Borstvoeding

De beste start voor jou en je kindje

Lactatiekundige

De lactatiekundige geeft advies over het geven van borstvoeding, ondersteunt de kraamverzorgende en jonge ouders bij vragen en problemen rondom borstvoeding. Onze lactatiekundigen zijn opgeleid om verschillende situaties die zich voordoen bij het geven van borstvoeding te beoordelen en passende voorlichting te geven. Wij helpen ook ouders die geen cliënt zijn bij Kraamzorg de Waarden.

Kraamzorg de Waarden 28"Ik ben ontzettend blij dat mijn man besloten had dat het tijd werd hulp in te schakelen. Ria heeft mij enorm geholpen met de borstvoeding, door goed te luisteren, mee te kijken en voor te doen hoe het beter kan. Mijn voedingen duren nu korter en de baby is tevreden. Ik heb de lactatiekundige als zeer proffessioneel en betrokken ervaren, ze belde meerdere malen na om te vragen hoe het ging. Hartelijk dank namens mijn man, mijzelf en de kleine :-)" - Anna uit Haarlem  

Verschillende consulten

Wij bieden verschillende lactatiekundige consulten aan. Na een consult bij jou thuis ontvang je een factuur. Veel zorgverzekeraars vergoeden deze consulten in de aanvullende verzekering! Lang en voldoende borstvoeding geven, heeft namelijk een positief effect op zowel de gezondheid van de moeder als de gezondheid van de baby.

Bekijk onze consulten!

Contact met lactatiekundige

Onze lactatiekundigen zijn alle dagen bereikbaar. Heb je vragen of problemen bij het geven van borstvoeding of de voorbereiding hierop? Neem gerust contact met ons op! Bel tijdens kantoortijden (8.00 - 16.30 uur): 088 - 130 17 17. In het weekend en op feestdagen kun je via onze planning contact met ze opnemen tussen 10.00 en 12.00 uur: 088 - 130 17 18.

Voor niet dringende vragen tijdens je zwangerschap kun je je vragen ook mailen naar: lactatiekundige@kraamzorg.org. Je ontvangt binnen twee werkdagen een bericht terug.

Scholing van nieuwe medewerkers

Naast het begeleiden van zwangere vrouwen en jonge ouders, verzorgt het team van lactatiekundigen de scholingen van nieuwe medewerkers, kraamverzorgenden en verloskundigen. We zijn actief binnen diverse samenwerkingsverbanden met ziekenhuizen, JGZ en andere kraamcentra. De samenwerking tussen de lactatiekundigen en de kraamverzorgenden van Kraamzorg de Waarden is uitstekend. Bijna al onze kraamverzorgenden zijn uitgerust met een elektrische borstkolf waardoor er indien nodig gelijk kan worden gestart met borstkolven.

Kraamzorg aanvragen?

Kraamzorg aanvragen?

Spreekt onze kraamzorg je aan? Meld je dan eenvoudig aan via deze button en je ontvangt als dank een leuke attentie tijdens de intake. Meld je aan en maak ook nog eens kans op een mooi kado!

Aanmelden kraamzorg

Advies nodig?

Vraag het aan Sanne

Blijf op de hoogte
en praat mee

Advies nodig?