Dragen in een draagdoek

Dichtbij en intiem

Draagdoekworkshop & consult

Om de draagdoek op de juiste manier te leren gebruiken, kan een draagdoekworkshop of –consult een uitkomst zijn. Een draagconsult helpt jou er voor te zorgen dat je draagdoek, Mei Tei, Ringsling of ergonomisch draagsysteem, écht comfortabel zit, zowel voor je baby als voor jezelf. Het voordeel van een consult is dat je eerst met een speciale pop kunt oefenen. Als je er klaar voor bent, kun je je eigen baby dragen. Wij bieden oriëntatieworkshops, één-op één-draagconsulten, duo-consulten en workshops/babyshowers aan.

Oriëntatieworkshop in Gorinchem 

Tijdens de workshop worden verschillende dragers zoals een geweven- of rekbare doek, een Mei Tai, een Ringsling of een ergonomisch draagsysteem toegelicht. Wil je weten welke keuzes er zijn en welke het beste bij jou past? Dan is deze workshop iets voor jou! We laten je verschillende doeken bekijken, voelen en proberen en leggen daarbij uit hoe ze werken en waarin ze verschillen. 

Gorinchem
In Gorinchem wordt de workshop gehouden in het pand van Verloskundige Praktijk Gorinchem, Jacques Perkstraat 1, 4207RB Gorinchem.

27 augustus 2020 van 19.00 tot 20.30 uur

7 oktober 2020 van 9.30 tot 11.00 uur

12 november 2020 van 19.00 uur tot  20.30 uur

Duur: 1,5 uur
Kosten € 12,50 p.p.
Aantal personen: minimaal 4 deelnemers

 Op verzoek kunnen we ook bij jou thuis een Oriëntatieworkshop geven. Voorwaarde is wel dat er minimaal 4 deelnemers zijn. Voor meer informatie kun je contact opnemen met de draagdoekconsulenten.

Meld je aan voor de oriëntatieworkshop

Eén-op-één-draagconsult

In dit draagconsult voor één persoon leer je één knooptechniek met een rekbare draagdoek, geweven doek of een Ringsling gebruiken. Dit kan bijvoorbeeld de ‘wikkelgekruiste draagwijze’ zijn met de rekbare doek, of de ‘rugzak’ met geweven doek. Als je met een Mei Tei of een ergonomische drager wilt gaan dragen, leer je in één consult zowel het buik- als het rug dragen.
Duur: 1,5 uur
Kosten: € 47,50 p.p.
Aantal personen: één

Duo-consult

Een duo-consult is een consult voor twee personen waarbij jullie allebei dezelfde knooptechniek leren voor een rekbare draagdoek, geweven doek of een Ringsling.
Duur: 1,5 uur
Kosten: € 40,- p.p.
Aantal personen: twee

Workshop/babyshower ‘Dragen’

Overweeg je om je kindje te gaan dragen? Om je te oriënteren op het hoe en waarom van het dragen kun je met je familie en/of vriendinnen deze workshop volgen. Er wordt een presentatie gegeven en je kunt verschillende doeken bekijken, voelen en uitproberen. Zo kun je bepalen of dragen iets voor je is en welke doek of drager het beste bij jou past.
Duur: 1,5 uur
Kosten: € 12,50 p.p.
Aantal personen: min. 4 deelnemers

Contact

Voor vragen of voor het aanmelden voor een draagconsult of babyshower kun je per mail of telefonisch contact opnemen met onze draagdoekconsulentes:
Anita van der Vlist: 06 - 24 33 29 43
Leny de Bruijn: 06 - 40 48 43 78

E-mail: draagdoekconsulente@kraamzorg.org 

Kraamzorg aanvragen?

Kraamzorg aanvragen?

Spreekt onze kraamzorg je aan? Meld je dan aan en je ontvangt een uniek kadootje tijdens de intake. 

Aanmelden kraamzorg

Advies nodig?

Vraag het aan Sanne

Blijf op de hoogte
en praat mee

Advies nodig?