Klaar voor de toekomst: digitalisering van ISK

Terug naar overzicht

Klaar voor de toekomst: digitalisering van ISK

Digitalisering van Informatie Systeem Kraamzorg

Digitale ondersteuning voor de zorgverlening is onmisbaar. Daarom is het afgelopen jaar de doorontwikkeling van het Informatie Systeem Kraamzorg (ISK), wat wij gebruiken voor de planning en het vastleggen van gegevens, in hoog tempo ingezet. Wij verwachten dat de kraamverzorgenden in het voorjaar van 2023 alle gegevens van een gezin online in kunnen voeren. Dit betekent dat verloskundigen real time inzage krijgen in de gegevens die de kraamverzorgende vastlegt.

Samenwerking met verloskundigen
Bij dit digitaliseringsproces is een verloskundigenpraktijk aangesloten, zodat we kunnen controleren of er een rechtstreekse koppeling mogelijk is. Op deze manier zorgen we voor een correcte overdracht van en een goed toegankelijk realtime inzicht in het kraamdossier, inclusief templijst Bij de verdere ontwikkeling en implementatie betrekken wij verloskundigen uit onze regio. Ook is er een proef gedaan met Babyconnect.

Op termijn wordt het mogelijk om data van verloskundigen te uploaden naar ISK. Sinds 2017 leggen onze kraamverzorgenden data zoals bevallingsgegevens en kritische observaties digitaal vast. In het kader van het uitwisselen van gegevens in de zorg wordt dit verder uitgebreid en toegankelijk gemaakt voor andere zorgverleners. Uiteraard met instemming van de cliënt.

Zorgplan

Zorgovereenkomst
In onze zorgovereenkomst is het uitwisselen van data met de eigen verloskundige vastgelegd. Onze kraamverzorgenden mogen dus gegevens met de verloskundige uitwisselen zonder dat hier apart toestemming voor nodig is. Met andere hulpverleners wordt toestemming apart vastgelegd (bijvoorbeeld de overdracht naar JGZ).

 

Kraamzorg aanvragen?

Kraamzorg aanvragen?

Spreekt onze kraamzorg je aan? Meld je dan aan en je ontvangt een uniek kadootje tijdens de intake. 

Aanmelden kraamzorg

Advies nodig?

Vraag het aan Sanne

Blijf op de hoogte
en praat mee

Advies nodig?