Blog, vlog en nieuws

Benieuwd wat onze moeders
zeggen over ons? Bekijk de video's

Terug naar overzicht

Scholing hechting en Psychische problematiek

Tijdens de zwangerschap hecht een kindje zich al aan de moeder, en andersom. Maar dat betekent niet dat iedere moeder en ouder na de bevalling direct een sterke band voelen met hun kindje. Tijdens de kraamtijd ondersteunen onze kraamverzorgende gezinnen die dit nodig hebben bij deze hechting. Onlangs hebben ze hier weer een scholing over ontvangen, om zo de best mogelijke zorg te kunnen bieden. 

Heb je het over hechting, dan hoor je vaak als eerste “huid op huid contact”.

Natuurlijk is dit een belangrijk onderdeel van het hechtingsproces tussen ouder en baby, maar er zijn nog veel meer factoren die bijdragen aan de hechting russen ouder en kind. 

Daarom zijn onze kraamverzorgenden onlangs weer uitgebreid geschoold door Babykennis op het gebied van hechting. En met zo'n belangrijk onderwerp vonden we het fijn ook plekken aan te kunnen bieden aaneen aantal verloskundigen om deze scholing bij te wonen. 

hechting Kraamzorg de WaardenDe invloed van kraamzorg tijdens het hechtingsproces

Voor de meeste ouders is de nieuwe band met hun pasgeboren kindje een beetje spannend. Met af en toe een subtiele opmerking of handeling, kan een kraamverzorgende of verloskundige ouders goed helpen in het eerste contact met de baby.

Onze kraamverzorgenden vinden het fijn dat er weer even wordt stilgestaan bij de rol van kraamzorg in het hechtingsproces. We realiseren ons weer meer hoe belangrijk de impact is van kraamverzorgenden in deze mooie, maar vooral ook belangrijke periode van hechting. Van onbewust bekwaam, naar bewust bekwaam! Een mooie stap in het leerproces!

Ook de aanwezige verloskundigen waren blij met deze scholing:
"Wat ik vooral meeneem na deze bijeenkomst zijn de praktische tips om het emotioneel welzijn van de baby te ondersteunen. Dat zijn echt nieuwe inzichten voor mij!"

Psychische problematiek en hechting Kraamzorg de WaardenOmgaan met psychische problematiek

Naast de hechting is er in de scholing dieper ingegaan op het hechtingsproces bij psychische problematiek. Hoe kan een kraamverzorgende in dit soort gevallen extra ondersteuning bieden en een positieve bijdrage leveren bij de hechting tussen ouder en kind.

Wanneer er sprake is van psychische problematiek, is het extra belangrijk om goed te kijken naar de band tussen ouder en kind en om ondersteuning te bieden aan het hechtingsproces.

Al met al was het een waardevolle scholing waar zowel de aanwezige kraamverzorgenden als verloskundigen veel aan hebben gehad!

Laat je reactie achter

Posting comment as a guest.
Bijlages (0 / 3)
Share Your Location
Kraamzorg aanvragen?

Kraamzorg aanvragen?

Spreekt onze kraamzorg je aan? Meld je dan eenvoudig aan via deze button en je ontvangt als dank een uniek kadootje tijdens de intake. 

Aanmelden kraamzorg

Advies nodig?

Vraag het aan Sanne

Blijf op de hoogte
en praat mee

Advies nodig?