E-Learnings over borstvoeding

Terug naar overzicht

E-Learnings over borstvoeding

Borstvoeding lijkt zo natuurlijk, maar zo voelt het niet altijd. Om jou en je kindje te helpen hebben we verschillende E-Learnings beschikbaar. 

Het kan zijn dat je tegen uitdagingen aanloopt bij het geven van borstvoeding. Of je wilt de borstvoeding (gedeeltelijk) afbouwen en weet niet zo goed hoe je dat aan moet pakken. En hoe gaat het als je straks weer aan het werk gaat?

Om je te helpen bij dit soort vraagstuk hebben onze lactatiekundigen E-Learnings gemaakt. Dit zijn online lessen die je waar en wanneer het jou uit komt kunt volgen. De E-Learnings bestaan uit tekst, video's en handige schema's die je kunnen ondersteunen. 

We hebben de volgende E-Learnings beschikbaar:

Borstvoeding werk

Borstvoeding en werken

De meeste moeders gaan een aantal maanden na de bevalling weer werken. Meestal komen er dan meteen een aantal vragen in je op. Hoe ga ik dit aanpakken? Ga ik stoppen met de borstvoeding, ga ik kolven, of ga ik een combinatie geven van borst en kunstvoeding en hoe werkt dat dan?

In deze e-learning nemen wij je mee in een aantal mogelijkheden zodat jij voor jezelf de juiste keuze kan maken wat bij jou en je kindje past.

Meer informatie en inschrijven voor de E-Learning 'Borstvoeding en werken'

E Learning slaapgedrag van je kindje

Het slaapgedrag van je kindje

Slaapt hij of zij al door? Een vraag die kersverse ouders vaak te horen krijgen. Je wordt er misschien wat onzeker door, heeft mijn kindje wel normaal slaapgedrag? Waarom wordt hij elke keer wakker? Hoe kan ik hem helpen wat langer te slapen? Op deze en andere vragen geven we antwoord in deze E-Learning.

We bespreken onder andere de volgende onderwerpen:

  • Wanneer slaapt een baby door?
  • Welke invloed heeft borstvoeding op het slaapgedrag?
  • Wat is ‘normaal’ slaapgedrag van een baby?
  • Tips om je kindje te helpen langer achter elkaar te slapen.
  • Hulp bij vragen; kom je er niet uit, waar kun je dan terecht?

Meer informatie en inschrijven voor de E-Learning 'Het slaapgedrag van je kindje'

Borstvoeding compleet

Het afbouwen van de borstvoeding, starten met de fles en problemen met de fles

Als je borstvoeding geeft komt er een moment dat je de borstvoeding (gedeeltelijk) wilt afbouwen. Je kunt om verschillende redenen de borstvoeding (gedeeltelijk) willen afbouwen.

Het is belangrijk om goed na te denken over het afbouwen van de borstvoeding. Afbouwen kan namelijk op diverse manieren en de duur van het afbouwen kan ook variëren. Welke aanpak het beste bij jullie past is afhankelijk van je melkproductie en de leeftijd van je kindje.

In deze E-Learning bespreken we de alles belangrijke zaken die je tegenkomt als je besluit de borstvoeding af te bouden. We leggen de verschillende afbouwmethodes uit zodat je de methode kunt kiezen die het beste bij jou en je kindje past. Als je de borstvoeding gaat afbouwen zal je kindje vaker uit de fles gaan drinken. In de laatste hoofstukken van deze E-Learning bespreken we hoe je de fles het beste kunt aanbieden en welke adviezen je kunt proberen bij problemen bij het geven van de fles.

Meer informatie en inschrijven voor de E-Learning 'Het afbouwen van de borstvoeding, starten met de fles en problemen met de fles'

Het is ook mogelijk om alleen de E-Learning over het afbouwen van de borstvoeding of het geven van de fles te volgen. 

Schrijf je via onderstaande knop in voor de E-Learning over het afbouwen van de borstvoeding.

Meer informatie en inschrijven voor de E-Learning 'Het afbouwen van de borstvoeding' 

Schrijf je via onderstaande knop in voor de E-Learning over het starten met de fles en fles weigeren.

Meer informatie en inschrijven voor de E-Learning 'Het starten met de fles en fles weigeren'

Kraamzorg aanvragen?

Kraamzorg aanvragen?

Spreekt onze kraamzorg je aan? Meld je dan aan en je ontvangt een uniek kadootje tijdens de intake. 

Aanmelden kraamzorg

Advies nodig?

Vraag het aan Sanne

Blijf op de hoogte
en praat mee

Advies nodig?