Borstvoeding

De beste start voor jou en je kindje

Onze lactatiekundigen

Kraamzorg de Waarden heeft eigen lactatiekundigen in dienst die je kunnen ondersteunen en adviseren bij het geven van borstvoeding; niet alleen tijdens de kraamtijd, maar ook daarna staan ze voor je klaar! Ze zijn zelfs tijdens de weekenden bereikbaar.

We stellen onze lactatiekundigen graag aan je voor:

Groepsfoto 2018 bewerkt

 

Lucia Buis 750x500Lucia Buis is een rasechte Bussumse en het Gooi valt dan ook onder haar werkgebied. Ze heeft inmiddels een indrukwekkend cv opgebouwd in de zorg. Opgeleid tot verpleegkundige heeft ze daarna gekozen voor de opleiding kraam- en kinderzorg. Hierna volgde nog eens verpleegkunde op HBO–niveau. Als kers op de taart volgde als laatste de opleiding tot lactatiekundige. Werk dat ze inmiddels alweer bijna 20 jaar met liefde doet: “Het mooiste vind ik het als ik vrouwen, baby’s en hun partners kan helpen om op een fijne en natuurlijke manier hun baby te voeden. Vaak is de wanhoop nabij en dan is het fantastisch als het eindelijk lukt en goed gaat! Dat is voor mij echt geweldig, daar krijg ik zóveel energie van.” Lucia is zelf moeder van twee en inmiddels de trotse oma van twee kleinkinderen.

Ronda Albers 750x500

Rhonda Albers heeft haar strepen in de zorg al ruimschoots behaald. Na 45 jaar gewerkt te hebben als verpleegkundige Obstetrie en Gynaecologie, waarvan ze de laatste 10 jaar verpleegkundige én lactatiekundige was, heeft ze de keuze gemaakt om met prepensioen te gaan. Nu woont ze in Noord-Holland en werkt in deze regio als oproep-lactatiekundige voor Kraamzorg De Waarden. “Het mooie aan het werk als lactatiekundige vind ik om de moeder en haar kindje te kunnen begeleiden tijdens de borstvoedingsperiode. Iedere situatie is anders en de uitdaging om daar een weg in te vinden ga ik altijd graag aan.” Rhonda heeft bijzondere roots, ze is geboren in Australië. Met haar man heeft ze een dochter en inmiddels 3 kleinzoons.

Adri Bakker 750x500

Adri Bakker woont in Bloemendaal, maar werkt als lactatiekundige in alle regio’s voor Kraamzorg de Waarden. Adri is een echte doener. Na een managementsloopbaan besloot ze op haar 45e het roer om te gooien. Ze koos voor een opleiding tot kraamzorgverzorgende, klom op tot praktijkopleider en volgde als laatste de studie HBO-lactatiekundige. Maar welk jasje ze ook aanheeft, bij De Waarden voelt ze zich echt thuis.
De nauwe samenwerking met de kraamverzorgenden maakt voor haar de zorg rondom dat kleine nieuwe leven compleet. Goede voorlichting rondom borstvoeding gaat haar na aan het hart. Je kunt haar dan ook vaak treffen tijdens Mama-café’s in de omgeving Bloemendaal. Een mooie gelegenheid om ook haar andere kracht te ontdekken: die van altijd een sprankje humor in haar zorg.

Ria de Boer 750x500

Ria de Boer komt uit Alkmaar en werkt dus vaak in de regio Noord-Holland. Al kun je haar bij grote drukte ook wel eens in Utrecht of Zuid-Holland treffen. Ze is het ultieme luisterend oor en zorgen zit haar in het bloed. Na ruim 25 jaar te hebben gewerkt als kraamverzorgende volgde ze in 2011 ook de opleiding tot lactatiekundige. Het contact met nieuwe moeders vindt ze heerlijk, zoals tweemaal per maand tijdens het Mamacafé in Alkmaar. En het mooiste is om ze regelmatig terug te zien keren. Het leukste aan het werk als lactatiekundige? “De afwisseling. Het is altijd weer verrassend. Soms tref je een heel andere situatie aan dan je verwacht en moet je een beroep doen op je creativiteit en flexibel zijn.” Gelukkig is ze daar als sportieve moeder van 3 inmiddels goed in getraind!

Chantal Joore 750x500

Chantal Joore komt uit Waddinxveen en werkt alweer ruim 10 jaar als lactatiekundige. Net als veel van haar collega’s komt ze oorspronkelijk uit de kraamzorg. Daarnaast is ze ook moeder van een dochter en een zoon. Ervaring genoeg voorhanden dus. Het mooie van haar werk? “Moeders zijn altijd blij als je komt en nog blijer als je ze daadwerkelijk kunt helpen. Het is een prachtig beroep en ik hoop het nog lang te mogen beoefenen.” Dat ze voortdurend verschillende situaties aantreft, waarin je soms snel moet schakelen, is voor haar een mooie uitdaging. Haar rustige en nuchtere insteek gecombineerd met een flinke dosis creativiteit, maken dat ze hoe dan ook een weg vindt om jonge ouders de hordes met borstvoeding te laten nemen.

Leny de Bruin 750x500

Leny de Bruin is al sinds 1977 werkzaam in de kraamzorg en doet dit nog steeds met hart en ziel. Ze startte in Brabant vanwege haar Brabantse wortels, maar woont en werkt sinds 1985 in de Lopikerwaard. Na al die jaren ervaring vindt ze het nog steeds heel bijzonder om ouders te mogen begeleiden in het ‘ouders worden’ met het nieuwe kindje in hun midden. Om nog beter advies te kunnen geven - en omdat ze leergierig van aard is - volgde ze in 2011 de opleiding lactatiekunde. Inmiddels draait ze alweer vele jaren mee in het team van lactatiekundigen. “Het bijzondere is dat je soms met hele kleine dingen, een wereld van verschil kan maken.” Daarnaast werkt ze ook als draagdoekconsulente. Dit maakt voor haar het plaatje compleet, waardoor ze een extra stukje rust en ontspanning kan bieden aan ouders en kind.

Anita van der Vlist 750x500

Anita van der Vlist werkt al met heel veel plezier sinds 1990 in de kraamzorg. Ze startte als kraamverzorgende, maar na ruim 10 jaar besloot ze zich te specialiseren in de borstvoeding en werkt ze als lactatiekundige. “Telkens als ik met (aanstaande) ouders in contact kom, ben ik geraakt door het grote wonder van een nieuwe geboorte. Van een baby, maar tegelijk ook de geboorte van een moeder en vader.” Ontroering, emotie en onzekerheid: allemaal gevoelens die bij de komst van een nieuw leven passen. Anita is betrokken en enthousiast en denkt graag met ouders mee in het proces van voeden, dragen en hechting (ze is tevens draagdoekconsulente). Oog houden voor de mogelijkheden binnen de persoonlijke situatie van ouders vindt ze hierin belangrijk, net als samenwerking met andere zorgverleners.

Ellen Kamman 2Ellen Kamman is opgeleid als gezondheidswetenschapper. Kort na haar studie verhuisde ze naar Zuid-Afrika, waar ze jaren als data analist en onderzoeker gewerkt heeft. Tijdens haar derde borstvoedingsavontuur, in 2008, werd ze vrijwilliger bij een borstvoedingsorganisatie. Vrij snel daarna besloot ze om zich om te scholen tot lactatiekundige. Sinds 2011 is ze lactatiekundige IBCLC, en werkte ze daarnaast ook nog als data analist. Ze woont inmiddels weer in haar geboorteplaats Amersfoort, met haar man en drie kinderen, en ze heeft nu van haar passie haar beroep kunnen maken. Als lactatiekundige vindt ze het belangrijk dat ouders zich gehoord voelen in deze kwetsbare en bijzondere periode in hun leven. Er komt enorm veel informatie af op jonge ouders, maar het belangrijkste is dat ze leren vertrouwen op zichzelf en hun baby, en als het nodig is de juiste hulp kunnen krijgen, zodat ze net zo lang borstvoeding kunnen geven als zij dat willen.

Kraamzorg aanvragen?

Kraamzorg aanvragen?

Spreekt onze kraamzorg je aan? Meld je dan eenvoudig aan via deze button en je ontvangt als dank een leuke attentie tijdens de intake. Meld je aan en maak ook nog eens kans op een mooi kado!

Aanmelden kraamzorg

Advies nodig?

Vraag het aan Sanne

Blijf op de hoogte
en praat mee

Advies nodig?