Lactatiekundige

De lactatiekundige geeft advies over het geven van borstvoeding, ondersteunt de kraamverzorgende en jonge ouders bij vragen en problemen rondom borstvoeding. Onze lactatiekundigen zijn opgeleid om verschillende situaties die zich voordoen bij het geven van borstvoeding te beoordelen en passende voorlichting te geven. Wij helpen ook ouders die geen cliënt zijn bij Kraamzorg de Waarden.

Kraamzorg de Waarden 28"Ik ben ontzettend blij dat mijn man besloten had dat het tijd werd hulp in te schakelen. Ria heeft mij enorm geholpen met de borstvoeding, door goed te luisteren, mee te kijken en voor te doen hoe het beter kan. Mijn voedingen duren nu korter en de baby is tevreden. Ik heb de lactatiekundige als zeer professioneel en betrokken ervaren, ze belde meerdere malen na om te vragen hoe het ging. Hartelijk dank namens mijn man, mijzelf en de kleine :-)" - Anna uit Haarlem  

Verschillende consulten

Wij bieden verschillende lactatiekundige consulten aan. Na een consult bij jou thuis ontvang je een factuur. Veel zorgverzekeraars vergoeden deze consulten in de aanvullende verzekering! Lang en voldoende borstvoeding geven, heeft namelijk een positief effect op zowel de gezondheid van de moeder als de gezondheid van de baby.

Bekijk onze consulten!

Contact met lactatiekundige

Ons team van lactatiekundigen is bereikbaar van maandag t/m donderdag van 8.00 tot 16.00 uur en op vrijdag tot 14.00 uur.  Op feestdagen hebben zij telefonisch spreekuur tussen 10.00 en 12.00 uur. Heb je vragen of problemen bij het geven van borstvoeding of de voorbereiding hierop? Neem gerust contact met ons op! Bel tijdens kantoortijden (8.00 - 16.00 uur): 088 - 130 17 17. Op feestdagen kun je via onze planning contact met ze opnemen tussen 10.00 en 12.00 uur: 088 - 130 17 18.

Voor niet dringende vragen tijdens je zwangerschap kun je je vragen ook mailen naar: lactatiekundige@kraamzorg.org. Je ontvangt binnen twee werkdagen een bericht terug.

IBCLC opgeleide en gediplomeerde lactatiekundigen

Onze lactatiekundigen zijn allemaal IBCLC opgeleid. Dat betekent dat zij zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Lactatiekundigen. Ze hebben het internationale examen met goed gevolg afgelegd en worden regelmatig bijgeschoold. Ook wordt dit Lidmaatschap door sommige verzekeraars als voorwaarde gesteld om tot vergoeding van lactatiekundige hulp over te gaan.

Borstvoeding geven betekent intimiteit en bescherming voor je baby op de meest natuurlijke manier en met de beste samenstelling. Ouders die ervoor kiezen hun baby kunstvoeding te geven, hebben bij ons vanzelfsprekend recht op alle zorg en aandacht die zij en hun kind nodig hebben.

Scholing van nieuwe medewerkers

Naast het begeleiden van zwangere vrouwen en jonge ouders, verzorgt het team van lactatiekundigen de scholingen van nieuwe medewerkers, kraamverzorgenden en verloskundigen. We zijn actief binnen diverse samenwerkingsverbanden met ziekenhuizen, JGZ en andere kraamcentra. De samenwerking tussen de lactatiekundigen en de kraamverzorgenden van Kraamzorg de Waarden is uitstekend. Bijna al onze kraamverzorgenden zijn uitgerust met een elektrische borstkolf waardoor er indien nodig gelijk kan worden gestart met borstkolven.

Kraamzorg aanvragen?

Kraamzorg aanvragen?

Spreekt onze kraamzorg je aan? Meld je dan aan en je ontvangt een uniek kadootje tijdens de intake. 

Aanmelden kraamzorg

Advies nodig?

Vraag het aan Sanne

Blijf op de hoogte
en praat mee

Advies nodig?