Gefeliciteerd, je wordt vader!

Elke zwangerschap is bijzonder en uniek, geniet er van!
Maar ook voor de aanstaande vader komt er veel op je af, daarom staan wij voor je klaar

Papagina voor week 20 - op de helft

Jij & je vrouw in week 20 

Trek die koelkast nu maar open en hef de glazen, voor je vrouw een glaasje Jip en Janneke bubbels natuurlijk. Weer een mijlpaaltje bereikt: de helft van de zwangerschap zit erop!

De komende periode zet je vrouw heel wat extra gewicht op de schaal, soms wel een halve kilo per week.

Jij voelt vol verwondering aan de buik van je vrouw waar af en toe flink wat getrappelt wordt

Bij sommige mannen komt het besef nu pas binnen: over een maand of 3 wordt je vader......... Misschien heb je af en toe de behoefte om je even terug te trekken en de zaken op een rijtje te zetten.

Week 20 Kraamzorg de Waarden Papagina 1

Babyberichten voor week 20 

Met de helft achter de kiezen, zet je kind er de vaart in. De komende vier weken gaat hij enorm groeien en wordt hij bijna twee keer zo zwaar.

Als een gewichtloze astronaut zweeft hij rond in het vruchtwaar, hij kan nu zijn armen en benen buigen en begint te spartelen om zijn spieren te trainen. Hij traint trouwens het liefst 's avonds. Overdag wiegen de bewegingen van je vrouw hem in slaap, als zij net relaxed op de bank of bed gaat liggen, begint hij met zijn rek- en strekoefeningen. Lekkere timing.

Hij sleutelt aan zijn stembanden en dat is belangrijk voor 'm: hij heeft straks maar één manier om jouw aandacht te trekken: een flinke keel opzetten.

VaderVaria - Vaderfeit

Uit een wereldwijd vruchtbaarheidsonderzoek in 1990 uitgevoerd door de Wereld Gezondheidsorganisatie, blijkt dat vijftien procent van de mensen onvruchtbaar is. In de industrielanden ligt dit cijfer dichterbij de tien procent. Er zijn ongeveer evenveel mannen als vrouwen onvruchtbaar. Verstopte eileiders en perikelen bij de zaadproductie en -passage zijn de belangrijkste respectievelijke boosdoeners. Onvruchtbare paren gaan veel sneller uit elkaar dan paren met kinderen.

Vadervraag - Hoe bescherm ik mijn kind?

Als je kind de eerste vier jaar van zijn leven overleeft, heb je statistisch gezien een behoorlijke kans dat het de rest van zijn leven ook ongeschonden doorkomt. In de baby- en peutertijd is de mens namelijk op zijn kwetsbaarst. Per jaar belanden er in Nederland zo'n 67.000 kinderen in de leeftijd van 0 tot en met 4 jaar in het ziekenhuis.

De top-5 van Meest Voorkomende Ongelukken ziet er volgens de Stichting Consument en Veiligheid als volgt uit:

Valpartijen van de commode, van het bed, van stoel en de zogenaamde 'gelijkvloerse valpartijen' tegen de cv-radiatoren en tafelranden.

Vergiftingen met schoonmaak- en doe-het-zelfartikelen, medicijnen of bestrijdingsmiddelen.

Verbrandingen met hete vloeistoffen zoals theewater, frituurvet en olie.

Verdrinkingen. Voor hele jonge kinderen is het  uitkijken geblazen bij de tuinvijver, voor iets oudere kinderen dreigt gevaar bij het water in de buurt.

Verstikking door koordjes van speelgoed, gordijn of luxaflex, tuigjes van kleding.

De remedie om ongelukken te voorkomen heet: heel goed op je kind letten. Denk vooral niet: oh, laat kleine Tim maar gaan, hij kan toch nog niet bij die tafel. In de eerste vier jaar ontwikkelen kinderen zich razendsnel. Ze kunnen je verrassen door opeens een vaardigheid te demonstreren waardoor de tafel met het glaswerk wél binnen handbereik komt. Kwestie van goed opletten en anticiperen op mogelijke gevaren.

Week 20 Kraamzorg de Waarden Papagina 2

Citaat van de Week

'Ouders die niets van kinderen leren, kunnen hun kinderen ook niets leren.'

Duits gezegde.

Checklist voor de 20ste week

Kijk eens rond door je huis en stel je voor dat er een kind rondkruipt. Natuurlijk, voor julie is het nog niet zover. Maar je zult in deze tijden genoeg visite krijgen met baby's en peuters in hun gezelschap. Kan geen kwaad je huis alvast kindveilig te maken.

Kraamzorg aanvragen?

Kraamzorg aanvragen?

Spreekt onze kraamzorg je aan? Meld je dan aan en je ontvangt een uniek kadootje tijdens de intake. 

Aanmelden kraamzorg

Advies nodig?

Vraag het aan Sanne

Blijf op de hoogte
en praat mee

Advies nodig?