Terug naar overzicht

Mooi resultaat externe audit

Op 11 en 12 november jl. heeft de jaarlijkse periodieke externe audit plaatsgevonden door de organisatie DNV voor het (behoud van) het HKZ-certificaat.

De audit heeft geleid tot een heel mooi resultaat, we hebben het certificaat met vlag en wimpel gehaald! Er zijn veel sterke punten benoemd organisatie breed! Er zijn géén tekortkomingen vastgesteld.

Als sterke punten zijn benoemd:

  • Er is een goed management van de risico’s en mogelijkheden. Een sterk voorbeeld is het onderzoek naar de mogelijkheid om kraamzorg in pakketten aan te bieden, waarbij zorg op maat meer zichtbaar wordt.
  • In het kwaliteitsdashboard is er veel aandacht voor de competenties van de kraamverzorgenden. Uit de hoge scores binnen De Waarden en de cijfers van de benchmark op deze competenties blijkt ook de professionaliteit en kwaliteit ten opzichte van andere kraamzorgorganisaties.
  • De ontwikkeling van de Monitor in de zorg door Kraamzorg de Waarden in samenwerking met het meetbureau Triqs is een sterk punt. Hiermee worden de uitkomsten van de indicatoren in het VSV (op basis van de eisen van de Zorgstandaard Integrale geboortezorg) gemonitord, met elkaar vergeleken en on real time beschikbaar gesteld.

Er is daarnaast aan medewerkers gevraagd wat bij hun het ‘De Waarden’ gevoel geeft.

Hierbij kwam overal naar voren dat medewerkers enthousiast zijn over De Waarden als organisatie; er is veel waardering over:

  • De degelijkheid en stabiliteit van de organisatie. De Waarden wordt als vooruitstrevend ervaren.
  • Grote eenduidigheid van werken- w.o. Procedures en protocollen en het gedegen inwerktraject.
  • Er is sprake van een financieel gezonde situatie.
  • De onderlinge betrokkenheid van collega’s is groot.
  • De cao wordt gevolgd (dit is niet altijd het geval bij andere kraamzorgorganisaties).
  • Medewerkers voelen zich gehoord, gezien en gewaardeerd

Ook voor KraamInzicht zijn sterke punten benoemd, o.a. ten aanzien van de bedrijfsvoering en de betrokkenheid van medewerkers.

Bij Kraamzorg 1op1 is getoetst op het onderdeel Bemiddeling. Hierbij werd als sterk punt genoemd de betrokkenheid en inzetbaarheid van de ZZP érs en het Festival dat dit jaar door Kraamzorg 1op1 is georganiseerd.

We mogen met elkaar trots zijn op dit mooie resultaat!

Laat je reactie achter

Posting comment as a guest.
Bijlages (0 / 3)
Share Your Location
Kraamzorg aanvragen?

Kraamzorg aanvragen?

Spreekt onze kraamzorg je aan? Meld je dan aan en je ontvangt een uniek kadootje tijdens de intake. 

Aanmelden kraamzorg

Advies nodig?

Vraag het aan Sanne

Blijf op de hoogte
en praat mee

Advies nodig?