Terug naar overzicht

Welke draagdoek of draagsysteem past er bij jou?

Dit is een vraag die voor veel ouders geldt die graag hun pasgeboren baby willen gaan dragen.

Denk je aan het comfort van de baby of voor jezelf, of juist gemak?
Ergonomisch dragen is een term welke belangrijk is bij het kiezen van een draagdoek/systeem. De baby krijgt ondersteuning van knieholte tot knieholte. De rug in een licht gebogen positie en de baby zit op kusjeshoogte in de doek/systeem.

Tips voor het dragen van je kindje bij zomerse temperaturen Kraamzorg de waarden

Met grote tassen en koffers in mijn auto reis ik af voor een huisconsult naar de ouders met een prachtige baby. Ik mocht moeder al eerder ontmoeten tijdens een lactatiekundig consult. De wens is duidelijk, moeder wil graag een knoop leren met een geweven doek. Vader denkt meer aan een handige drager met gespjes die je gemakkelijk vast kan klikken.

De ouders kijken verwachtingsvol naar alle materialen waarbij ik de uitleg geef over het gebruik. De geweven, rekbare doeken komen voorbij. Maar ook de meitai’s en de draagzakken met de gespjes.Moeder wil de geweven doek gaan proberen. Mijn poppen worden gebruikt om de knooptechniek te leren voordat de baby in de draagdoek gaat. Al heel gauw wordt duidelijk dat moeder zich er niet prettig bij voelt. De doek zit niet prettig, ondanks aanpassingen.

Vader kijkt en popelt om ook een knoop te proberen. Na wat oefenen knoopt hij handig met een prachtige doek. De uitleg over de meitei (fly tai Fidella) trof moeder. Met elkaar knopen we deze en nog andere merken. Voor moeder viel de keuze op de meitei. Deze drager heeft als eigenschap dat het pand al is gevormd en je met banden afknoopt.

Als draagdoekconsulente kunnen we de vele mogelijkheden aanbieden om tot prettig en veilig dragen te komen. En genieten, de interactie die we zien gebeuren. Trotse ouders en een stralende baby. Verwachtingen over de keuzes kunnen veranderen als je je verdiept in de verschillende mogelijkheden.

Daarna wordt dragen een kwestie van doen en oefenen zodat je naar wens kunt dragen.

Lees hier alles over het dragen van je kindje

 

Laat je reactie achter

Posting comment as a guest.
Bijlages (0 / 3)
Share Your Location
Kraamzorg aanvragen?

Kraamzorg aanvragen?

Spreekt onze kraamzorg je aan? Meld je dan aan en je ontvangt een uniek kadootje tijdens de intake. 

Aanmelden kraamzorg

Advies nodig?

Vraag het aan Sanne

Blijf op de hoogte
en praat mee

Advies nodig?