Tarieven lactatiekundige

Lang en voldoende borstvoeding geven, heeft een positief effect op zowel de gezondheid van de moeder als de gezondheid van de baby. Veel zorgverzekeraars vergoeden een consult van een lactatiekundige in de aanvullende zorgverzekering. Na het consult krijg je een factuur thuisgestuurd.

Borstvoedingsconsult (basis)

Tijdens een borstvoedingsconsult wordt het probleem erkend. We observeren de borstvoeding, borsten en het (drink)gedrag van de baby. Naar aanleiding van de observaties maken we een persoonlijk plan en geven we uitleg over o.a. het afkolven, het hoe en wat met bijvoeding en het verdere verloop. Aan het eind van het consult krijg je een verslag. Ook vindt er een telefonische follow-up plaats. Een basisconsult duurt 1,5 tot 2 uur.

Consult (overig)

Bij vervolgconsulten, prenatale consulten en kolfconsulten rekenen wij een uur. Duurt het consult langer worden er per 15 minuten extra kosten in rekening gebracht.

Telefonisch consult

Telefonische contact met de lactatiekundige door de kraamverzorgende en/of kraamvrouw wordt gedurende de zorg gratis aangeboden. Na het afsluiten van de zorg worden de kosten per consult van 15 minuten berekend.      

 

Duur

Standaard tarief           

Korting cliënten

Basisconsult

1,5-2 uur                

€ 115,-

€ 15,-

Consult (overig)

1 uur

€ 85,-

€ 10,-

Consult (15 min)           

15 min

€ 25,-

€  5,-

De kosten van de consulten zijn inclusief eventuele reistijd en reiskosten.

Nazorg

Na elk consult (muv het telefonische consult) krijg je van ons 2 weken nazorg! Dit betekent dat je over alles wat besproken tijdens het consult nog twee weken vragen mag stellen. Voor nieuwe vragen wordt wel een telefonisch consult in rekening gebracht. Indien dit het geval is wordt je daar uiteraard over geïnformeerd.

Annulering

Zodra er een datum afgesproken is voor een consult houden we tijd voor je vrij in onze agenda. Mocht je toch geen gebruik willen maken van onze diensten kun je tot 24 uur voor de dag van het consult het consult kosteloos afzeggen. Daarna brengen wij het gehele consult in rekening.

Kraamzorg aanvragen?

Kraamzorg aanvragen?

Spreekt onze kraamzorg je aan? Meld je dan aan en je ontvangt een uniek kadootje tijdens de intake. 

Aanmelden kraamzorg

Advies nodig?

Vraag het aan Sanne

Blijf op de hoogte
en praat mee

Advies nodig?