Terug naar overzicht

Sanne vertelt: ik heb het best druk

Hallo, ik ben Sanne van Kraamzorg de Waarden en met mijn blogs laat ik jou even in mijn leven binnen stappen. Deze maand was er duidelijk één van druk bezig zijn.

Mijn vrije dagen werden opgeslokt door klussen in huis. Onze zolder was toe aan een opfrisbeurtje en alleen een blikje verf en een kwastje was niet voldoende. Nee... we moesten rigoureus aan de slag!

Sanne vertelt ik heb het echt erg druk verfroller klussen druk Kraamzorg de Waarden

Maar nu, na heel veel ritjes richting de gemeente werf, om afgedankte spullen te brengen en na nog veel meer ritjes richting de bouwmarkt om klusspullen te halen, is het einde inzicht. Aanstaande maandag zal als laatste nog de zoldertrap worden voorzien van een nieuwe vloerbedekking en dan is het klaar. Een grote klus wat het nodige zweet heeft gekost, maar waar we reuze trots op zijn.

Maar ook in de kraamzorg was het deze maand niet stil zitten en hoefde ik ook niet lang te wachten tot ik een oproep kreeg om te assisteren bij een bevalling. Samen met een aantal collega's draaien we wachten voor een ziekenhuis in de buurt en een record aantal baby's is geboren. Het is momenteel zo druk dat wij af en toe zelfs in twee gezinnen op een dag zorg moeten verlenen. Begrijpelijk dat dit voor de jonge ouders niet fijn is. Zij hebben liever iemand die de hele week blijft. Maar, zoals je misschien wel hebt gehoord in de media, is er een tekort aan kraamverzorgenden en zijn er veel bevallingen. Dan moet de zorg verdeeld worden, want iedereen heeft zorg nodig. Daarom verdelen we de uren soms over twee gezinnen.  Ook voor ons zwaar, want je wil natuurlijk iedereen graag helpen, goede zorg geven en ze zoveel mogelijk leren, zodat de jonge ouders na de kraamtijd de zorg zelf vol vertrouwen op kunnen pakken. 

Sanne vertelt ik heb het echt erg druk verzorging baby druk Kraamzorg de Waarden

Gelukkig heb ik leuke kraamgezinnen kunnen begeleiden en prachtige bevallingen voorbij zien komen. Een bevalling is ook een grote klus, maar wat hebben jullie het goed gedaan! We zijn trots op jullie! En jullie hebben het daarna allemaal zo goed opgepakt, ik zie dat jullie de toekomst vol vertrouwen aankunnen. 

Ondertussen zwijmel ik al weer weg bij de gedachte aan al die andere baby's die nog geboren moeten worden. Baby's die nu nog in hun veilige warme moederbuik rond dobberen. Buiken echt al heel groot en buiken nauwelijks zichtbaar voor de omgeving, ik ben op de hoogte van jullie komst hoor...

Een mooi vooruitzicht, mooi nieuw leven!

Groetjes Sanne

Reacties (2)

Joyce

O die lieve vliegende keep! Bij 1 gezin kom jij al handen te kort laat staan 2! Maar wat een cadeautje was je!

  Bijlages
 
Sanne
  1.    Joyce

Dank je wel voor je lieve woorden Joyce!
Liefs Sanne

  Bijlages
 

Laat je reactie achter

Posting comment as a guest.
Bijlages (0 / 3)
Share Your Location
Kraamzorg aanvragen?

Kraamzorg aanvragen?

Spreekt onze kraamzorg je aan? Meld je dan aan en je ontvangt een uniek kadootje tijdens de intake. 

Aanmelden kraamzorg

Advies nodig?

Vraag het aan Sanne

Blijf op de hoogte
en praat mee

Advies nodig?