Terug naar overzicht

Nieuw in de Wereld ziet levenslicht

Vandaag is het ‘Blue Monday’ de somberste dag van het jaar maar niet voor de geboortezorg in de regio Gorinchem. Vandaag is het de dag van ‘Nieuw in de Wereld’! 

Kraamzorg de Waarden en de verloskundigenpraktijken Alblasserwaard-Oost, Leerdam, Gorinchem, Hardinxveld-Giessendam, Sliedrecht en Werkendam hebben onder de toepasselijke naam ‘Nieuw in de Wereld’ samen een coöperatie opgericht.

De geboortezorg is flink in beweging, termen als integrale geboortezorg, integrale bekostiging en centralisatie van zorg vliegen ons om de oren. Met de oprichting van ‘Nieuw in de Wereld’ bundelen verloskundigen en de kraamzorg in deze regio de krachten en vormen zij een belangrijke speler in de geboortezorg. Doel van deze samenwerking is er voor te zorgen dat voor moeder en kind goede geboortezorg beschikbaar blijft waarin alle partijen goed met elkaar samenwerken.

Geboortezorg is belangrijk en moet voor de zwangere dichtbij en laagdrempelig beschikbaar zijn. Door met kraamzorg en verloskundigen samen te participeren in een coöperatie bundelen we kracht, kennis en kunde. We kunnen gezamenlijk initiatieven ontplooien om de zorg voor moeder en kind nog verder te optimaliseren. Waarbij we ons inzetten voor een natuurlijk en gezond proces met het behoud van de thuisbevalling, een veilige start en gezondere kinderen en moeders.

Voor meer informatie www.nieuwindewereld.nl

nieuw in de wereld

Laat je reactie achter

Posting comment as a guest.
Bijlages (0 / 3)
Share Your Location
Kraamzorg aanvragen?

Kraamzorg aanvragen?

Spreekt onze kraamzorg je aan? Meld je dan aan en je ontvangt een uniek kadootje tijdens de intake. 

Aanmelden kraamzorg

Advies nodig?

Vraag het aan Sanne

Blijf op de hoogte
en praat mee

Advies nodig?