Terug naar overzicht

Sanne vertelt: vertrouw op jezelf

Hallo, Ik ben Sanne van Kraamzorg de Waarden.

Helemaal zen, begin ik vandaag aan mijn blog voor jullie.

Sanne vertelt vertrouw op jezelf dagje sauna Kraamzorg de Waarden

Wat is het toch heerlijk om mijn vrije dagen optimaal te benutten. Gisteren een dagje sauna, vandaag met een vriendinnetje gaan lunchen, en dan ook nog een vrij weekend voor de deur.... wat wil je nog meer?

Sanne vertelt vertrouw op jezelf lunchen met vriendin Kraamzorg de Waarden

Als ik even terugblik naar de afgelopen maand kan ik alleen maar zeggen dat ik weer een fijne maand in de kraam heb afgesloten. Totaal verschillende gezinnen hebben zorg van me ontvangen.  Deze maand begint mijn zorg bij iemand uit het 'vak'. Nee, geen collega van De Waarden. Zonder al te veel prijs te geven houden we het er op dat ze ongelofelijk veel baby's in haar handen heeft vast gehouden en dan nu eindelijk haar eigen kindje.

Als ik de straat in kom rijden is de jonge vader druk bezig met heen en weer lopen tussen auto en woning, vol bepakt met tassen en een koffertje. De jonge moeder en (echt mooiste) baby (van de regio) zijn ondertussen al binnen. Ik stel me voor aan de jonge vader en loop met hem mee naar binnen. Daar zit ze, met haar kindje op de arm. Ik ken haar al een paar jaar maar onze wegen hebben zich niet meer gekruist de laatste tijd. Toch had ze me aangevraagd om haar kraambed te verzorgen.

Als ik naar haar toe loop om haar te feliciteren komen er meteen dikke tranen in haar ogen.  Ach, alles moet nog even landen... Opeens is ze dan zelf moeder. Emoties horen erbij. Je vertrekt met z'n tweeën naar het ziekenhuis en komt gewoon met z'n drietjes terug. De kraamweek vloog voorbij en hoe bijzonder is het om te zien dat met de komst van een kind alles anders is geworden. De deskundige die alles weet over de zwangerschap, bevallen en pasgeborenen is NU zelf moeder en heeft opeens een hele andere kijk op dingen gekregen.  Ze heeft sterke gevoelens naar haar kindje, onzekerheden over krampjes, over voeding, over spugen, ze moet doen met minder uren slaap achter elkaar. Door mijn ervaring in de kraamzorg kan ik goed voorspellen wat voor nacht de ouders in gaan. Ik weet dat de misselijkheid, wat kindjes na de geboorte vaak hebben, wegtrekt en dat er dan plaats gemaakt gaat worden voor honger. Ik bedoel dan natuurlijk grote honger! Zo ook bij deze jonge man. 

Sanne vertelt vertrouw op jezelf gewicht wegen baby Kraamzorg de Waarden

Ik zie de jonge ouders deze week groeien in hun rol en de kleine jongen groeit in gewicht, aan het eind van de kraam is hij boven de groeicurve uitgekomen. Soms is het zoeken naar de juiste 'gebruiksaanwijzing' bij een pasgeborene. Wat wil jouw kindje als het huilt en wat wil jezelf? Bedenk dat alles nieuw is. Niet alleen voor jou en voor je partner maar ook voor jullie kindje. Hey, het is voor iedereen wennen! Als het je eerste is, is het echt spannend. Je was toch nooit eerder vader of moeder? Er is geen school of opleiding waar je  kan leren hoe je het moet doen. Vertrouw op jezelf. De extra tools die je over de verzorging moet weten krijg je van je kraamverzorgende, maar verder moet je zelf zoeken naar die juiste gebruiksaanwijzing waar ik het net over had. En vergis je niet wij vrouwen zijn tot alles in staat. MOM upside down spels WOW!

Het verschil wat een tweede of eerste kind met zich mee brengt was ook deze maand weer zo duidelijk. Mijn net afgesloten kraam was bij een tweede kindje. Bij het eerste kindje van dit gezin, was er sprake van  veel  buikkrampjes en dus waren de ouders op alles voorbereid. 

Sanne vertelt vertrouw op jezelf baby dragen draagdoek Kraamzorg de Waarden

Toen de dagen van buikkampjes zich aandienden verblikten of verbloosden de jonge ouders niet. De kleine werd heerlijk in de draagdoek gedaan en de krampjes namen af. De rust die ze als ouders hadden werkte ook zeker door op hun kindje. Het is een soort rust die je bij een eerste vaak niet hebt maar bij een volgende baby wel. Je hebt het hele traject namelijk al eens door lopen. 

De cirkel is weer rond. Ik begon mijn blog over mijn eigen rust en zengevoel en eindig met de rust bij jonge ouders. 

Ik wens iedereen een rustige maand, of je nu in het kraambed ligt, er net uit bent of misschien nog niet aan toe bent en zeker al mijn collega's die aan het bed staan deze warme zomermaand.

Groetjes Sanne

 

Laat je reactie achter

Posting comment as a guest.
Bijlages (0 / 3)
Share Your Location
Kraamzorg aanvragen?

Kraamzorg aanvragen?

Spreekt onze kraamzorg je aan? Meld je dan aan en je ontvangt een uniek kadootje tijdens de intake. 

Aanmelden kraamzorg

Advies nodig?

Vraag het aan Sanne

Blijf op de hoogte
en praat mee

Advies nodig?