Kraamzorg de Waarden en Kraamzorg Rotterdam bundelen krachten met bestuurlijke fusie

Terug naar overzicht

Kraamzorg de Waarden en Kraamzorg Rotterdam bundelen krachten met bestuurlijke fusie

De bestuurders van Kraamzorg de Waarden en Kraamzorg Rotterdam hebben op 17 februari 2021 een overeenkomst getekend voor een bestuurlijke fusie. Hiermee wordt een periode van intensief overleg en onderhandelingen afgesloten en kan er met vertrouwen gewerkt worden aan een gezamenlijke toekomst.

Jacqueline Dorscheidt, bestuurder Kraamzorg de Waarden:

“De fusievraag vanuit Kraamzorg Rotterdam zien we als een appel op onze maatschappelijke verantwoordelijkheid om met een gerenommeerde organisatie in de regio een bijdrage te leveren, vanuit onze expertise en ervaring, aan de zorgverlening in de regio Rotterdam en Haaglanden en deze zorgverlening verder door te kunnen ontwikkelen naar kraamzorg op maat”.

Marja Huizer, bestuurder Kraamzorg Rotterdam:

“Kraamzorg Rotterdam is al decennia lang een belangrijke zorgverlener in de regio’s Rotterdam en Haaglanden, Onze deskundige zorg en onze grote maatschappelijke rol is in de hele keten essentieel, zeker ook voor de zorg aan kwetsbare gezinnen in beide regio’s.

Met deze bestuurlijke fusie kunnen wij zowel het primaire als het ondersteunende proces ook voor de langere termijn verstevigen. Ik ben erg blij dat we met Kraamzorg de Waarden een sterke en betrouwbare partner voor Kraamzorg Rotterdam hebben gevonden. Ik draag met veel vertrouwen mijn rol als bestuurder en directeur over aan Jacqueline Dorscheidt als nieuwe bestuurder”.

Met deze fusie kunnen de schaalvoordelen gebruikt worden om de zorg aan jonge ouders en hun pasgeboren kinderen nog verder te verbeteren. Door innovatie van zorg, groei van het aantal medewerkers en het uitbreiden van zorgconcepten. Ook biedt het investeringsruimte voor digitale procesoptimalisering en het uitbreiden van het marktgebied.

De medezeggenschapsraden van beide ondernemingen hebben een positief advies afgegeven. Er zijn geen directe gevolgen voor klanten en medewerkers van Kraamzorg Rotterdam en Kraamzorg de Waarden.

Kraamzorg Rotterdam blijft als organisatie en als merknaam bestaan.

De aanvraag voor het verkrijgen van goedkeuring van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) is inmiddels voorbereid. Zodra de NZa aanvraag heeft goedgekeurd, is de bestuurlijke fusie officieel een feit.

Laat je reactie achter

Posting comment as a guest.
Bijlages (0 / 3)
Share Your Location
Kraamzorg aanvragen?

Kraamzorg aanvragen?

Spreekt onze kraamzorg je aan? Meld je dan aan en je ontvangt een uniek kadootje tijdens de intake. 

Aanmelden kraamzorg

Advies nodig?

Vraag het aan Sanne

Blijf op de hoogte
en praat mee

Advies nodig?