Terug naar overzicht

Nieuw gezamenlijk overdrachtsformulier JGZ

Om de continuïteit van zorg voor kind en ouder optimaal te laten verlopen, zijn wij per 1 januari 2015 overgegaan tot een gezamenlijke gegevensoverdracht van kraamzorg en verloskunde naar jeugdgezondheidszorg (JGZ). 

Dit gezamenlijke overdrachtsformulier is gebaseerd op het standpunt van het Nederlands Centrum Jeugdgezondheidsdienst* (NCJ, 31 maart 2011) waarop de inspectiedienst voor de Gezondheidszorg (IGZ) ons onlangs heeft getoetst.

Wat houdt deze gezamenlijke overdracht voor u als verloskundige in?

De kraamverzorgende en de verloskundige vullen ieder die gegevens in op het overdrachtsformulier waarvoor zij verantwoordelijk zijn vanuit hun professie. Wanneer gegevens ontbreken, dan wordt dit nagevraagd door de JGZ bij de verantwoordelijke.

Er is op dit moment nog geen landelijk overeengekomen overdracht (Verloskundige/Kraamzorg/JGZ). Wij zijn ons bewust van het feit dat het veld verdeeld is over wat wel en niet overgedragen dient te worden aan de JGZ. Wanneer u gegevens die onder uw verantwoordelijkheid vallen niet op deze wijze wilt overdragen, kunt u er uiteraard voor kiezen dit item niet in te vullen.

De gegevens die u als verloskundige dient in te vullen en waarvoor u verantwoordelijk bent, staan op een apart formulier. Bovenaan dit formulier staat vermeld: ‘Invullen door de verloskundige’. U kunt op dit formulier ook aangeven dat u digitaal overdraagt. Tevens kunt u er voor kiezen om – met toestemming van de ouders – een kopie van de uitdraai van de zwangerschapskaart bij te voegen en deze vast te nieten aan dit overdrachtsformulier.

De kraamverzorgende vult het gedeelte in onder ‘Invullen door de kraamverzorgende’. Een kopie van dit gedeelte wordt door onze organisatie bewaard in het cliëntdossier.

Wij hebben alle verwijzers in januari 2015 schriftelijk geïnformeerd middels een brief met bijgaand het nieuwe overdrachtsformulier.

Laat je reactie achter

Posting comment as a guest.
Bijlages (0 / 3)
Share Your Location
Kraamzorg aanvragen?

Kraamzorg aanvragen?

Spreekt onze kraamzorg je aan? Meld je dan aan en je ontvangt een uniek kadootje tijdens de intake. 

Aanmelden kraamzorg

Advies nodig?

Vraag het aan Sanne

Blijf op de hoogte
en praat mee

Advies nodig?