Hoe ga je je kindje noemen?

Terug naar overzicht

Hoe ga je je kindje noemen?

Vaak is het of voelt het nog als een traditie om je kindje te vernoemen. De beslissing ligt uiteindelijk bij jullie of je dit wel of niet wilt. Kies je ervoor om te vernoemen dan kun je dit doen in de roepnaam of misschien minder zichtbaar in de tweede naam. Bedenk wel dat als je hier mee begint bij je eerste kindje je niet kan stoppen met vernoemen.
Luister vooral naar je gevoel bij het kiezen van een naam. Ga je voor een originele of trendy naam of kies je vooral iets wat dicht bij jou ligt. Wil je iemand vernoemen of houd je meer van een naam met een betekenis. Sommige namen zullen 'leuk' zijn voor een baby of kind, maar is het nog steeds zo leuk om zo te heten, wanneer je zoon of dochter 50 jaar is? Er zijn voldoende lijstjes op internet te vinden met mooie en bijzondere namen. 

Algemene tips

  • Heb je een achternaam die begint met een medeklinker? Kies een voornaam die eindigt op een klinker. (Daphne Broekhuizen)
  • Lange achternaam? Kies een korte voornaam.
  • Korte achternaam? Kies een lange voornaam.
  • Let op samenvoegingen of 'grappige' combinaties van voor- en achternaam. (Peter Selie, Jo den Koek, Arie Lex, Frans Engels)
  • Let op het rijmen van voor- en achternaam op elkaar (Jaap Schaap, Joost Troost)
  • Let op de initialen. Het kan erg verwarrend zijn, wanneer vader en zoon dezelfde initialen hebben, bijvoorbeeld bij het openen van post. Maar initialen kunnen ook een raar woord vormen.
  • Wanneer je (beiden) niet helemaal weg bent van een bepaalde naam, zoek dan gewoon door, totdat je die geweldige naam wèl gevonden hebt.
  • Let op de spelling van de naam. Je kunt sommige namen op diverse manieren schrijven. Wanneer je de meest ongebruikelijke manier kiest voor je kind, dan zal hij/zij de rest van zijn leven z'n naam moeten spellen voor anderen.

Je bent nu in de 23e week van je zwangerschap hoe ga je je kindje noemen Kraamzorg de Waarden

Niet vernoemen

Rekenen jouw of zijn ouders er misschien op dat je je baby zal gaan vernoemen? Wanneer jullie dit zeker niet willen gaan doen kun je ze hier misschien beter alvast op voor bereiden. Geagiteerde (schoon)ouders aan je kraambed, omdat je je kind niet hebt vernoemd kun je zo voorkomen.

Wel vernoemen

Gaan jullie je kind wel vernoemen en rekenen je (schoon)ouders daar helemaal niet op of verwachten ze het niet van jullie dan is het juist leuk om dit niet te verklappen tijdens je zwangerschap. De vreugde hierover zal extra groot zijn als je de naam vertelt.

April 2024

Gerelateerd

Voor dit artikel zijn geen gerelateerde items gekoppeld.

Kraamzorg aanvragen?

Kraamzorg aanvragen?

Spreekt onze kraamzorg je aan? Meld je dan aan en je ontvangt een uniek kadootje tijdens de intake. 

Aanmelden kraamzorg

Advies nodig?

Vraag het aan Sanne

Blijf op de hoogte
en praat mee

Advies nodig?