Van kraambezoek naar raambezoek

Terug naar overzicht

Van kraambezoek naar raambezoek

Kraamtijd

In verband met het Coronavirus en de extra maatregelen die de overheid heeft genomen is het uitdrukkelijk verzoek gekomen om géén kraambezoek te ontvangen wanneer de kraamverzorgende in het gezin is. Dit is niet alleen ter bescherming van onze kraamverzorgenden, maar voor het hele kraamgezin. Jammer dat het Coronavirus nu je kraamtijd verandert, maar voor de gezondheid van iedereen is dit de beste keus. Zeker in de kraamtijd met je pasgeboren kindje wil je geen risico’s nemen.

 raambezoek traktatie

Kraambezoek

Eindelijk is je kindje daar en natuurlijk had je al bedacht hoe de kraamtijd eruit ging zien. De traktaties die klaar staan om je visite mee te verrassen. Dagelijks bezoek van familie en vrienden die jullie kindje komen bewonderen. Helaas is dat nu niet mogelijk door het Coronavirus. Niet getreurd want er zijn natuurlijk genoeg opties om toch jullie kindje te showen aan de buitenwereld. Je kunt natuurlijk video bellen en samen een beschuitje eten. En natuurlijk ook foto’s of filmpjes sturen naar je familie en vrienden. Maar wat dacht je van raamvisite?

Plan B

Je wilt je kindje niet bloot stellen aan de mogelijke gevaren van het Coronavirus. Dus tijd om over te gaan op plan B voor kraambezoek; Raambezoek! Op heel veel plaatsen wordt er al volop raamvisite gegeven. Een nieuwe manier om jullie kindje te showen aan familie, vrienden en andere nieuwsgierigen.

raambezoek raam

 

Van kraamvisite maar raamvisite

De kraamverzorgende kan jullie helpen om plan B uit te voeren. Zij heeft het de afgelopen weken al vaker meegemaakt en heeft vast nog wat goede tips. Niet iedere woning is er misschien geschikt voor, maar jullie verzinnen vast een mooie oplossing.

Een tafel en stoelen buiten voor het raam of in de tuin met daarop o.a. de beschuit en muisjes. De kraamvisite kan zichzelf bedienen en in de tussentijd kan jij jullie kindje showen. Het is even wennen voor iedereen, maar zo heb je toch even live-contact met elkaar.

Misschien kun je er zelfs een kraambezoekboek bij neerleggen. Als je kraambezoek zelf een pen meeneemt kunnen ze dit meteen invullen. Dan heb je toch een speciaal aandenken voor later van deze bijzondere tijd.

Cadeautjes en kaarten

Heeft je bezoek een cadeautje bij zich voor jullie dan kun je vast een optie bedenken hoe zij dit achter kunnen laten. Een leuke mand of waterdichte box waar de cadeautjes in kunnen. Een kaartje ontvangen in deze tijd is natuurlijk ook superleuk. Heb je er al over nagedacht hoe je deze kaartjes als een slinger in huis of voor het raam op kunt hangen. Je kunt ook bij het versturen van het geboortekaartje een verzoek meesturen. Laat je visite een kaartje sturen met daarbij een wens voor jullie kindje. Leuk voor later!

raambezoek bezoek

Maaltijd

Misschien is er wel iemand die voor jullie een maaltijd wil koken. Zeker wanneer de kraamverzorgende weer weg is en jullie zelf de zorg voor jullie nieuwe gezin op je gaan nemen, kan het heerlijk zijn als je niet over de avondmaaltijd hoeft na te denken en zo kunt aanschuiven. Vind je koken juist heel leuk maar heb je geen tijd of behoefte om naar buiten te gaan, dan is er misschien wel iemand die je boodschappen kan verzorgen. Zo kun je lekker binnen blijven en voor je baby zorgen.

Samen

Met elkaar maken we van je kraamtijd een feestje om niet te vergeten.

April 2020

Gerelateerd

Voor dit artikel zijn geen gerelateerde items gekoppeld.

Kraamzorg aanvragen?

Kraamzorg aanvragen?

Spreekt onze kraamzorg je aan? Meld je dan aan en je ontvangt een uniek kadootje tijdens de intake. 

Aanmelden kraamzorg

Advies nodig?

Vraag het aan Sanne

Blijf op de hoogte
en praat mee

Advies nodig?