Onze lactatiekundigen

Kraamzorg de Waarden heeft eigen lactatiekundigen in dienst die je kunnen ondersteunen en adviseren bij het geven van borstvoeding; niet alleen tijdens de kraamtijd, maar ook daarna staan ze voor je klaar! Ze zijn zelfs tijdens de weekenden bereikbaar.

We stellen onze lactatiekundigen graag aan je voor:

Groepsfoto 2018 bewerkt

 

Adri Bakker 750x500

Adri Bakker woont in Bloemendaal, maar werkt als lactatiekundige in alle regio’s voor Kraamzorg de Waarden. Adri is een echte doener. Na een managementsloopbaan besloot ze op haar 45e het roer om te gooien. Ze koos voor een opleiding tot kraamzorgverzorgende, klom op tot praktijkopleider en volgde als laatste de studie HBO-lactatiekundige. Maar welk jasje ze ook aanheeft, bij De Waarden voelt ze zich echt thuis.
De nauwe samenwerking met de kraamverzorgenden maakt voor haar de zorg rondom dat kleine nieuwe leven compleet. Goede voorlichting rondom borstvoeding gaat haar na aan het hart. Je kunt haar dan ook vaak treffen tijdens Mama-café’s in de omgeving Bloemendaal. Een mooie gelegenheid om ook haar andere kracht te ontdekken: die van altijd een sprankje humor in haar zorg.

Ria de Boer 750x500

Ria de Boer komt uit Alkmaar en werkt dus vaak in de regio Noord-Holland. Al kun je haar bij grote drukte ook wel eens in Utrecht of Zuid-Holland treffen. Ze is het ultieme luisterend oor en zorgen zit haar in het bloed. Na ruim 25 jaar te hebben gewerkt als kraamverzorgende volgde ze in 2011 ook de opleiding tot lactatiekundige. Het contact met nieuwe moeders vindt ze heerlijk, zoals tweemaal per maand tijdens het Mamacafé in Alkmaar. En het mooiste is om ze regelmatig terug te zien keren. Het leukste aan het werk als lactatiekundige? “De afwisseling. Het is altijd weer verrassend. Soms tref je een heel andere situatie aan dan je verwacht en moet je een beroep doen op je creativiteit en flexibel zijn.” Gelukkig is ze daar als sportieve moeder van 3 inmiddels goed in getraind!

Chantal Joore 750x500

Chantal Joore komt uit Waddinxveen en werkt alweer ruim 10 jaar als lactatiekundige. Net als veel van haar collega’s komt ze oorspronkelijk uit de kraamzorg. Daarnaast is ze ook moeder van een dochter en een zoon. Ervaring genoeg voorhanden dus. Het mooie van haar werk? “Moeders zijn altijd blij als je komt en nog blijer als je ze daadwerkelijk kunt helpen. Het is een prachtig beroep en ik hoop het nog lang te mogen beoefenen.” Dat ze voortdurend verschillende situaties aantreft, waarin je soms snel moet schakelen, is voor haar een mooie uitdaging. Haar rustige en nuchtere insteek gecombineerd met een flinke dosis creativiteit, maken dat ze hoe dan ook een weg vindt om jonge ouders de hordes met borstvoeding te laten nemen.

Leny de Bruin 750x500

Leny de Bruin is al sinds 1977 werkzaam in de kraamzorg en doet dit nog steeds met hart en ziel. Ze startte in Brabant vanwege haar Brabantse wortels, maar woont en werkt sinds 1985 in de Lopikerwaard. Na al die jaren ervaring vindt ze het nog steeds heel bijzonder om ouders te mogen begeleiden in het ‘ouders worden’ met het nieuwe kindje in hun midden. Om nog beter advies te kunnen geven - en omdat ze leergierig van aard is - volgde ze in 2011 de opleiding lactatiekunde. Inmiddels draait ze alweer vele jaren mee in het team van lactatiekundigen. “Het bijzondere is dat je soms met hele kleine dingen, een wereld van verschil kan maken.” Daarnaast werkt ze ook als draagdoekconsulente. Dit maakt voor haar het plaatje compleet, waardoor ze een extra stukje rust en ontspanning kan bieden aan ouders en kind.

Anita van der Vlist 750x500

Anita van der Vlist werkt al met heel veel plezier sinds 1990 in de kraamzorg. Ze startte als kraamverzorgende, maar na ruim 10 jaar besloot ze zich te specialiseren in de borstvoeding en werkt ze als lactatiekundige. “Telkens als ik met (aanstaande) ouders in contact kom, ben ik geraakt door het grote wonder van een nieuwe geboorte. Van een baby, maar tegelijk ook de geboorte van een moeder en vader.” Ontroering, emotie en onzekerheid: allemaal gevoelens die bij de komst van een nieuw leven passen. Anita is betrokken en enthousiast en denkt graag met ouders mee in het proces van voeden, dragen en hechting (ze is tevens draagdoekconsulente). Oog houden voor de mogelijkheden binnen de persoonlijke situatie van ouders vindt ze hierin belangrijk, net als samenwerking met andere zorgverleners.

Ellen Kamman 2Ellen Kamman is opgeleid als gezondheidswetenschapper. Kort na haar studie verhuisde ze naar Zuid-Afrika, waar ze jaren als data analist en onderzoeker gewerkt heeft. Tijdens haar derde borstvoedingsavontuur, in 2008, werd ze vrijwilliger bij een borstvoedingsorganisatie. Vrij snel daarna besloot ze om zich om te scholen tot lactatiekundige. Sinds 2011 is ze lactatiekundige IBCLC, en werkte ze daarnaast ook nog als data analist. Ze woont inmiddels weer in haar geboorteplaats Amersfoort, met haar man en drie kinderen, en ze heeft nu van haar passie haar beroep kunnen maken. Als lactatiekundige vindt ze het belangrijk dat ouders zich gehoord voelen in deze kwetsbare en bijzondere periode in hun leven. Er komt enorm veel informatie af op jonge ouders, maar het belangrijkste is dat ze leren vertrouwen op zichzelf en hun baby, en als het nodig is de juiste hulp kunnen krijgen, zodat ze net zo lang borstvoeding kunnen geven als zij dat willen.

Nanny Gortzak Nanny Gortzak heeft zich na haar studie Humane Voeding in Wageningen toegelegd op het ondersteunen van ouders met borstvoeding. Nanny heeft ruim 17 jaar in Californië gewoond, gewerkt en gestudeerd en haar succesvolle praktijk als lactatiekundige gevoerd. Voor haar is de kern dat de band tussen ouders en baby van begin af aan zeer belangrijk is voor het verdere opvoedingstraject. Een basis van vertrouwen en warmte versterkt het eigen vermogen van ouders en hun kinderen om hun weg te zoeken. Borstvoeding kan daar een grote bijdrage aan leveren.
Nanny woont nu met haar gezin in Bennekom en is, naast haar vele activiteiten in de borstvoedingswereld, geïnteresseerd in zingen, piano, lezen, en bezig zijn in de natuur, te voet, per fiets of per boot.

Kraamzorg aanvragen?

Kraamzorg aanvragen?

Spreekt onze kraamzorg je aan? Meld je dan aan en je ontvangt een uniek kadootje tijdens de intake. 

Aanmelden kraamzorg

Advies nodig?

Vraag het aan Sanne

Blijf op de hoogte
en praat mee

Advies nodig?