Terug naar overzicht

6 tips om een droge huid in de zomer te voorkomen

In de zomer is het natuurlijk heerlijk om te genieten van een dagje zon. Maar vaak is je huid aan het einde van de dag droog en trekkerig. Ook na een middagje zwemmen is de huid van je kind niet meer zo zacht als je gewend bent. We geven je 6 tips waar zowel jouw huid als die van je kindje erg blij van wordt!

Onze huid bestaat voornamelijk uit vetten. Maar door te veel zeep te gebruiken kunnen deze vetten minder worden. Doordat de huid dan minder vetten heeft wordt de barrièrefunctie verminderd en verliest hij volgt, wat zorgt voor een droge huid. Een droge huid is vaak rood, heeft schilfers en kloofjes. De huid van onze kinderen zijn extra kwetsbaar omdat deze dunner is. Het is daarom belangrijk het vochtgehalte van de kinderhuid goed in balans te houden. We geven je 12 tips!

Bescherming tegen de zon

Met zonnebrand bescherm je de huid van je kindje niet alleen tegen verbranding, maar ook tegen uitdroging. Bij teveel zon verlies je namelijk vocht via je huid. Smeer het hele gezin daarom goed in, ook als het bewolkt is en je kinderen alleen maar in de schaduw spelen. Gebruik hiervoor een hydraterende zonnebrandcreme zonder geur- en kleurstoffen. Probeer de zon tussen 12 en 3 uur 's middags te vermijden. 

6 tips om een droge huid in de zomer te voorkomen Kraamzorg de Waarden

Smeer met vette zalf voor en na het zwemmen

Zout zeewater en chloorwater drogen de huid uit. Heeft je kind droge, schrale plekjes, smeer deze dan voor het zwemmen goed in met een vette zalf. Zo verklein je de kans op huidirritaties. Smeer je kindje ook in na het zwemmen en na het wassen. Zo voorkom je dat het water uit de huid verdampt en je brengt een beschermende laag aan. 

Douchen, badderen of wassen aan de wastafel?

Was jezelf en je kind ook eens aan de wastafel in plaats van een douchebeurt. Zo wordt je toch schoon maar is het contact met water minimaal. Toch in bad? Gebruik dan babybadolie in het water. Dit laat een beschermend olielaagje achter op de huid. 

Voorkom krabben

Een droge hui jeukt. Logisch dat je dan wilt krabben. Toch is het belangrijk om dit zoveel mogelijk te voorkomen. Door te krabben beschadigd de huid en is er kans op huidinfecties. Gebruik ook in dit soort gevallen weer een vette zalf ter bescherming van de huid. 

Voorzichtig droog deppen

Een droge huid is kwetsbaar, dus dep de huid droog in plaats van te wrijven. Gebruik hiervoor elke keer een schone en droge handdoek.

 2 6 tips om een droge huid in de zomer te voorkomen Kraamzorg de Waarden

Gebruik de juiste producten

Een veelgebruikt product voor na het douchen of zwemmen is bodylotion of -milk. Deze producten bevatten echter veel water en weinig vetten, die je huid goed kan gebruiken. Kies daarom voor een vette zalf of een natuurlijk product zoals kokosolie in plaats van een bodylotion.

Wat is jouw tip tegen een droge huid?

Laat je reactie achter

Posting comment as a guest.
Bijlages (0 / 3)
Share Your Location
Kraamzorg aanvragen?

Kraamzorg aanvragen?

Spreekt onze kraamzorg je aan? Meld je dan aan en je ontvangt een uniek kadootje tijdens de intake. 

Aanmelden kraamzorg

Advies nodig?

Vraag het aan Sanne

Blijf op de hoogte
en praat mee

Advies nodig?