindje Kraamzorg de Waarden

Lekker, dit jaar hebben we gekozen voor een totaal andere bestemming dan normaal. We zullen daardoor langer onderweg zijn dan andere jaren. Ik ben eigenlijk in mijn hoofd al een paar weken bezig met die lange autoreis. Mijn kinderen zijn al niet meer zo klein, maar toch moeten we zorgen dat de autorit ook voor hun een leuke ervaring is. Iets wat altijd goed werkt zijn kleine verrassingen voor onderweg. We hangen aan de voorstoelen een organizer, met daar in wat kleine ingepakte cadeautjes. Een pocket-reisspelletje, een boekje, zonnebril of petje. Er gaat natuurlijk ook een bidon met drinken in. Niet te groot om de sanitaire stops onderweg tot het minimale te beperken. Omdat de meeste toiletten onderweg niet heel erg schoon zijn gaan er standaard papieren wc-covers en vochtige doekjes mee op reis. We stoppen regelmatig om even de benen te strekken en de kinderen te laten rennen. (Doelloos kinderen laten rennen werkt natuurlijk niet, dus is het handig als je een bal in de auto hebt liggen waar je gemakkelijk bij kunt zonder eerst de hele campinguitrustig  te moeten verplaatsen).

Zoals ik al zei, in mijn hoofd ben ik al een tijdje bezig met de reis er naar toe. Mijn man verdiept zich in de vignetten, route, regels, do's and don'ts van de landen waar we doorheen reizen. Zo gelden er voor verschillende landen ook verschillende regels. Met de auto op vakantie, het lijkt een hele klus, maar naarmate de kinderen ouder worden gaat het steeds makkelijker. 

Ga je op reis met een baby? Dan zijn er vaak wat extra aanpassingen nodig. Baby's mogen niet te lang in een maxi-cosi liggen, omdat dit een belemmering is in de bewegingsruimte van het kindje. Het gebruik van een autostoeltje is de veiligste manier van vervoer, maar na maximaal twee uur moet er minstens een pauze van een kwartier worden ingelast, zodat je kindje zich kan bewegen, de armen en benen kan strekken en de rugspieren kan gebruiken. Leg je baby tijdens de stop op een speelmat of in een reiswieg/campingbedje. 

baby mama strand sanne vertelt op vakantie met je kindje Kraamzorg de Waarden

Zorg voor goede bescherming tegen de felle zon, zonder dat het je zicht ontneemt tijdens het rijden, in de vorm van een zonneschermpje. Zorg ervoor dat je je kindje altijd voeding kunt geven bij onverwachte gebeurtenissen op je reis. Hiermee bedoel ik file of omleidingen. Als je je voedingsflesje en een thermosflesje met water en afgepaste voeding in een voedingscontainer hebt, kun je op elke parkeerplaats je kindje eten geven. Neem ook voldoende babyvoeding mee voor het geval je dat niet kunt krijgen op je vakantiebestemming. Voor borstvoedende moeders is dit natuurlijk geen probleem. Zorg voor onderweg voor voldoende luiers en schoonmaakdoekjes en vergeet de lievelingsknuffel van je kindje niet. Dit waren mijn tips.Heb jij nog tips? Fijn als je ze hieronder wilt plaatsen.

Half augustus ben ik weer in Nederland en verwelkom ik de eerste baby na mijn vakantie. Misschien wel jouw baby!

Ik wens jullie allemaal een hele fijne zomervakantie. 

 Groetjes Sanne

Laat je reactie achter

Posting comment as a guest.
Bijlages (0 / 3)
Share Your Location
Kraamzorg aanvragen?

Kraamzorg aanvragen?

Spreekt onze kraamzorg je aan? Meld je dan aan en je ontvangt een uniek kadootje tijdens de intake. 

Aanmelden kraamzorg

Advies nodig?

Vraag het aan Sanne

Blijf op de hoogte
en praat mee

Advies nodig?