Terug naar overzicht

Voorlichtingsfilms geen vervanging voor fysieke kraamzorg

Online voorlichtingsfilmpjes worden niet beschouwd als vervanging van voorlichting en instructie van de kraamverzorgende. De voorlichtingsfilmpjes die onderdeel uitmaken van een pilot van Babybalance en zorgverzekeraar Zilveren Kruis Achmea worden goed beoordeeld, maar gezinnen zijn niet bereid om hiervoor kraamzorguren in te leveren. Dat meldt NIVEL die het onderzoek uitvoerde in opdracht van ZonMw.


Voorlichtingsfilms geen vervanging voor fysieke kraamzorg Kraamzorg De Waarden

Zilveren Kruis Achmea startte in oktober 2014 samen met Babybalance een pilot om Achmea-verzekerde gezinnen tegen inlevering van 4,5 uur kraamzorg, toegang te geven tot een inlogpagina waarop voorlichtings- en instructiefilmpjes te zien zijn. Uit interviews blijkt dat de gezinnen de website goed waarderen, maar daarvoor geen fysieke uren kraamzorg willen inleveren. De onderzoekers van NIVEL beoordeelden de kwaliteit, het gebruiksgemak, bereik en de waardering van de website en de geplaatste filmpjes. Hiervoor zijn vragenlijsten opgesteld, sitestatistieken geanalyseerd en interviews gehouden.

Babybalance is een website opgezet door twee kraamzorgprofessionals en heeft als doel om praktische voorlichting en instructie die normaal gesproken door een kraamverzorgende gegeven wordt, via een website aan kraamgezinnen te bieden. Filmpjes kunnen gekeken worden wanneer zij daar behoefte aan hebben en zo hoeven ze niet te wachten op de aanwezigheid van de kraamverzorger.

Bron: Nationale Zorggids 

Laat je reactie achter

Posting comment as a guest.
Bijlages (0 / 3)
Share Your Location
Kraamzorg aanvragen?

Kraamzorg aanvragen?

Spreekt onze kraamzorg je aan? Meld je dan aan en je ontvangt een uniek kadootje tijdens de intake. 

Aanmelden kraamzorg

Advies nodig?

Vraag het aan Sanne

Blijf op de hoogte
en praat mee

Advies nodig?