Terug naar overzicht

Sanne vertelt: snel zwanger worden

Hallo, ik ben Sanne van Kraamzorg de Waarden

Met mijn gedachten nog bij mijn laatste kraamgezin schrijf ik mijn blog. Ik vraag me echt af waarom een zwangerschap bij de één zo gladjes kan verlopen en de andere vrouw echt het totale pakket meekrijgt aan klachten en kwaaltjes.

Zo ook mijn laatste gezin. Een zwangerschap die wegens bekkenklachten niet pijnloos was. De bevalling die daarop volgde verliep uiterst moeizaam waardoor medisch ingrijpen noodzakelijk was. Zonder al te veel hier over in detail te treden, kan ik vertellen dat deze mevrouw door alle complicaties pas op de 8ste dag het ziekenhuis kon verlaten. Verschrikkelijk verdrietig om te moeten zien dat deze vrouw nog helemaal niet  in staat was om haar nieuwe rol als moeder op zich te nemen. Gelukkig kon ik met verlenging van het kraambed, de inzet van haar partner en een paar geweldige grootouders het kraambed toch met een goed gevoel afsluiten. Het contact en overleg met de verloskundige was prima en de overdracht naar het consultatiebureau was goed gegaan. Toch blijft deze hele speciale kraam maar door mijn hoofd spoken....waarom de één wel en de ander niet?

Dat brengt mij trouwens meteen bij het volgende. Waarom moeten sommige vrouwen de hele medische molen in om zwanger te raken en lijken andere vrouwen al zwanger te worden als ze door hun partner glimlachend worden aangekeken. Vragen waar je niet zo 1,2,3 een antwoord op hebt. Nou denk ik dat het bij de vrouwen die door hun partner glimlachend worden aan gekeken ook wel mee valt, als het gaat om zwanger worden ????. Wist je dat het gemiddeld 6 tot 12 maanden kan duren? Kun je er zelf iets aan doen? Jazeker. Dit geldt natuurlijk alleen voor de stellen die niet door omstandigheden in de medische molen zitten.

Slik foliumzuur

Je wordt hier niet sneller zwanger van, maar foliumzuur is erg belangrijk voor de ontwikkeling van je kindje.

pillen foliumzuur blog Sanne vertelt snel zwanger worden Kraamzorg de Waarden

Gezond

Eet gezond en zorg voor voldoende beweging. Natuurlijk rook en drink je niet en zorg je voor voldoende nachtrust.

gezond eten en drinken blog Sanne vertelt snel zwanger worden Kraamzorg de Waarden

Ken je eisprong

Met een regelmatig cyclus kun je het moment van je eisprong eenvoudig bereken of via de temperatuurmethode ontdekken. Is je cyclus onregelmatig koop dan een ovulatietest. Zo weet je rond welke dagen je moet vrijen om zwanger te raken. De kans op een zwangerschap is het grootst in de twee dagen voor de eisprong. Zaadcellen kunnen twee tot drie dagen overleven. Dus moeten ze al wel klaar liggen als jouw eisprong is!

agenda ovulatie eisprong blog Sanne vertelt snel zwanger worden Kraamzorg de Waarden

En hij?

Nu lijkt het wel als of jij alleen maar aan de bak moet om die zwangerschap snel te laten ontstaan. Dat is natuurlijk niet zo. Die mannen hebben we net zo hard nodig.
Samen stoppen met roken is beter en ook stukken gemakkelijker, net zoals dat gezonde gewicht en gezond eten. En na het eten kan hij toch ook gezellig even dat half uurtje met je mee lopen?
Voor de kwaliteit van het zaad is het belangrijk dat hij geen strak zittende onderbroeken draagt en zijn sauna bezoekjes beperkt. Elke dag vrijen, hoe leuk dat misschien ook is, is niet aan te raden. Gebruik geen zaaddodend glijmiddel. Ochtend vrijen heeft trouwens de voorkeur. Blijf na de vrijpartij nog even liggen en stel het nemen van een warm bad of een warme douche even uit.

Bovenstaande tips en de wens om snel zwanger te worden kunnen ervoor zorgen dat de spanning groot wordt. Dat heeft geen positieve invloed op het zwanger worden. Bedenk dat één op de tien stellen niet binnen een jaar zwanger is. Het is en blijft een klein wonder van de natuur. Naast optimale omstandigheden en een goede conditie van jullie allebei, heb je ook gewoon nog een portie geluk nodig. Zijn jullie na een jaar nog niet zwanger, ga dan bij je huisarts langs.

Groeten Sanne

Dit zijn mijn tips, heb je zelf ook nog een goede tip? Laat hem hieronder achter!

Laat je reactie achter

Posting comment as a guest.
Bijlages (0 / 3)
Share Your Location
Kraamzorg aanvragen?

Kraamzorg aanvragen?

Spreekt onze kraamzorg je aan? Meld je dan aan en je ontvangt een uniek kadootje tijdens de intake. 

Aanmelden kraamzorg

Advies nodig?

Vraag het aan Sanne

Blijf op de hoogte
en praat mee

Advies nodig?