Gefeliciteerd, je wordt vader!

Elke zwangerschap is bijzonder en uniek, geniet er van!
Maar ook voor de aanstaande vader komt er veel op je af, daarom staan wij voor je klaar

Papagina voor week 15 - borsten groeien

Je bent nu in je 15e week van je zwangerschap Sinaasappel Kraamzorg de Waarden R1140Q80S106827

Babyberichten voor de 15e week

hJe baby kan duimen - papagina

Hij zet nu zo'n 90 gram op de weegschaal en is ongeveer even groot als een flinke sinaasappel.

Handen en voeten zijn uitontwikkeld, op de nagels na. Maar die duim is al zo lekker dat hij erop kan zuigen.

Ook zijn gezicht begint meer reliëf te krijgen. Op wie zou hij lijken?

De huid is nog flinterdun. Als je een foto zou maken, zie je de aderen onder de huid kringelen.

VaderVaria - Vaderfeit

Een vader uit een tweeoudergezin met een baby van negen maanden is gemiddeld 25 tot 30 uur per week thuis als het kind wakker is. Hij besteedt gemiddeld drie kwartier per dag aan het kind. Gedurende het grootste deel van deze tijd is de moeder aanwezig.

Adrienne Burgess in Het Vaderinstinct

Vadervraag - Hoe slagen voor het relatie examen?

Bewezen is het niet en dat zal ook wel nooit lukken, maar het lijkt soms alsof haar zwangerschapshormonen een stofje bevatten dat aanstaande vaders het leven zuur maakt. Misschien is het een genetisch bepaalde logica die maakt dat je vrouw je zo nu en dan flink op de proef stelt. Lastig, zelfs irritant bij tijd en wijle, maar bekijk het ook eens van haar kant. Zwanger als ze is, voelt ze zich kwetsbaar. Ze gaat een fase in waarin ze meer dan ooit op jou moet kunnen bouwen, maar kan ze echt op jou rekenen? Als je pech hebt, wordt het vuur je na aan de schenen gelegd gedurende een opeenvolging van gesprekken en discussies waarin het draait om jouw betrouwbaarheid - een exercitie die zich maandenlang voort kan slepen. Nee, het is niet bepaald de tijd voor bekentenissen over avonturen uit je verleden - of heden. Blijf ontkennen. Nu een oude flirt opbiechten is vragen om grote problemen. De meest effectieve manier om jezelf door dit examen te loodsen is door haar opmerkingen en uitvallen te interpreteren als een schreeuw om zekerheid. Kruip niet in je schulp, maar toon haar jouw gevoel over de zwangerschap. Praat over je dromen, je zorgen, je plannen voor de toekomst, je twijfels, je angsten. Kortom, toon je betrokkenheid en je slaagt cum laude.

Citaat van de week

'Het kind heeft meestal de hersenen van de vader, omdat de moeder die van haar nog bezit.'
Jane Seymour

Checklist voor week 15

Stimuleer je vrouw wat vaker haar tanden te poetsen. Door de veranderde activiteit van haar hormonen reageert haar tandvlees sterker op tandplak.

Vrije zaterdag? Werp de schroom van je af, stap een babyspeciaalzaak binnen en laat je inspireren door de tentoongestelde babykamers. Gaan julie iets bestellen? Houd rekening met een lange levertijd.

Of struin Marktplaats.nl af en stel met tweedehands meubels de perfecte babykamer samen. Verfje erover en je houdt geld over voor andere dingen.

Over geld gesproken: op de een of andere manier slaan die hormonen ook een gat in de hand van je vrouw. Aan jou de taak de hand op de knip te houden zodra zij een winkel binnenstapt.

Je bent nu in je 15e week van je zwangerschap tandarts Kraamzorg de Waarden

Kraamzorg aanvragen?

Kraamzorg aanvragen?

Spreekt onze kraamzorg je aan? Meld je dan aan en je ontvangt een uniek kadootje tijdens de intake. 

Aanmelden kraamzorg

Advies nodig?

Vraag het aan Sanne

Blijf op de hoogte
en praat mee

Advies nodig?