Tips van onschatbare waarde voor een succesvolle borstvoeding

Terug naar overzicht

Tips van onschatbare waarde voor een succesvolle borstvoeding

Tip 1: Ga er ontspannen voor zitten en leg de baby goed aan

De eerste tip is misschien heel logisch, maar daardoor niet minder belangrijk. Zorg dat je zelf ontspannen zit en dat je baby goed is aangelegd. Het hoofdje van je baby moet in lijn zijn met het lichaam. Gebruik je ene hand om het hoofdje en de rug van de baby te ondersteunen en je andere hand om je eigen borst te ondersteunen. Wanneer je baby goed is aangelegd maakt hij mooie lange teugen en hoor je hem slikken.

Tips van onschatbare waarde voor een succesvolle borstvoeding Kraamzorg de Waarden 7

Tip 2: Laat de baby op zoek gaan naar de borst

Laat de baby op zoek gaan naar je borst, zodat hij zijn mondje goed openhoudt. Dit doe je door de baby niet meteen aan de borst te leggen. Een baby weet van nature dat hij op zoek moet naar de borst. Laat hem eerst even zoeken naar de tepel door de tepel rond het mondje van de baby te draaien, dit stimuleert de reflexen van je baby. De baby gaat dan happen en het mondje gaat zo beter open!

Tip 3: Stimuleer de baby door hem zachtjes te aaien

Soms stopt de baby wel eens met drinken of valt hij in slaap. Je kunt hem dan stimuleren om meer te drinken door hem zachtjes over zijn wangetje te aaien of met je duim zachtjes te tikken.

Tip 4: Verwijder de baby voorzichtig van de borst

Als je baby klaar is met drinken, dan laat hij je borst vanzelf los. Is het drinken pijnlijk? Dan haal je hem weg van de borst door voorzichtig het vacuüm te verbreken. Dit doe je door rustig met je pink tussen de tepel en het mondje van de baby te komen.

Tips van onschatbare waarde voor een succesvolle borstvoeding Kraamzorg de Waarden

Tip 5: Zorg dat je partner ook alles weet over borstvoeding

Zorg dat je partner ook alles weet over het geven van borstvoeding. Zeker in het begin is dit heel fijn! Als je partner je volledig kan ondersteunen, kan dat schelen in de spanning. En je hebt natuurlijk ook meer handen tot je beschikking.

Tip 6: Volg een borstvoedingscursus

En mijn laatste tip: volg een borstvoedingscursus. Dit is de ideale voorbereiding op het geven van borstvoeding. En superfijn, want je man kan gewoon mee! Klik hier voor meer informatie over onze borstvoedingscursussen. Kraamzorg de Waarden heeft ook lactatiekundigen in dienst die je tijdens en na je kraamtijd kunnen helpen.

Dit waren alweer mijn tips! Wil je de tips nog eens horen? Bekijk dan hieronder de video met de tips!

Gerelateerd

Voor dit artikel zijn geen gerelateerde items gekoppeld.

Kraamzorg aanvragen?

Kraamzorg aanvragen?

Spreekt onze kraamzorg je aan? Meld je dan aan en je ontvangt een uniek kadootje tijdens de intake. 

Aanmelden kraamzorg

Advies nodig?

Vraag het aan Sanne

Blijf op de hoogte
en praat mee

Advies nodig?