Terug naar overzicht

10 dingen die mee moeten als je met je baby op wintersport gaat

Het wintersportseizoen is weer aangebroken! Ben je fanatiek wintersporter, dan kun je niet wachten om weer richting de sneeuw te gaan! Ook met een baby kun je prima op wintersport gaan. Om het je gemakkelijk te maken hebben we op een rijtje gezet wat de belangrijkste dingen zijn om mee te nemen!

Flesvoeding 10 dingen die mee moeten als je met je baby op wintersport gaat

1. Flesje en kunstvoeding

Krijgt je kindje melk uit een flesje? Neem voldoende flesjes mee, maar neem ook een afwasborsteltje om de flesjes even schoon te maken. Melkpoeder (kunstvoeding) is uiteraard in het buitenland te koop, maar zeker niet overal en ook niet altijd jouw merk. Neem voor de zekerheid voldoende van je eigen vertrouwde melk mee. 

2. Speentje

Als je baby gewend is met een speentje te slapen, zorg dan dat je er genoeg meeneemt. Want je wilt echt niet zonder komen te zitten met je baby op wintersport.

Deken 10 dingen die mee moeten als je met je baby op wintersport gaat Kraamzorg de Waarden

3. Warme kleding en dekens 

Het is natuurlijk een beetje een open deur, maar kleed je baby goed warm aan. Maak gebruik van laagjes, zodat je als je binnen bent gemakkelijk wat uit kunt doen. Een voetenzak is ideaal, hij is warm en biedt geborgenheid aan je baby. Met een warme voetenzak, mutsje en eventueel nog een extra dekentje kan je baby heerlijk buiten in de frisse lucht slapen!

Neem ook een warm speelkleed mee, zodat je kindje niet op een koude vloer hoeft te liggen of te spelen. 

4. Draagdoek of draagzak

Ga je naar een gebied waar flink wat sneeuw ligt dan is een kinderwagen niet altijd handig. Een goede oplossing is een draagdoek of draagzak. Op deze manier kun je heerlijk samen met je baby een wandeling maken door de bergen, de gezonde, frisse berglucht in! Je baby zit heerlijk warm tegen je aan en jij hebt je handen vrij tijdens het wandelen.

5. Reiswieg 

Ga je met de auto op vakantie, dan hebben jullie een lange rit voor de boeg. Deskundigen adviseren om je baby in totaal per dag niet langer dan 2 uur te laten zitten in een wipstoel/kinderstoel. Gelukkig kun je speciaal voor lange afstanden een speciale reiswieg huren. Een (auto) reiswieg is een babybedje dat je veilig vast kunt zetten in de auto. Je maakt de reiswieg vast met twee autogordels of de isofix. Je kunt een reiswieg hier huren of aanschaffen. Bij de reiswieg kun je ook een onderstel huren, dan heb je direct een complete kinderwagen.

6. Kinderwagenski’s 

Vind je het fijn om je kinderwagen mee te nemen op wintersport, zorg dan in ieder geval dat je brede banden onder de wagen hebt. Axso heeft hier nog wat voor bedacht. Zij hebben speciale ski’s voor onder je kinderwagen ontworpen. Deze bevestig je onder de voorwielen van je kinderwagen waardoor je gemakkelijker door de sneeuw kunt wandelen.

Bekijk hier de video van de Consumentenbond over de Axso kinderwagenski’s.

Slee 10 dingen die mee moeten als je met je baby op wintersport gaat Kraamzorg de Waarden

7. Slee voor je baby op wintersport

Kan je kindje al rechtop zitten, dan is een slee ideaal. Zorg voor een slee met een rugleuning en riempje en je hebt een handige en ook nog eens leuke manier op je kind te vervoeren in de sneeuw. Hier kun je een speciale babyslee kopen.

Ook als je baby nog erg klein is en niet kan zitten kun je een slee gebruiken voor je baby op wintersport. Je kunt de Maxi-Cosi met bijvoorbeeld spanbanden op de slee binden. Let natuurlijk wel altijd goed op dat de Maxi-Cosi stevig vast zit en niet los kan schieten.

8. Zonnebril 

De oogjes en huid van je baby zijn extra gevoelig voor de felle winterzon en de sterke uv-straling op grote hoogte. Zet je baby daarom niet rechtstreeks in de zon en smeer hem goed in met een babyzonnecrème die speciaal geschikt is voor in de winter. Bescherm zijn oogjes met een pet of zonnebrilletje

9. Neusspray en oordruppels 

Net als met vliegen kan je baby op wintersport in de bergen last krijgen van verkoudheid of oorpijn door de hoogteverschillen. Neem daarom een neusspray met zoutoplossing mee en oordruppels. Zodra je merkt dat je baby last krijgt van een verstopte neus of oorpijn kun je die dan gebruiken. Het scheelt ook weer uitleggen in een vreemde taal in de apotheek wat je nodig hebt.

10. Zakdoekjes, toetendoekjes 

Veel baby’s en kinderen krijgen dus last van een loopneus tijdens de wintersport. Zorg daarom dat je altijd zakdoekjes of toetendoekjes bij de hand hebt. Ook snottebellen kunnen bevriezen!

Laat je reactie achter

Posting comment as a guest.
Bijlages (0 / 3)
Share Your Location
Kraamzorg aanvragen?

Kraamzorg aanvragen?

Spreekt onze kraamzorg je aan? Meld je dan aan en je ontvangt een uniek kadootje tijdens de intake. 

Aanmelden kraamzorg

Advies nodig?

Vraag het aan Sanne

Blijf op de hoogte
en praat mee

Advies nodig?