Borstvoedingscursus

In verband met de coronamaatregelen zijn onze fysieke borstvoedingscursussen geannuleerd. Voorlopig zullen de borstvoedingscursussen tot aan 1 januari 2021 online verzorgd worden. Dit om de veiligheid en de gezondheid van de deelnemers en docent te garanderen.

Kraamzorg de Waarden verzorgt tijdens de coronacrisis online borstvoedingscursussen om moeders in de gelegenheid te stellen zich goed voor te bereiden op het geven van borstvoeding.

Moeders die al tijdens de zwangerschap zijn geïnformeerd over borstvoeding blijken later beter in staat borstvoeding te geven. Tijdens onze (online) borstvoedingscursus leer je onder andere hoe je je kindje aanlegt, wat je moet doen als het geven van borstvoeding niet gelijk lukt, hoe het zit als je weer gaat werken, hoe je weet of je kindje voldoende heeft gedronken en wat je allemaal mag eten en drinken. 

Onze online borstvoedingscusussen zijn erg in trek en daardoor snel vol. Meld je dus op tijd aan!

Meld je hier aan voor een online borstvoedingscursus!

Extra informatie online borstvoedingscursus:

Na aanmelding voor de online borstvoedingscursus ontvang je vlak voor de curus van de lactatiekundige een link via de email. Met deze link kun je inloggen in de online cursusomgeving. Er kunnen maximaal 10 moeders meedoen aan de online bv cursus.

De kosten voor deze online borstvoedingscursus zijn 25 euro. Na afloop van de cursus wordt het cursusboek via de post thuisgestuurd.

De data voor de online borstvoedingscursus vind je terug op het aanmeldformulier.

''Wij zijn er ook bij aanwezig geweest. Was interessant. :-)'' - Eveline

''Toen ik zwanger was vond ik dat echt een zeer interessante avond! Ondertussen al bijna 10 maanden borstvoeding!❤'' - Yellow


Meld je aan

Tijdens de cursus beantwoorden onze gediplomeerde lactatiekundigen al je vragen en geven ze handige tips en adviezen, zodat jij goed bent voorbereid op het voeden van je baby. Ook partners zijn van harte welkom om mee te kijken met de borstvoedingscursus! Zij spelen immers een belangrijke rol bij het laten slagen van borstvoeding. 

Meld je aan!

Sanne vertelt je graag wat je kunt verwachten van de cursus:

IBCLC opgeleide en gediplomeerde lactatiekundigen

Onze lactatiekundigen zijn allemaal IBCLC opgeleid. Dat betekent dat zij zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Lactatiekundigen. Ze hebben het internationale examen met goed gevolg afgelegd en worden regelmatig bijgeschoold. Ook wordt dit Lidmaatschap door sommige verzekeraars als voorwaarde gesteld om tot vergoeding van lactatiekundige hulp over te gaan.

Borstvoeding geven betekent intimiteit en bescherming voor je baby op de meest natuurlijke manier en met de beste samenstelling. Ouders die ervoor kiezen hun baby kunstvoeding te geven, hebben bij ons vanzelfsprekend recht op alle zorg en aandacht die zij en hun kind nodig hebben.

5 Standaarden

Alle zorgorganisaties in Nederland die zich bezighouden met ouder- en kindzorg werken toetsbaar conform het Baby Friendly Hopital Intiative-programma van UNICEF en de WHO. Het keurmerk Baby Friendly is een middel om te komen tot kwaliteit en continuiteit van zorg voor (borst-)voeding en hechting. Het Baby Friendly certificaat heeft als uitgangspunt fysiologisch babygedrag en hechting van álle baby's ongeacht de voeding die ze krijgen. Zo gaat de focus van 'borst-of-fles' naar 'baby'. De gecertificeerde organisaties leven de WHO-code na en geven ouders objectieve, niet door commercie gekleurde informatie. De uitgangspunten zijn geformuleerd in vijf standaarden. Kraamzorg de Waarden volgt eveneens deze vijf standaarden.

Kraamzorg aanvragen?

Kraamzorg aanvragen?

Spreekt onze kraamzorg je aan? Meld je dan aan en je ontvangt een uniek kadootje tijdens de intake. 

Aanmelden kraamzorg

Advies nodig?

Vraag het aan Sanne

Blijf op de hoogte
en praat mee

Advies nodig?