Scholing

Geaccrediteerde scholing

Kraamzorg de Waarden investeert in haar medewerkers. Om alle medewerkers binnen De Waarden nu en in de toekomst in staat te stellen om kwalitatief goede zorg en dienstverlening te blijven leveren blijft scholing en bijscholing noodzakelijk.

Naast scholing die voortkomt uit wettelijke regelgeving streeft Kraamzorg de Waarden ernaar dat haar medewerkers zich persoonlijk ontwikkelen binnen de functie.

Tijdens de bij- en nascholingen zijn ook ZZP-kraamverzorgenden en verloskundigen van harte welkom.

Geaccrediteerde scholing voor verloskundigen

Een goede samenwerking tussen kraamverzorgende en verloskundige tijdens het kraambed is van groot belang. Gezamenlijk scholen is één van de manieren om het contact met elkaar goed te onderhouden en gezamenlijk kwalitatief goede zorg te leveren aan pasgeborene, moeder en haar gezin.

In de (Nascholings)agenda voor Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen (KNOV) staan de geaccrediteerde scholingen van Kraamzorg de Waarden op het gebied van borstvoeding beschreven. Via onderstaand formulier kun je je opgeven voor deze scholing, voorwerk wordt dan door ons secretariaat opleidingen opgestuurd samen met een bevestiging van aanmelding.

Na het bijwonen van de training ontvang je een certificaat met daarop het onderwerp van de scholing en de hoeveelheid accreditatie punten.

Kraamzorg de Waarden heeft ook een aanbod voor een (bij)scholing, "Wet Meldcode: samenwerking binnen de geboorteketen". Deze bijscholing is ontwikkeld in het kader van de Wet Meldcode en maakt gebruik van materiaal van diverse ontwikkelingen op het gebied van vroegsignalering en kindermishandeling. Vanuit een goede samenwerking hebben we een optimaal uitgangspunt voor een dialoog rondom de Meldcode. Deze scholing kan voor een praktijk of samenwerkingsverband van verloskundigen (VSV)aangeboden worden, op aanvraag. Ook daarvoor kunt u onderstaand formulier invullen. 

Geaccrediteerde scholing voor kraamverzorgenden

Kraamzorg de Waarden heeft met terugwerkende kracht op 1 januari 2014 instellingsaccreditatie bij het Kenniscentrum Kraamzorg aangevraagd voor het hele scholingsaanbod voor kraamverzorgenden.

Naast scholing die voortkomt uit wettelijke regelgeving streeft Kraamzorg de Waarden er naar dat haar medewerkers zich persoonlijk ontwikkelen binnen de functie.

Kraamverzorgenden die als zelfstandige werken, zijn van harte welkom bij scholingen.

Onze scholingen vinden in ons hele werkgebied plaats.

Via het Opleidingen overzicht voor Kenniscentrum Kraamzorg (KCKZ) zijn deze te vinden. Er is een link via het Kenniscentrum Kraamzorg (www.kenniscentrumkraamzorg.nl ) onder het kopje scholing.

Via onderstaand formulier kun je je opgeven voor deze scholing, voorwerk (informatie ten aanzien van de voorbereiding op deze scholing) wordt dan door ons secretariaat opleidingen opgestuurd samen met een bevestiging van aanmelding. Voor vragen kun je mailen met opleidingen@kraamzorg.org.

Na de bijeenkomst zal het secretariaat de scholingspunten opvoeren in je dossier in PE-online. Op verzoek kun je ook een certificaat ontvangen, je kunt dit bij je aanmelding aangeven.

Open hier het formulier

Kraamzorg aanvragen?

Kraamzorg aanvragen?

Spreekt onze kraamzorg je aan? Meld je dan aan en je ontvangt een uniek kadootje tijdens de intake. 

Aanmelden kraamzorg

Advies nodig?

Vraag het aan Sanne

Blijf op de hoogte
en praat mee

Advies nodig?