Sanne vertelt: hiep, hiep, hoera voor de papa's!

Terug naar overzicht

Sanne vertelt: hiep, hiep, hoera voor de papa's!

Hiep, hiep, hoera voor de papa's

Het nieuwe jaar is net een kleine maand van start en ik heb alweer kennis mogen maken met drie geweldig mooie kinderen en natuurlijk de daarbij behorende ouders. Volgend jaar vieren ze in dezelfde maand als ik, hun eerste verjaardag. Ik ben niet stok oud, maar ondertussen staan er wel zo veel kaarsje op mijn verjaardagstaartje dat het bijna een gevaar oplevert als het gaat om de opwarming van de aarde :) 

Zoals ik al zei, drie nieuwe wereldburgers in de eerste maand van dit jaar. Alle drie eerste kinderen en geweldig leuk om te zien hoe de jonge vaders zich helemaal op deze nieuwe taak hadden gestort. Ik weet zeker dat mijn vader bij mijn geboorte net zo trots was op zijn nieuw geboren kind als deze jonge vaders. Maar qua verzorging lag dat toch echt heel anders.

Het was niet in een tijd waar je als vader heel bewust bezig was met de verzorging van de baby.  Dat was meer een taak voor de moeders. Ook toen ik mijn opleiding deed was het nog niet zo vanzelfsprekend dat de vader de verzorging van de baby op zich nam. Soms een luiertje, flesje of hooguit een keer het badje doen maar daar had je het dan wel mee gehad.

Sanne vertelt hiep hiep hoera voor de papas foto vader en kind Kraamzorg de Waarden

Nee, de vaders die ik nu voorbij zie komen zijn zich zo bewust van hun taak. Ze staan te springen om de verzorging van hun kind na de geboorte op zich te nemen. Eén van de baby's afgelopen maand reageerde zo goed op de stem van de vader. Ik verbaasde mij er zelfs een beetje over. De jonge ouders zelf eigenlijk niet, ze hadden in de laatste weken van de zwangerschap elke avond tijd vrij gemaakt om met hun ongeboren kindje te spelen, waarbij de vader in spe verhaaltjes vertelde aan "de buik".

Sanne vertelt hiep hiep hoera voor de papas foto vader moeder kraamverzorgende en kind Kraamzorg de Waarden

Vaders draaien hun hand niet meer om voor luiertjes of badbeurten. Ze nemen ouderschapsverlof en noemen het papa dagen! Ik vind ze leuk die jonge vaders, die als een soort van spons alle informatie op slurpen die ik ze geef over de zorg van hun kindje. Veel weten ze al uit boeken, maar ze zijn blij met de kleine tips en tricks die ik ze kan geven. 

Groeten Sanne

Februari 2018

Kraamzorg aanvragen?

Kraamzorg aanvragen?

Spreekt onze kraamzorg je aan? Meld je dan aan en je ontvangt een uniek kadootje tijdens de intake. 

Aanmelden kraamzorg

Advies nodig?

Vraag het aan Sanne

Blijf op de hoogte
en praat mee

Advies nodig?