Terug naar overzicht

Nieuw initiatief: Dag van de Kraamzorg - 8 september

Dag van de Kraamzorg met als thema Veilig slapen

Op de Dag van de Kraamzorg, 8 september, vraagt een aantal kraamzorgorganisaties extra aandacht voor het werk van kraamverzorgenden. Op de eerste Dag van de Kraamzorg is het thema veilig slapen. Dit is in samenwerking met Veiligheid.nl. Zij geven ook een workshop op het congres ‘De dag van de kraamzorg’.

Waarom een speciale dag?

Kraamverzorgenden leveren noodzakelijke zorg. Het voorkomt wiegendood. Kraamzorg zorgt voor een veilige start, voor gezondere kinderen en moeders en voorkomt daardoor dure zorg nu en later. Dat weten kraamverzorgenden zelf heel goed, maar moet ook meer onder de aandacht komen bij de rest van Nederland.

Wat betekent dit voor jou?

Door buiten de eigen sector ook meer aandacht te vragen voor het werk en belang van kraamzorgprofessionals laten we de inhoud van het dagelijks werk beter zien. Zodat iedereen in Nederland weet dat kraamzorg noodzakelijke zorg is. Onderzoek van kraamzorgorganisatie de Waarden heeft dat laten zien. In 56% van de gezinnen signaleert de kraamverzorgende een kritische situatie, waarvan in bijna 10% onmiddellijk handelen nodig is; dat is acute medische zorg, waarin de kraamzorg de eerste schakel is en soms in noodgevallen de uitvoerende schakel. In 3% van de gezinnen leiden kritische observaties door de kraamverzorgenden tot acute ziekenhuisopname. (bron: De Waarden, onderzoek november 2014).

Laat je reactie achter

Posting comment as a guest.
Bijlages (0 / 3)
Share Your Location
Kraamzorg aanvragen?

Kraamzorg aanvragen?

Spreekt onze kraamzorg je aan? Meld je dan aan en je ontvangt een uniek kadootje tijdens de intake. 

Aanmelden kraamzorg

Advies nodig?

Vraag het aan Sanne

Blijf op de hoogte
en praat mee

Advies nodig?