Terug naar overzicht

Deborah is kraamverzorgende, ze stelt zich graag voor

Ik ben Deborah, 29 jaar en moeder van twee lieve meisjes van 4 en 2 jaar. Daarnaast ben ik kraamverzorgende bij Kraamzorg de Waarden. Al ruim 10 jaar doe ik dit werk met heel veel liefde. Van jongs af aan wist ik dat ik in de kraamzorg wilde werken. Ik ben gek op kinderen en zorg graag voor anderen. De kraamzorg is dus echt op mijn lijf geschreven.

Blog Deborah 2018 foto van Deborah breed 1200 Kraamzorg de Waarden

Na mijn BOL-opleiding tot verzorgende met twee stages van tien weken bij Kraamzorg de Waarden wist ik het zeker, dit wil ik! Na mijn diplomering kon ik gelijk aan de slag bij De Waarden. Ik hou van mensen en zorg graag voor anderen. Ik help de jonge ouders in een hele bijzondere periode in hun leven. En het werken als kraamverzorgende is nooit saai. Iedere dag is weer anders, ieder gezin is weer anders. Heerlijk om na de kraamtijd met een goed gevoel afscheid te nemen van mijn gezin. Want ze kunnen het nu zelf!  

En zo stond ik net gediplomeerd ’s nachts, onder goede begeleiding van een ervaren collega, bij een hele mooie bevalling. De avond ervoor had ik mijn diploma in ontvangst mogen nemen, hoe bijzonder is dat! Ik heb eerst de bedrijfsopleiding gevolgd, waar ik alles heb geleerd over de kraamzorg voordat ik zelfstandig kon en mocht werken. Daarna heb ik een aantal gezinnen met een ervaren collega meegelopen, en wat heb ik hier veel van geleerd! Elke verzorging leerde ik meer en van elke collega kreeg ik weer andere tips en feedback. Toen ik zover was om zelfstandig te mogen werken, werd ik nog wel begeleid door een afstandsbegeleider. Samen bespraken wij de zorg voor mijn gezin en ik stemde dit af met mijn kraamvrouw. 

Blog Deborah 2018 kraamzorg blog 2 Kraamzorg de Waarden

Ik weet nog heel goed hoe blij ik met die begeleiding was, want wat was het spannend om opeens alleen in een gezin te staan. Maar naast spannend is dat vooral heel erg leuk, want het is nu wel 'mijn eigen gezin'. Zij stellen hun vragen aan mij en rekenen op mijn hulp en kennis. Dan is het wel erg fijn als er elke dag of om de dag een collega is die even met mij meekijkt en meedenkt, zoals bij een baby’tje met een te lage temperatuur of een borstvoedingsprobleem.

Zelfs na 5 of 10 jaar leer ik bij ieder gezin weer iets nieuws, want ondanks dat bepaalde werkzaamheden altijd hetzelfde zijn, is ieder gezin en huishouden weer anders. Is er een eerste, tweede of vijfde kindje geboren? Wordt er borst- of flesvoeding gegeven? Maar het allerbelangrijkst; wat is de behoefte en situatie in het gezin. Soms is er vooral rust, uitleg en een luisterend oor nodig, en soms is er meer tijd nodig om broertjes en zusjes aan de nieuwe baby te laten wennen en te betrekken bij de zorg. Soms zijn er wat opstartproblemen met bijvoorbeeld het geven van borstvoeding, dan gaat daar mijn grootste zorg naar toe.

Blog Deborah 2018 ouders kraamzorg blog 2 Kraamzorg de Waarden

Het werk blijft hierdoor erg afwisselend en geen enkele dag en kraamweek is hetzelfde. Elke dag en ieder nieuw gezin is weer een uitdaging en het geeft mij veel voldoening als ik na een week zelfverzekerde ouders achter kan laten, die klaar zijn voor hun nieuwe leven en gezin.

Wil je weten hoe het verder met mij en het werken als kraamverzorgende gaat? Lees dan over twee weken mijn volgende blog.

Liefs Deborah  

Reacties (8)

Lydia

Wat een prachtig artikel! Mooi geschreven en precies zoals het in de praktijk gaat

  Bijlages
 
Lotte van Dorp

En wat een TOPPER is Deborah! Zo lief en zorgzaam. Ik gun ieder gezin zo'n geweldige kraamverzorgende!

  Bijlages
 
Ings

Super leuk om te lezen! Je bent een toppertje want wat heb jij mij een leuke kraamtijd gegeven. We hebben je gemist bij Malia. Maar zijn echt onwijs blij geweest dat je bij ons bent geweest tijdens de geboorte en kraamtijd van Alicia.

  Bijlages
 
Stefanie

Wat leuk om te lezen! Je was onze kraamverzorgende bij onze oudste Simon, je was toen zelf net in verwachting van jouw eerste. Inmiddels zijn wij al weer in verwachting van de 3e!!

  Bijlages
 
Jacomina Ejaife

Heel leuk Deborah, fijn dat je het werk zo graag doet!

  Bijlages
 
Jacomina Ejaife

Heel leuk Deborah! Fijn dat je het werk zo graag doet!j

  Bijlages
 
J den Boer

Gefeliciteerd lieve Deborah,
wat een leuke blog en wat vertel je het op een leuke begrijpelijke manier.
Heel veel succes en schrijfplezier hiermee,
Liefs van je mams

  Bijlages
 
Nelleke Casteleijn

Leuk om te lezen Deborah!

  Bijlages
 

Laat je reactie achter

Posting comment as a guest.
Bijlages (0 / 3)
Share Your Location
Kraamzorg aanvragen?

Kraamzorg aanvragen?

Spreekt onze kraamzorg je aan? Meld je dan aan en je ontvangt een uniek kadootje tijdens de intake. 

Aanmelden kraamzorg

Advies nodig?

Vraag het aan Sanne

Blijf op de hoogte
en praat mee

Advies nodig?