5 tips van onze Lactatiekundigen bij warm weer

Terug naar overzicht

5 tips van onze Lactatiekundigen bij warm weer

Inhoud

Extra water geven bij warm weer?

Als het warm is krijgen we vaak de vraag of kindjes die borstvoeding krijgen geen extra water nodig hebben. Extra water is in principe niet nodig, omdat borstvoeding voor het grootste deel uit water bestaat (rond de 88%).

Baby knows best

Wat we vaak zien is dat kinderen die borstvoeding krijgen bij warm weer wat vaker komen, soms voor een extra voeding, en soms voor een slokje tussendoor. Door dit te doen zorgen ze ervoor dat ze voldoende vocht binnen krijgen. Op warme dagen is het dus nóg belangrijker om te voeden op verzoek.

Hou de plasluiers in de gaten!

Als je merkt dat de plasluiers minder worden kun je vaker de borst aanbieden voor een slokje extra. Het aanbieden van extra water wordt afgeraden omdat het risico bestaat dat kindjes daardoor minder voedingsstoffen binnenkrijgen: het water vult de maag, waardoor minder borstvoeding wordt gedronken.

Drink zelf voldoende!

Doordat de baby vaker drinkt, is het belangrijk dat je als moeder ervoor zorgt dat je zelf voldoende vocht binnen krijgt. Dit betekent niet dat je heel veel extra moet gaan drinken – als je ervoor zorgt dat je geen dorst krijgt is dat voldoende.

Water, thee of een lekker moedermelkijsje!

Als een baby 6 maanden of ouder is kun je naast de borstvoeding ook kleine beetjes water of thee aanbieden. Wil je een baby die nog geen 6 maanden is toch wat extra verkoeling geven, dan kun je ijslollies maken van moedermelk. Zeker kindjes die bezig zijn met tandjes krijgen vinden dit vaak erg lekker.

voeding

Heb je een vraag voor onze lactatiekundigen? De lactatiekundigen zijn alle werkdagen bereikbaar, je kunt tijdens kantooruren contact opnemen met ons hoofdkantoor (088 - 130 17 17) waar je het telefoonnummer van de dienstdoende lactatiekundige krijgt. Buiten kantoortijden en in het weekend kun je contact opnemen met onze planning via het nummer 088 - 130 17 18.

Juli 2018

Gerelateerd

Voor dit artikel zijn geen gerelateerde items gekoppeld.

Kraamzorg aanvragen?

Kraamzorg aanvragen?

Spreekt onze kraamzorg je aan? Meld je dan aan en je ontvangt een uniek kadootje tijdens de intake. 

Aanmelden kraamzorg

Advies nodig?

Vraag het aan Sanne

Blijf op de hoogte
en praat mee

Advies nodig?