Terug naar overzicht

Sanne vertelt: kraamzorg bij een tweeling

Hallo, ik ben Sanne en deel elke maand mijn ervaringen met jullie.

Ik twijfel even of ik met laptop en cappuccino buiten in mijn voortuin op de robuuste steigerhouten bank neer plof om dit blog te schrijven, of toch binnen voor de grote eettafel ga. Voor het weer zou ik eigenlijk buiten willen zijn.... Maar ik kies uiteindelijk toch voor het gemak van de luxe stoelen die om de eettafel staan. Heerlijk zit ik nu dus met een warm drankje voor mij op tafel. De zon die buiten zo enorm haar best doet, schijnt door mijn ramen naar binnen.

Tweeling en een grote organisatie lammetje Kraamzorg de Waarden Het is lente! En dat heb ik gemerkt ook de laatste tijd. De gezellige voorjaarsbloemen die in vrolijke kleuren hun kopjes boven de aarde uit steken. De was die heerlijk buiten aan de lijn kan drogen. De eerste lammetjes die ik al in de wei heb zien dartelen en ooievaars die voorzichtig bezig zijn met een geschikte plek voor hun toekomstig kroost te zoeken. De ooievaars die deze maand een gezin verblijde met niet één, maar wel twee kindjes tegelijk.

Ik krijg een oproep van De Waarden om naar een gezin te gaan waar een tweede en derde kindje geboren zijn. Er is al een ouder kindje, die zich met de komst van de tweeling meteen grote broer mag noemen. Meestal is het volledig uitdragen van een meerling zwangerschap niet aan de orde, maar deze jonge moeder was al een aardig eind op weg. De zwangerschap was op één dag na 38 weken en twee kindjes met een mooi gewicht voor de duur van de zwangerschap. Als ik de kraamkamer in kom, zie ik een ledikantje naast het bed van de ouders staan. En daar liggen ze, broer en zus, samen in het ledikantje. Het bedje is keurig aan twee kanten laag op gemaakt. Het jongetje met de voetjes tegen het hoofdeind en het meisje met de voetjes tegen het voeteneind. Dicht bij elkaar maar toch eigenlijk ook weer zo ver uit elkaar.

Het was een week waar in we hebben moeten zoeken naar de juiste balans tussen kruikjes en laagjes kleding. Een week waar in we hebben moeten zoeken naar verschillende houdingen die prettig genoeg waren om beide kinderen tegelijk aan de borst te kunnen leggen. En een week waarin (ook al had ik het echt heel erg druk) we vooral de rust wilde bewaren overdag. De tweeling liet zich natuurlijk ook 's nachts horen en dus was het vooral belangrijk dat er overdag weer wat kon worden bijgeslapen door de jonge ouders.

Het was een erg leuke kraam, waar volgens mij is genoten met een grote "G". Rust, veel huid op huid contact met de kindjes, genoeg zorguren dus geen omkijken naar boodschappen of de warme maaltijden voor de jonge ouders en een lieve buurvrouw die heel veel cupcakes heeft gebakken met de oudste. Het geeft me vleugels als alles zo lekker loopt. 

Toeval of niet, deze maand moet ik twee keer achter elkaar naar een plaats die voor mij wat verder rijden is dan normaal. Je zou kunnen denken.... dat is niet vreemd!

De Waarden is een grote organisatie en dus kan je van hot naar her worden gestuurd. Maar dat is niet zo! We werken allemaal in regio's. Zo af en toe maak je eens een uitstapje naar een aangrenzende regio, maar bijna altijd werk je in je eigen regio en woongebied. Tweeling en een grote organisatie kraamzorg controle Kraamzorg de Waarden

Ik kan uit ervaring vertellen dat het erg leuk is om bij je buurtjes uit de straat te kramen, tenminste als ze dat zelf ook  willen. De gemiddelde leeftijd van mijn buren gaat omhoog en daarbij lijken ook de meeste gezinnen hier in de straat ook wel compleet te zijn. Ik verwacht, dat na zeven keer in mijn eigen straat te hebben gekraamd, het ook wel klaar is. Nou misschien nog één of twee keer. Gewoon lekker dicht bij huis. Toch denken mensen wel eens dat ze wegvallen als nummer, bij inschrijving bij een grote organisatie. Ik ben van mening dat dat niet zo is. In de meeste gevallen krijg je een kraamverzorgende uit jouw plaats of regio en je hebt wel de voordelen van een grote organisatie. Denk eens aan alle scholingen die wij als kraamverzorgenden kunnen volgen om up to date te blijven en de onderhandelingen die moeten worden gevoerd met de zorgverzekeraars. Als grote organisatie sta je veel sterker dan een kleinere organisatie.

De keuze tussen groot of klein blijft natuurlijk heel persoonlijk. Volgens mij worden keuzes vooral gemaakt op eigen ervaringen of op aanraden van familie of vrienden. De beste reclame ben je tenslotte zelf als kraamverzorgende! 

Groetjes Sanne, service with a smile!

Reacties (2)

Khadija

Hoi Sanne,

Het grappige is toen ik bij mijn intake het boekje kreeg 'Sanne leert kleuren' en ik foto van je zag was ik meteen overtuigd dat jij mij kraamverzorgster was bij mijn tweede kind, mijn man herkende je ook, maar nu ik je naam zo zie twijfel ik wel, mijne heette Esther maar lijkt twee druppels water op je. Ben een beetje in de war Hihi..

Vind het heel leuk om je blogs te lezen.

Groetjes

  Bijlages
 
Gonda

Weer een gezellig stukje om te lezen. En ik kan merken dat je nog steeds met veel plezier werkt

  Bijlages
 

Laat je reactie achter

Posting comment as a guest.
Bijlages (0 / 3)
Share Your Location
Kraamzorg aanvragen?

Kraamzorg aanvragen?

Spreekt onze kraamzorg je aan? Meld je dan aan en je ontvangt een uniek kadootje tijdens de intake. 

Aanmelden kraamzorg

Advies nodig?

Vraag het aan Sanne

Blijf op de hoogte
en praat mee

Advies nodig?